Eigenschappen-horoscoop voor het sterrenbeeld Weegschaal

Ontdek de typische eigenschappen en krijg meer inzicht in het karakter van het sterrenbeeld Weegschaal (Engels: Libra, datum: 23 september t/m 22 oktober). In de liefdeshoroscoop-match lees je welk sterrenbeeld past bij de Weegschaal, hoe een Weegschaal-man of -vrouw in de liefde is. En hoe zijn mensen met horoscoop Weegschaal op het werk, als kind en welke lessen kunnen ze leren in dit leven? En wat is de datum?

Sterrenbeeld Weegschaal datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Weegschaal gaat in op 23 september en de datum van de laatste dag is 22 oktober.

Dus ben je geboren op 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 of 31 oktober.

Of op 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7 ,8 ,9 ,10 ,11 ,12 ,13 ,14 ,15 ,16 ,17 ,18, 19, 20, 21 of 22 oktober

dan ben je een Weegschaal van horoscoop!

Eigenschappen van horoscoop Weegschaal

Datum: 23 september t/m 22 oktober.
Engels en Latijn: Libra.
Astrologisch symbool: ♎

Geluksdag: Woensdag
Geluksgetallen: 6, 8 en 13
Heerser: Venus
Element: Lucht
Motto: Ik breng balans
Geboortesteen: Opaal
Kleur: Blauw
Metaal: Brons
Geur: Geranium
Bloem: Roos
Overizcht van eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Positieve en negatieve karaktereigenschappen van de Weegschaal

Positieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal:

Charmant
Romantisch
Inlevend
Stijlvol
Sociaal
Vredelievend
Hoffelijk
Idealistisch
Tactvol
Meevoelend

Negatieve karaktereigenschappen van mensen met als horoscoop Weegschaal:

Veranderlijk
Beïnvloedbaar
Goedgelovig
Besluiteloos
Oppervlakkig
Flirterig
Zweverig
Gemakzuchtig

Eigenschappen en het karakter van het sterrenbeeld Weegschaal

Harmonie en balans zijn ontzettend belangrijk voor het sterrenbeeld Weegschaal.

Ze kunnen instinctief interesses en verlangens aanvoelen. Tact, diplomatie en sociaal bewustzijn zijn hun kernwoorden. Door hun inlevingsvermogen kunnen ze altijd de denkwijzen en motivaties van anderen begrijpen, of in ieder geval respecteren. Ze zijn dan ook altijd eerlijk en bereid om anderen tegemoet te komen.

Mensen met als horoscoop Weegschaal hebben er alles voor over om conflict en onenigheid te voorkomen. Hun stijl is samenwerken en compromissen sluiten. In combinatie met hun charme en discretie lukt het ze hiermee goed hun doelen te bereiken, zeker wanneer een directe of agressieve aanpak niet geschikt was geweest.

Maar ze kunnen ook doorslaan in hun behoefte om anderen te behagen en met iedereen vriendjes te blijven. Dan worden ze te afhankelijk van de meningen en goedkeuring van anderen en vinden ze het moeilijk zelf beslissingen te nemen. Maar sowieso zal een Weegschaal ook niet snel iets doen zonder anderen eerst om advies of feedback te vragen.

Sowieso zijn mensen met als horoscoop Weegschaal heel sociaal ingesteld. Ze vinden het het fijn om te delen en dingen samen te doen in plaats van in hun eentje. Alleen zijn voelt onnatuurlijk voor Weegschalen, zeker wanneer ze nog jong zijn.

Weegschalen maken niet vaak ruzie, maar als er iets is waar ze niet tegen kunnen, dan is het wel oneerlijkheid of ongelijkheid. Balans is ontzettend belangrijk voor de Weegschaal. Ook fanatisme of extremisme zijn daarom niets voor een Weegschaal.

Het sterrenbeeld Weegschaal is heel intellectueel. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën en mentale stimulatie. Weegschalen zijn de bruggenbouwers van de maatschappij.

Weegschalen zullen niet zo snel boos worden, maar o wee als je er een zo ver krijgt! Dan nemen ze geen blad voor de mond en krijg je de volle laag! Maar als het er eenmaal uit is, blijven ze gelukkig niet niet lang in hun woede hangen. Ze geven veel om anderen en willen hen geen pijn doen.

Materiële dingen zijn niet zo belangrijk voor het sterrenbeeld Weegschaal. Maar ze kunnen mooie, harmonieuze dingen wel waarderen. Ze zijn van nature gezegend met stijl en gratie, en dat zie je ook terug in hun kleding en de inrichting van hun huis. Alles past bij elkaar en vormt een mooi geheel.

Voor meer inzicht in je karakter en eigenschappen kun je hier ook gratis een uitgebreide persoonlijke geboortehoroscoop berekenen!

Het sterrenbeeld Weegschaal in de liefde

Mensen met als horoscoop Weegschaal hebben een sterke behoefte aan een partner en intieme één op één relaties. Ze zijn ontzettend sociaal en hebben een grote behoefte aan gezelschap. Zonder contact met mensen voelen ze zich onvervuld.

Juist daarom is het belangrijk dat ze hun eigen individualiteit behouden binnen een relatie. Dit is meestal iets wat Weegschalen pas leren naarmate ze ouder worden. Ook dan zijn hun huwelijk en vriendschappen nog steeds belangrijk voor ze, maar zijn ze wel een stuk zelfredzamer.

Wanneer ze naar liefde op zoek gaan, investeren ze er veel energie in. Mensen met als horoscoop Weegschaal zijn heel idealistisch en romantisch wat het huwelijk betreft.

Ze zoeken een partner die een gelijke is op intellectueel gebied. Hun beste match is iemand die niet alleen op fysiek en emotioneel vlak een klik met hen heeft, maar ook mentaal. Weegschalen passen ook het beste bij iemand die subtiel en verfijnd is, in plaats van direct en bot.

Mensen met als horoscoop Weegschaal zijn bedachtzame en attente vrienden of geliefden. Ze vinden hofmakerij en het overwinnen van een potentiële liefde geweldig: uit eten gaan, bloemen sturen, flirten en elkaar charmeren.

Relaties zijn voor het sterrenbeeld Weegschaal een kunst: een kunst die tijd, aandacht en creativiteit vereist. Ze zijn bereid daarin te investeren en gaan er helemaal voor.

Welk sterrenbeeld past bij Weegschaal?

Het sterrenbeeld Weegschaal past het beste bij andere Luchttekens: Tweelingen en Waterman.

Tweelingen delen hun diplomatie en voorliefde voor samenwerken en compromissen, en Watermannen inspireren de Weegschaal met hun wilde ideeën en idealistische levensstijl.

Lees meer over welk sterrenbeeld past bij Weegschaal in de liefdeshoroscoop Weegschaal.

De sterrenbeeld Weegschaal-man

De Weegschaal-man is heel complex en een tikkeltje wispelturig. Hij is elegant en verfijnd, en verwacht hetzelfde van zijn partners.

De Weegschaal-man ziet zijn partner als een prachtig kunstwerk en kan in elk lichaam en elke persoonlijkheid wel schoonheid ontdekken. Voor hen is liefde een beetje een abstract concept. Ze zijn soms meer verliefd op het idee van verliefd zijn: romantische fantasieën, etentjes met kaarslicht en andere symbolische uitingen van romantiek.

Voor de Weegschaal-man is liefde en seksualiteit meer fluïde, dus een groot percentage van deze mannen is biseksueel.

Ondanks hun wispelturigheid zijn ze wel heel trouw in de liefde.

De sterrenbeeld Weegschaal-vrouw

De Weegschaal-vrouw is meestal mooi, glamoureus, charmant en elegant. Maar toch zijn ze ook heel praktisch, strategisch en rationeel. Haar uiterlijke voorkomen zorgt ervoor dat mensen deze vrouw soms onderschatten, maar daar maakt ze ook graag gebruik van.

Weegschalen voelen zich sterk aangetrokken tot het huwelijk, en ze hebben een duidelijk beeld van wat voor partner ze nodig hebben. Het liefst hebben ze een sterke partner met een stabiele financiële positie, en soms zijn ze meer onder de indruk van iemands sociale status en bankrekening dan gevoelens.

De Weegschaal-vrouw is dol op dure dingen, zoals juwelen en kleding. Een mooi cadeau zal haar gegarandeerd in een betere stemming brengen als ze zich down voelt.

De Weegschaal-vrouw heeft een hekel aan conflicten en schandalen. Ze zal er alles aan doen om de boel te sussen en ruzie te vermijden in een relatie. Bij problemen hangt ze niet de vuile was buiten maar lost alles liever prive op. Dit is zowel uit principe als uit angst hun sociale reputatie aan te tasten. Om diezelfde redenen is de Weegschaal-vrouw heel trouw en zal niet zo snel scheiden.

De meeste Weegschaal-vrouwen zijn niet heel seksueel ingesteld, maar dit is afhankelijk van andere astrologische invloeden, zoals in welk teken hun Maan staat.

Het sterrenbeeld Weegschaal als kind

Het Weegschaal-kind is dol op muziek en kunst. Voor deze kinderen is het heel belangrijk dat iedereen gelijk wordt behandeld. Ze zullen het dan ook snel in de bres springen als ze zien dat een ander kind wordt gepest of buiten gesloten. Ze kunnen goed overweg met uiteenlopende kinderen en zijn graag met iedereen bevriend. Ze vinden het heel naar als iemand verdriet heeft en doen altijd hun best om te troosten of iets positiefs bij te dragen.

Voor ouders is het belangrijk dat ze deze kinderen leren dat het oké is om af en toe nee te zeggen en grenzen te stellen, en dat mensen het hen niet altijd kwalijk zullen nemen of boos worden als ze een andere mening hebben. Leer ze ook dat het oké is om hun gevoelens te uiten, met tact, zodat ze die niet verkroppen om een ander te behagen.

Het sterrenbeeld Weegschaal als ouder

Als ouders zijn Weegschalen heel positief en aanmoedigend. Ze zijn dol op winkelen en kopen graag het leukste speelgoed, kleren en andere cadeaus voor hun kinderen. Ze hebben ook een zwak voor snoep en kunnen lekker meegenieten met hun kinderen!

Een ouder met als horoscoop Weegschaal zal zijn of haar uiterste best doen om alle kinderen gelijk te behandelen. In dit gezin zijn er geen lievelingetjes.

Weegschalen hebben een hekel aan ruzie en geschreeuw, dus ze zullen hun kinderen leren om eerst tot rust te komen en dan rustig alles te bespreken.

Weegschalen hebben altijd wel begrip voor andermans mening of visie, ook die van hun kinderen. Maar dat betekent niet dat ze toegeeflijk zijn! Hun begripvolle instelling en duidelijke uitleg helpt hun kinderen te begrijpen waarom iets wel of niet mag.

Het sterrenbeeld Weegschaal op het werk

Mensen met als horoscoop Weegschaal hebben een sterk gevoel voor gerechtigheid en eerlijkheid, en verwachten dat hun collega’s net zo hard werken als zij.

Goede beroepen zijn de rechtswereld, kunst, pr of een beroep waarin ze nauw samen moet werken met iemand.

Het sterrenbeeld Weegschaal kan het ook goed doen in de politiek, waarbij ze extremen vermijden en zich goed kunnen inleven in wat mensen nodig hebben.

Door hun eerlijkheid en betrouwbaarheid kunnen ze ook goed omgaan met (andermans) geld en zijn het uitstekende bankiers en boekhouders.

Dankzij hun verfijnde smaak en oog voor detail kunnen Weegschalen ook goed slagen als modeontwerper, make-upartiest of muzikant.

Lessen en struikelblokken voor het sterrenbeeld Weegschaal

Les:

Je moet in dit leven leren dat de echte wereld zelden aan ze verwachtingen van gerechtigheid en eerlijkheid zal voldoen. Het leven is nu niet eenmaal altijd eerlijk en gelijk.

Mensen vinden je oppervlakkig en je komt regelmatig terecht in situaties met weinig diepgang.

Les: Je wilt graag iedereen blij maken en soms ga je iets te ver en offer je je eigen verlangens op voor een ander. Accepteer dat je soms mensen of dingen niet interessant vindt en dat het oké is om dan verder te gaan.

Struikelblok: Je hebt geen hoge dunk van jezelf en zelfs de meest ogenschijnlijk onnozele dingen brengen je helemaal van je à propos.

Les: Focus op je positieve eigenschappen. Door meer innerlijke zekerheid te ontwikkelen, versterk je je spirituele basis en kun je rustig blijven te midden van alle chaos.

Plaats een reactie