Eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

In deze uitgebreide eigenschappen horoscoop lees je alles over het sterrenbeeld Weegschaal.

Sterrenbeeld Weegschaal datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal gaat in op 23 september en de datum van de laatste dag is 22 oktober.

Dus ben je geboren op 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 of 31 oktober.

Of op 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7 ,8 ,9 ,10 ,11 ,12 ,13 ,14 ,15 ,16 ,17 ,18, 19, 20, 21 of 22 oktober

dan ben je een Weegschaal van horoscoop!

De oorsprong van het sterrenbeeld Weegschaal

De Griekse naam van het sterrenbeeld Weegschaal is Zygos (Latijn: Libra). Het symbool van dit teken is de gouden schaal die wordt geassocieerd met gerechtigheid en balans. De Griekse Godin Themis (de moeder van de Maagd Astreae) wordt vaak geblinddoekt afgebeeld met de weegschaal in haar hand.

Horoscoop Weegschaal in het kort

Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Weegschaal:

sterrenbeeld weegschaalDiplomatisch en hoffelijk
Charmant en romantisch
Social en makkelijk in de omgang
Vredelievend en idealistisch

Maar aan de andere kant ook…

Veranderlijk en besluiteloos
Beïnvloedbaar en goedgelovig
Flirterig en genotzuchtig

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Als enige teken van de zodiak wordt het sterrenbeeld Weegschaal vertegenwoordigd door een onbezield object; de andere tekens vertegenwoordigen allemaal mensen of dieren.

Weegschalen zijn er altijd tiptop verzorgd uit en gedragen zich voorbeeldig. Ze zijn charmant, elegant, stijlvol, vriendelijk, zachtaardig, en ze hebben een voorliefde voor harmonie en schoonheid, zowel in muziek als hun sociaal leven. Ze kunnen hier dan ook intens van genieten.

Ze hebben een scherpe geest en kunnen goed kritisch nadenken. Als het nodig is, nemen ze graag een stapje terug zodat ze onpartijdig kunnen kijken kwesties. Maar als ze het niet met iemand eens zijn, dulden ze absoluut geen tegenspraak, want als ze na veel wikken en wegen eenmaal een conclusie hebben getrokken, zijn ze ook diep overtuigd dat het de waarheid en juiste keuze was. Hun moeite om met kritiek om te gaan is dan ook een van hun mindere eigenschappen. Ze hebben ook veel goedkeuring van anderen nodig. Toch zijn ze van nature diplomatisch, gebalanceerd en zelfs getemperd.

Het sterrenbeeld Weegschaal is heel empathisch en kan goed aanvoelen wat iemand nodig heeft. Zo goed zelfs, dat ze soms wel helderziend lijken! Ze geven anderen het gevoel dat ze eindelijk begrepen worden en hun aangeboren optimisme werkt heel aanstekelijk. Na een gesprek met een Weegschaal kun je er weer helemaal tegenaan! Weegschalen zijn heel sociaal ingesteld. Ze hebben een hekel aan hatelijkheid, wreedheid en vulgariteit. Ze kunnen slecht tegen conflicten, dus ze doen er alles aan om de goede vrede te bewaren of herstellen. Ze zien hun kennissenkring of de maatschappij het liefst harmonisch met elkaar leven.

Het sterrenbeeld Weegschaal is wel intellectueel, maar toch meer artistiek ingesteld. Ze hebben een sterk ontwikkeld observatie- en waarnemingsvermogen en kunnen goed kritisch nadenken. Hierdoor kunnen ze zowel hun eigen inspanningen als die van anderen goed beoordelen en werken ze vanuit integriteit.

Het sterrenbeeld Weegschaal in liefde en relaties

Het sterrenbeeld Weegschaal kan in zowel vriendschappelijke als liefdesrelaties altijd het perspectief van de ander begrijpen. Ze sluiten graag compromissen om onenigheden bij te leggen, en ze zijn zelfs bereid de schuld van iets op hun schouders te nemen om een relatie te redden, zelfs als ze helemaal niet de schuld hadden. Zijn zo dol op mensen en het verkennen van de liefde, dat ze losbandig kunnen worden, en soms zijn ze ook zo romantiek dat het meer naar sentimenteel neigt.

De kans is groot dat het huwelijk van een Weegschaal slaagt, want ze zien het als een verbintenis van gelijke geesten. De Weegschaal blijft altijd lief en zorgzaam voor zijn partner, zelfs als ze ruzie hebben, dus dat verzacht altijd een boel leed. En de partner van een Weegschaal zal ook niet snel klagen dat hij of zij zich niet begrepen voelt, want de Weegschaal is een van de meest empathische tekens van de zodiak en altijd bereid om de tekortkomingen van zijn geliefde over het hoofd te zien.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Een Weegschaal kan in het ergste geval oppervlakkig, frivool en flirterig zijn. Ze kunnen ook besluiteloos, veranderlijk, ongeduldig, saai, conventioneel en timide zijn. Soms zijn ze zo makkelijk in de omgang dat het net lijkt alsof ze geen eigen wil hebben. Ze worden ook vaak niet boos, terwijl het in sommige omstandigheden wel beter is om op z’n minst wat geïrriteerdheid te uiten. Weegschalen tolereren zoveel mogelijk, maar als de bom onverwacht barst, dan word je geconfronteerd met een enorme woede-uitbarsting die je nooit van ze had verwacht!

Het sterrenbeeld Weegschaal kan zo genotzuchtig zijn, dat het tot extravagantie leidt. Het kunnen roekeloze gokkers worden, of extravagante mensen met een gat in hun hand. Als ze niet uitkijken, verkwisten ze hun rijkdom en talenten omdat ze blind van enthousiasme hun doelen najagen. Ook vinden ze het heerlijk om te roddelen. Ze hebben een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar sociale schandalen, die ze naar hartelust uitpluizen en analyseren.

Het sterrenbeeld Weegschaal op het werk

Mensen van het sterrenbeeld Weegschaal hebben verrassend veel energie, maar ze werken liever met hun hoofd dan hun handen. De Weegschaal is snel tevreden, maar ze kunnen ook heel ambitieus zijn als het op hun carrière aankomt. Omdat ze een hekel hebben aan extremen kunnen het goede diplomaten zijn, maar beter geen partijpolitici, want daarvoor zijn ze te gematigd in hun meningen en kunnen ze zich te goed inleven in het perspectief van een ander. Ze kunnen succesvol zijn als advocaten (al kan hun rechtvaardigheidsgevoel hier juist een handicap zijn!), administrateurs, antiekhandelaren, ambtenaren en bankiers, omdat ze betrouwbaar zijn met andermans geld.

Sommige Weegschalen hebben een gave voor modedesign of vinden het leuk om nieuwe cosmetica te ontwikkelen. Ook komen ze goed tot hun recht als componist, criticus, schrijver, inrichter, welzijnswerker, belastingadviseur of manager in de vermaaksindustrie. Ze kunnen hun kwaliteiten ook inzetten voor een goed doel. Weegschalen kunnen bovendien succesvol zijn als speculant, dankzij hun optimisme en vermogen herstellen van financiële tegenslagen.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor het sterrenbeeld Weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal gaat over de lage rug, de nieren en het lendengebied. Weegschalen moeten daarom voorzichtig zijn met hun rug en spit, en ze zijn gevoelig voor problemen met hun nieren en blaas. Ze moeten zich niet teveel overgeven aan eten en drank, want vooral dat laatste kan hun nieren beschadigen.

Meer feitjes over het sterrenbeeld Weegschaal

Houdt van…
Levenslustigheid
De fijnere dingen van het leven
Delen
Tederheid

Heeft een hekel aan…
Onrecht
Geweld
Bruutheid
Een modeslaaf zijn

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld Weegschaal

Probleem: Regelmatig verstrikt raken in situaties zonder diepgang of toegevoegde waarde.
Oplossing: Als je bepaalde gevoelens niet hebt, accepteer dat dan en probeer gracieus een weg uit een relatie of situatie te vinden. Bezint eer gij begint!

Probleem: Je mag jezelf niet zo en kunt een ander niet tevredenstellen.
Oplossing: Leer eerst jezelf tevreden te stellen. Zet eerst je eigen zuurstofmasker op, anders kun je anderen niet helpen!


Probleem:
Je wordt helemaal gek van situaties waar anderen amper door verstoord lijken te raken.
Oplossing: Ontwikkel meer innerlijke zekerheid met je spirituele kracht en bewustzijn.

Probleem: Je hebt het gevoel dat je niets waard bent en anderen tot last bent.
Oplossing: Focus op je positieve eigenschappen zodat je meer eigenwaarde ontwikkelt.

Lees de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.

Plaats een reactie