Chinese horoscoop Tijger

In deze Chinese horoscoop Tijger lees je alles over dit Chinees sterrenbeeld, zoals de eigenschappen van hun karakter, de invloeden van de elementen en hoe ze in de liefde zijn.

Chinese horoscoop Tijger in het kort

Typische eigenschappen voor het Chinese sterrenbeeld Tijger:

Chinese horoscoop voor sterrenbeeld Tijger

Moedig
Ambitieus
Dapper
Zelfverzekerd
Dynamisch
Hartstochtelijk
Zelfredzaam
Vriendelijk
Enthousiast
Onafhankelijk
Hoopvol
Vindingrijk
Idealistisch
Loyaal
Wijs

Maar ook…

IJdel
Minachtend
Agressief
Arrogant
Kritisch
Veeleisend
Dominant
Temperamentvol
Ongeduldig
Roekeloos
Egoïstisch
Koppig
Achterdochtig

Data voor Chinese horoscoop Tijger

Dit zijn de exacte data om te controleren of je Chinese horoscoop Tijger is:

 • 1902:   8 feb 1902 – 28 jan 1903 Water Tjiger
 • 1914: 26 jan 1914 – 10 feb 1915 Hout Tijger
 • 1926: 13 feb 1926 –   1 feb 1927 Vuur Tijger
 • 1938: 31 jan 1938 – 18 feb 1939 Aarde Tijger
 • 1950: 17 feb 1950 –   5 feb 1951 Metaal Tijger
 • 1962:   5 feb 1962 – 24 jan 1963 Water Tijger
 • 1974: 23 jan 1974 – 10 feb 1975 Hout Tijger
 • 1986:   9 feb 1986 – 28 jan 1987 Vuur Tijger
 • 1998: 28 jan 1998 – 15 feb 1999 Aarde Tijger
 • 2010: 14 feb 2010 –   2 feb 2011 Metaal Tijger
 • 2022:   1 feb 2022 – 21 jan 2023 Water Tijger

Eigenschappen van het sterrenbeeld Tijger

Het Chinese sterrenbeeld Tijger is een geboren leider. Tijgers zijn moedig, intelligent, alert, energiek, onafhankelijk en krachtig. Mensen volgen Tijgers dan ook vol vertrouwen, en ze weten dat de Tijger het beste met hen voorheeft. Ze zijn helemaal in hun element wanneer ze voor iets of iemand kunnen strijden. Volgen vinden ze een stuk lastiger. Ze zijn ontzettend rebels als het op autoriteit neerkomt.

Mensen met als Chinese horoscoop Tijger gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Ze lijken bovendien als een magneet geluk aan te trekken. Hierdoor kunnen ze geneigd zijn makkelijker risico’s te nemen. Gevaar geeft ze nu eenmaal een kick. Tijgers weten dat ze altijd weer op hun poten terechtkomen.

Het Chinese sterrenbeeld Tijger heeft heel veel zelfvertrouwen. Ze zijn dol op avontuur en een tikkeltje verslaafd aan spanning. De Tijger zet makkelijk alles op het spel om te krijgen wat hij wil. Het gaat niet eens met resultaat, maar de kick van het winnen zelf.

Tijgers zijn onafhankelijk en zelfverzekerd en ze zullen andere mensen niet zo snel om hulp vragen. Soms zijn ze een tikkeltje egoïstisch, maar tegelijkertijd geven ze veel om anderen en zijn het hele warme, oprechte, eerzame en zelfs grappige mensen.

Tijgers vinden het vreselijk om genegeerd te worden en ze staan graag in het middelpunt van alle aandacht.

Het is niet makkelijk om een Tijger te weerstaan, want ze hebben een heel magnetisch karakter. Tijgers hoeven dan ook weinig moeite te doen om nieuwe vrienden of geliefden aan te trekken. Ze hebben gewoon iets fascinerends.

Tijgers willen alles graag goed doen, en daarom doen ze dingen het liefst zelf. Ze werken graag en veel. Toch doen ze dit niet voor het geld. Ze vinden aanzien en waardering veel belangrijker. Bovendien trekken Tijgers dankzij hun geluk in het leven makkelijk vanzelf geld aan. Ze zijn dan ook erg gul en helpen anderen graag met hun geluk.

Tijgers kunnen behoorlijk ongeduldig en impulsief zijn. Ze wachten niet rustig af, maar springen meteen op hun doel of prooi af.

Tijgers zijn gevoelig en emotioneel. Ze hebben een ontzettend groot hart en voelen alles heel intens. Ze zijn bovendien heel beschermend voor hun vrienden en geliefden en hebben alles voor hen over.

Chinese horoscoop Tijger-man

De Tijger-man is heel avontuurlijk. Ze zijn niet bang om risico’s te nemen en willen alles wel een keer uitproberen. Ze zijn ook niet bang om hun mening te verkondigen en kunnen nogal dominant zijn op de werkvloer. De Tijger-man is heel positief ingesteld.

Hij heeft geen gebrek aan zelfvertrouwen, maar soms stoot dit ook mensen af. Af en toe een beetje kwetsbaarheid laten zien, zou hem een stuk toegankelijker maken. Ook in de liefde zijn ze wat gesloten en veeleisend.

Chinese horoscoop Tijger-vrouw

De Tijger-vrouw is ontzettend charmant. Ze is dol op mode en neemt haar carrière heel serieus. De Tijger-vrouw is levendig en vriendelijk, maar net als bij een kat moet je uitkijken, want ze staat altijd klaar om met haar scherpe klauwen uit te halen!

De Tijger-vrouw is intelligent en geduldig en kan in elke situatie of omgeving wel uitblinken. Ook kan ze een geweldige moeder zijn die haar kinderen veel vrijheid geeft.