Eigenschappen-horoscoop voor het sterrenbeeld Waterman

sterrenbeeld waterman Ontdek de typische eigenschappen en krijg meer inzicht in het karakter van het sterrenbeeld Waterman (Engels: Aquarius, datum: 22 november t/m 21 december). In de liefdeshoroscoop-match lees je welk sterrenbeeld past bij de Waterman, hoe een Waterman-man of -vrouw in de liefde is. En hoe zijn mensen met horoscoop Waterman op het werk, als kind en welke lessen kunnen ze leren in dit leven? En wat is de datum?

Sterrenbeeld Waterman datum

De data voor de horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen gaan in op 20 januari en de datum van de laatste dag is 18 februari.

Dus ben je geboren op 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 of 31 januari…

Of op 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7 ,8 ,9 ,10 ,11 ,12 ,13 ,14 ,15 ,16 ,17 of 18 februari…

dan ben je een Waterman van horoscoop!

Eigenschappen van horoscoop Waterman

Datum: 20 januari t/m 18 februari
Engels en Latijn: Aquarius
Astrologisch symbool: ♒

Geluksdag: Dinsdag
Geluksgetallen: 4, 6 en 10
Heerser: Uranus
Element: Lucht
Motto: Ik weet
Geboortesteen: Amethist
Kleur: Zeegroen
Metaal: Platina
Geur: Lavendel
Bloem: Orchidee
Overzicht van eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

Positieve en negatieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

Positieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Waterman:

Optimistisch
Eerlijk
Vriendelijk
Humanitair
Trouw
Origineel
Intellectueel
Onafhankelijk
Vindingrijk
Tolerant
Open

Mindere karaktereigenschappen van mensen met als horoscoop Waterman:

Dwars
Koppig
Onthecht
Kil
Onvoorspelbaar
Eigenwijs

Karakter en eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

Het sterrenbeeld Waterman is rustig, geduldig, vastberaden, bescheiden en trouw. Watermannen zien iedereen als gelijke. Ze kunnen alles en iedereen aanvaarden. Ze hebben een hekel aan imitatie en hypocriet gedrag.

Ondanks hun aanvaardende instelling, krijgen ze vaak het gevoel dat mensen hen of hun ideeën niet accepteren of niet kunnen begrijpen. Ze kunnen zich door dit onbegrip behoorlijk geïrriteerd voelen. Watermannen komen nu eenmaal excentriek over bij de meeste mensen, en hun vastberadenheid en koppigheid maakt dat juist erger.

De interesses en doelen van mensen met als horoscoop Waterman liggen meer op het intellectuele dan het materiële vlak. De meeste Watermannen houden niet echt van sporten.

Natuurlijk kunnen Watermannen materiële bezittingen wel waarderen, maar ze hebben altijd een zekere onthechting en zijn nooit gierig. Ze kunnen bij wijze van spreken het ene moment erg genieten van hun dure horloge, maar het even later net zo goed doneren aan een goed doel.

Watermannen zijn eerlijk, intelligent, objectief en rationeel. Mensen met als horoscoop Waterman vinden het heel belangrijk dat ze onafhankelijk zijn en hun eigen leven leiden volgens hun eigen principes en inzichten. Ze zijn hierbij niet bang om tegen de stroom in te gaan en conventies en tradities te negeren.

Watermannen laten zich vaak leiden door hun hoofd in plaats van hun hart. Ze komen hierdoor zelfstandig en emotioneel onthecht over. Het sterrenbeeld Waterman kan makkelijk persoonlijke gevoelens en visies opzij zetten en situaties objectief bekijken. Dit maakt het wel moelijk voor ze om van gedachten veranderen als ze eenmaal iets hebben besloten.

Mensen met als horoscoop Waterman zijn hoopvol en gericht op een betere toekomst, voor zowel zichzelf als de wereld in zijn geheel. Ze zijn dan ook heel progressief ingesteld. Watermannen blijven graag op de hoogte van wat er in de wereld speelt en reageren snel op culturele trends, zowel op het gebied van mode en stijl als ideeën.

Het sterrenbeeld Waterman in liefde en relaties

In persoonlijke relaties zal een sterrenbeeld Waterman nooit iemands eigendom zijn. Watermannen zijn wel bereid zichzelf met een ander te delen, maar ze kunnen zich niet altijd even makkelijk aanpassen aan het emotionele geven en nemen van een hechte relatie.

Watermannen vinden het heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Mensen met als horoscoop Waterman zullen zich niet snel eenzaam voelen. Hun groepsinstinct zal hen altijd naar de aanwezigheid van andere mensen leiden. Watermannen hebben zowel mannelijke als vrouwelijke vrienden en vinden het niet nodig deze op te geven, zelfs niet wanneer ze getrouwd zijn.

Welk sterrenbeeld past het beste bij de Waterman?

De beste match voor het sterrenbeeld Waterman is een ander Lucht-teken, zoals een Tweelingen of Weegschaal.

De Waterman vindt het heerlijk om dag en nacht inspirerende gesprekken te voeren met de prikkelende Tweelingen. De Weegschaal heeft juist een grondend en balancerend effect op de Waterman, zodat deze eindelijk tot rust komt.

De sterrenbeeld Waterman-man

De Waterman-man is apart, intellectueel, kwiek en een beetje onthecht. De Waterman-man is dol op alles wat nieuw of vreemd is, en ze zijn continu op zoek naar nieuwe en interessante mensen.

Ze hebben het liefst wisselende partners, en daar schamen ze zich niet voor. Ze laten zich niet beperken door de door de maatschappij opgelegde moraliteit en waarden.

De Waterman-man is heel bijzonder en uniek, maar hij heeft wel vaak zijn hoofd iets teveel in de wolken, waardoor hij zelfs in een intieme relatie wat kil en afstandelijk blijft.

De ideale match voor de Waterman-man is iemand die veel geduld heeft en hem veel vrijheid kan geven, want hij heeft een hekel aan beperkingen.

Hoewel het zeldzamer is, kan een ontwikkelde Waterman-man juist een heel verantwoordelijke, harde werker zijn en een voorbeeldige en trouwe gezinsman. Maar dan moet dit verlangen uit hemzelf komen, en niet opgelegd door de maatschappij of een partner.

De sterrenbeeld Waterman-vrouw

Een vrouwelijke Waterman is heel anders dan de mannelijke. Ze is kalm en houdt haar hoofd koel, maar ze is ook open en houdt van knuffelen.

Voor de Waterman-vrouw is trouw en loyaliteit het allerbelangrijkste wat er is, dus in de liefde zal haar relatie niet makkelijk herstellen als haar partner is vreemdgegaan. Uit elkaar gaan of scheiden vindt ze ook niet makkelijk, maar die stap zal ze wel zetten als ze zich enorm verraden voelt of het vreemdgaan een chronisch probleem is.

De Waterman-vrouw is graag onafhankelijk en geeft niet veel om hoeveel haar partner verdient. Dat kan ze zelf wel. Wel vindt ze het belangrijk dat potentiële partners succesvol zijn in hun carrière en daar gelukkig in zijn.

De Waterman-vrouw vertrouwt haar partner volledig en zal niet zomaar gesprekken afluisteren of berichtjes bespioneren.

De Waterman-vrouw is succesvol maar een tikkeltje chaotisch en daardoor geen handige huisvrouw of thuisblijfmoeder. Daar voelt ze zich niet zo snel tot geroepen. Maar diezelfde chaos zorgt ervoor dat het leven met een Waterman-vrouw nooit saai is!

De Waterman-vrouw heeft een sterk ontwikkelde intuïtie en kan makkelijk aanvoelen wanneer iemand liegt. Zelf liegen ze ook niet graag. Alleen in extreme situaties zullen ze een leugentje om eigen bestwil vertellen. Ook vreemdgaan ligt niet in de aard van de Waterman-vrouw.

Het sterrenbeeld Waterman als kind

Het Waterman-kind is overal wel in geïnteresseerd! De kans is groot dat dit kind al op jonge leeftijd interesse heeft in letters en lezen. Als ze het lezen eenmaal onder de knie hebben, zijn het echte boekenwurmen. Ze zijn dol op alles wat met wetenschap, astronomie en computers te maken heeft. Ze zijn ook nieuwsgierig naar mensen die anders zijn dan zij of de groepsnormen. Ze kunnen dan ook makkelijk overweg met allerlei andere kinderen, zelfs de buitenbeentjes. Kinderen die als ‘raar’ worden bestempeld door de meeste kinderen, zijn voor de kleine Waterman juist heel interessant.

DIt kind vindt het fijn als mensen hen als persoon behandelen in plaats van als een ‘kind’. Ze zullen makkelijker gehoorzamen als ze het gevoel hebben dat ze gerespecteerd worden. Anders gaan ze zich verzetten. Verwacht maar niet dat dit kind zomaar bevelen opvolgt met als argument: “Omdat ik het zeg!” Ze moeten echt begrijpen waarom iets moet. Zien ze de logica daarvan in, dan werken ze graag mee.

Het sterrenbeeld Waterman als ouder

Ouders met als horoscoop Waterman zijn heel vriendelijk en kunnen met iedereen wel overweg. Soms kan dat een beetje genant zijn voor hun kinderen, want ze willen met iedereen wel een praatje maken!
Waterman-ouders zijn heel ruimdenkend. Ze zullen oprecht geïnteresseerd zijn in de laatste trends onder jongeren en doen er soms zelfs zonder schaamte aan mee.

Kinderen kunnen hun Waterman-ouders gerust alles vertellen. Ze stellen zich vaak meer op als oudere en wijze vriend in plaats van autoritaire ouder. Ze betrekken hun kinderen graag bij het opstellen van regels en huishoudelijke taken en gaan niet zo snel op hun strepen staan om hun ouderlijke wil door te drammen.

Waterman-ouders vinden het belangrijk om te weten wat er in het hoofd en leven van hun kinderen omgaat, en ze zien zich daarbij meer als raadgevers die hun kinderen inspireren om zelf de juiste keuzes te maken.

Het sterrenbeeld Waterman op het werk

Mensen met als horoscoop Waterman komen het beste tot hun recht wanneer ze een ideaal nastreven waarin ze hun uitstekende geheugen, creativiteit, kennis, liefde voor vrijheid en humanisme tot uiting kunnen brengen.

Ze lijken onvermoeibaar aan hun missies te werken, maar ze moeten wel goed uitkijken. Ze nemen hun werk heel serieus, dus nerveuze spanning en angst zullen altijd in hun systeem blijven hangen. Ze voelen zich het prettigst wanneer ze binnen een organisatie of als onderdeel van een groep werken.
Door hun interesse en mededogen voor problemen van de mensen en de mensheid in zijn geheel winnen al snel het respect en vertrouwen van zowel collega’s als concurrenten.

Levenslessen voor het sterrenbeeld Waterman

Wees je ervan bewust dat je de neiging hebt om de problemen te overdrijven, want het overschaduwt je licht en charme, en dat zijn juist de eigenschappen die je zo aantrekkelijk maken.

Plaats een reactie

Horoscoop Hoekje footer