Chinese horoscoop Varken

In deze Chinese horoscoop Varken lees je alles over dit Chinees sterrenbeeld, zoals eigenschappen van hun karakter, de invloeden van de elementen en hoe ze zijn in de liefde.

Het Varken in het kort

Typische eigenschappen van het Chinese sterrenbeeld Varken:

Chinese horoscoop voor sterrenbeeld Varken

Hardwerkend
Gul
Meegaand
Behulpzaam

Maar ook…

Materialistisch
Goedgelovig
Koppig

Data voor het Chinese sterrenbeeld Varken

 • 1911: 30 jan 1911 – 17 feb 1912 Metaal Varken
 • 1923: 16 feb 1923 –   4 feb 1924 Water Varken
 • 1935:   4 feb 1935 – 23 jan 1936 Hout Varken
 • 1947: 22 jan 1947 –   9 feb 1948 Vuur Varken
 • 1959:   8 feb 1959 – 27 jan 1960 Aarde Varken
 • 1971: 27 jan 1971 – 14 feb 1972 Metaal Varken
 • 1983: 13 feb 1983 –   1 feb 1984 Water Varken
 • 1995: 31 jan 1995 – 18 feb 1996 Hout Varken
 • 2007: 18 feb 2007 –   6 feb 2008 Vuur Varken
 • 2019:   5 feb 2019 – 24 jan 2020 Aarde Varken
 • 2031: 23 jan 2031 – 11 feb 2032 Metaal Varken

Eigenschappen van Chinese horoscoop Varken

De Chinese horoscoop Varken is een heel gunstig teken in de Chinese astrologie. Varkens zijn oprecht, eerlijk en gul. Ze hebben een hart van goud. Het Chinese sterrenbeeld Varken kan zelfs maar moeilijk liegen. Ze hebben een sterk ontwikkeld moreel besef en voelen zich ontzettend schuldig als af en toe toch een leugentje om eigen bestwil moeten vertellen.

Mensen kunnen altijd wel op hun schouders komen uithuilen en Varkens zijn ook altijd bereid om iemand te helpen bij bijvoorbeeld een verhuizing. Varkens staan ook bekend om hun gastvrijheid. “Liefhebben, geven en delen” is hun motto!

Varkens hebben een diepgaand vertrouwen in de goedheid van de mens. Ze zijn hierdoor af en toe een tikkeltje naïef. Dit is echt de aard van het beestje en mensen met als Chinese horoscoop Varken blijven deze naïviteit ook houden wanneer ze ouder worden. Hierdoor wil het nog wel eens voorkomen dat mensen misbruik maken van hun goede natuur.

Maar Varkens hebben ook een wildere kant! Ze zijn dol op uitgaan en feestjes. Varkens zijn ontzettend leuk en gezellig om samen de bloemetjes mee buiten te zetten. Ook weten ze perfect thuis feestjes te geven voor hun familieleden en vrienden en dan zorgen ze ervoor dat iedereen zich welkom voelt en niet verveelt.

Varkens zijn dol op het leven en kunnen echt genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft: lekker eten, mooie spullen en alles wat genot geeft. Varkens moeten dan ook uitkijken dat ze niet teveel geld uitgeven of teveel gewicht aankomen.

Varkens vinden het moeilijk om “nee” te zeggen tegen mensen. Ze zien het als hun verantwoordelijkheid om iedereen gelukkig te maken en houden. Mensen met als Chinese horoscoop Varken kunnen makkelijk hun eigen geluk, interesses en comfort opofferen om een ander gelukkig te maken. Ze zijn hierdoor erg geliefd bij hun vrienden en familie, maar ze moeten uitkijken dat ze zich niet opofferen voor de verkeerde.

Ondanks dat het Chinese sterrenbeeld Varken altijd klaar staat voor anderen om hen te helpen, vinden ze het heel moeilijk om zelf hulp te aanvaarden.

Chinese horoscoop Varken-man

De Varken-man is optimistisch en zachtmoedig. Hij is heel gefocust op zijn doelen en doet er alles aan om ze te bereiken.

Desondanks is hij niet zo handig met geld. Hij kan wel sparen, maar hij is een beetje te goed van vertrouwen en laat zich makkelijk bedriegen, waardoor hij zijn zuurverdiende spaargeld in één klap kan kwijtraken.

De Varken-man is sociaal, maar houdt zich meestal wel meer op de achtergrond. Hij is wel dol op mensen, maar is gewoon wat stiller en houdt niet zo van praatjes. Hij heeft wel een brede kennissenkring en iedereen weet dat de Varken-man hen altijd zal helpen.

Chinese horoscoop Varken-vrouw

De Varken-vrouw is dol op sociale gelegenheden en is heel hartelijk naar iedereen toe. Ze kan met iedereen wel overweg en mensen hebben snel het gevoel dat ze haar kunnen vertrouwen.

Maar soms zijn ze iets té vriendelijk en lopen ze te hard van stapel, waardoor ze mensen kunnen overrompelen.

De Varken-vrouw kan gwel goed met geld omgaan. Ze kan hard werken en zorgt ervoor dat er altijd wel geld in het laatje blijft stromen.

Thuis is de Varken-vrouw heel georganiseerd. Ze gaat niet naar bed zonder dat alles netjes en schoon is. Ze is dol op kinderen en vindt het heerlijk om urenlang met ze te spelen.