Alles over het sterrenbeeld Waterman

In deze uitgebreide eigenschappen horoscoop lees je alles over het sterrenbeeld Waterman.

Sterrenbeeld Waterman datum

De data voor de horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen gaan in op 20 januari en de datum van de laatste dag is 18 februari.

Dus ben je geboren op 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 of 31 januari…

Of op 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7 ,8 ,9 ,10 ,11 ,12 ,13 ,14 ,15 ,16 ,17 of 18 februari…

dan ben je een Waterman van horoscoop!

De oorsprong van het sterrenbeeld Waterman

De Griekse naam van het sterrenbeeld Waterman is Ydrohoos (Latijn: Aquarius). Het symbool van de Waterman is een jonge man die water uit een kan schenkt. Het is een verwijzing naar de mythe van Ganymedes, de jonge geliefde van Zeus, die de goden nectar schonk.

Het sterrenbeeld Waterman in het kort

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman:

sterrenbeeld watermanVriendelijk en humanitair
Trouw en eerlijk
Vindingrijk en origineel
Intellectueel en onafhankelijk
Tolerant en open

Maar aan de andere kant ook…

Koppig en eigenzinnig
Onvoorspelbaar en dwars
Onthecht en kil

Eigenschappen van sterrenbeeld Waterman

Het sterrenbeeld Waterman heeft van nature een sterk en aantrekkelijk karakter. Maar typisch voor de Waterman is dat je ze niet over één kam kunt scheren. Er zijn eigenlijk twee types: je hebt de verlegen, geduldige en zachte Waterman, en het andere type is levendig, uitbundig en een tikkeltje exhibitionistisch. Die laatste Watermannen zijn net zo diepzinnig als de andere Watermannen, maar ze verhullen hun persoonlijkheid onder een dekmantel van frivoliteit.

Het sterrenbeeld Waterman heeft sterke overtuigingen, en je lijkt vaak zo overtuigd van je gelijk, dat je bij andere mensen arrogant over kunt komen. Dat is frappant, want je hebt juist een hekel aan snobisme en als Waterman vind je de waarheid juist heel belangrijk. Als Watermannen worden geconfronteerd met overtuigend bewijs dat ze het bij het verkeerde eind hadden, zijn ze bovendien ook niet te beroerd om hun mening bij te stellen.

Een Waterman heeft geen tunnelvisie en ziet juist het grote geheel. Ze kunnen beide kanten van een verhaal begrijpen en onafhankelijk oordelen. Ze begrijpen gewoon waarom iemand zo denkt, zelfs als ze het niet mee eens zijn.

Hierdoor voelen mensen zich snel geaccepteerd door en op hun gemak bij een Waterman, zelfs als deze een andere levensstijl, religie of zienswijzen heeft. Watermannen staan open voor de waarheid, maar snappen ook dat iedereen in zekere zin zijn eigen waarheid heeft. Ze zijn bereid om van alles en iedereen te leren. Voor een Waterman maakt het niet uit of je nu een vuilnisman of een celebrity bent: iedereen is in wezen gelijk, en ze kunnen iedereen het gevoel geven bijzonder te zijn en gewaardeerd te worden.

Watermannen zijn eerlijk, sympathiek, verfijnd, aardig, etherisch, humaan en idealistisch. Maar ondanks hun idealisme, zijn ze wel heel praktisch ingesteld. Een Waterman is vlug van begrip, actief en volhardend. Ze kunnen hun gedachten en overtuigingen goed onder woorden brengen met logica en een vleugje droge humor.

Watermannen zijn intelligent, direct en recht door zee. Een Waterman heeft een heel rijk verbeeldingsvermogen en kunnen dingen zo goed aanvoelen, dat ze wel paranormaal begaafd lijken. De Waterman moet alleen uitkijken dat hij niet teveel opgaat in filosofie en het spirituele. Je hoofd mag in de wolken, maar hou je beide benen ook op de grond! Anders ga je zo diep op in abstracties, dat je nog weinig grip hebt op het normale dagelijkse leven.

Wetenschappelijk ingestelde Watermannen zullen het fijn vinden om hun wetenschappelijke overtuigingen te combineren met hun verlangen om de mensheid te dienen en verenigen. Dan zijn ze zo gedreven door hun toewijding, dat ze moeten uitkijken dat ze zichzelf niet uitputten!

Het sterrenbeeld Waterman moet zich af en toe even terugtrekken. Wanneer ze alleen zijn, komen ze weer tot rust en kunnen ze opladen. Maar ze willen ook weer niet altijd alleen zijn. Ze zijn juist dol op uitjes waarbij ze kunnen nadenken over diepgaande wijsheden, zoals bijvoorbeeld een meditatieretraite of een dagje uit naar een museum. Ze zijn wel heel onafhankelijk en absoluut geen meelopers. Ze doen liever hun eigen ding. Ze vinden het vreselijk als anderen zich met hen bemoeien, zelfs als het heel goed bedoeld is. Ze aanvaarden alleen hulp als ze dit zélf willen.

Watermannen hebben een verfijnde smaak op het gebied van kunst, muziek en toneel, en ze vinden het vaak ook leuk om zelf op te treden, en dan met name in het toneel.

Het sterrenbeeld Waterman in liefde en relaties

Een Waterman, en dan zeker de extroverte versie, heeft weliswaar een intens magnetische, behulpzame en open persoonlijkheid, maar toch vinden ze het moeilijk om vrienden te maken. Anderen krijgen al snel het gevoel dat een Waterman arrogant is en op hen neer kijkt. En soms wordt dat ook versterkt omdat de Waterman weinig moeite doet om contact te leggen met mensen die hen niet echt boeien.

Een Waterman kijkt liever eerst de kat uit de boom. Ze kunnen mensen goed aanvoelen en inschatten, en zodra ze merken dat iemand twijfels over hen heeft, haken ze af. Hierdoor komen ze kil over. Maar als Watermannen eenmaal hebben besloten dat ze graag een vriendschappelijke of liefdesrelatie met iemand willen aangaan, dan kunnen ze een bijna hypnotische en onweerstaanbare geestelijke aantrekkingskracht op hen uitoefenen en zullen ze volhardende vrienden of geliefden worden, die bereid zijn om alles op te offeren voor hun partners en hen voor de rest van hun leven trouw zijn.

Jammer genoeg raken Watermannen vaak wel emotioneel teleurgesteld, omdat ze nogal veeleisend kunnen zijn door hun hoge persoonlijke idealen.

Bedrieg een Waterman nooit, want hij zal woedend zijn en het je nooit vergeven!

Het sterrenbeeld Waterman en werk

Je komt het beste tot je recht wanneer je op je werk een ideaal nastreeft en je uitstekende geheugen, creativiteit, kennis, liefde voor vrijheid en humanisme tot uiting kunnen komen. Je lijkt een onvermoeibare werker te zijn, maar schijn kan bedriegen. Je neemt je werk heel serieus, dus nerveuze spanning en angst blijven makkelijk in je systeem hangen en je kan het moeilijk vinden je werk thuis los te laten.

Je voelt je het prettigst wanneer je binnen een organisatie of als onderdeel van een groep werkt.

Watermannen voelen zich één met de natuur en hun passie voor kennis en de waarheid maakt dat ze bewonderenswaardige wetenschappers kunnen worden, voornamelijk in astronomie of geschiedkunde.

Andere beroepen waar ze goed in kunnen zijn, zijn fotografie, radiografie, elektronica, luchtvaart, computers enz. Eigenlijk alles wat maar technisch en modern is. Maar hun progressieve neigingen kunnen zich ook uiten in hun schrijftalent, met name in poëzie, en de radio en tv, of als welzijnswerkers en docenten.

Sommige Watermannen vinden het leuk om als entertainer aan de slag te gaan en kunnen goed acteren (dankzij hun gave om anderen te doorgronden en na te doen). Dankzij hun goede smaak kunnen het ook goede musici worden.

Watermannen die meer paranormaal begaafd zijn, kunnen ook helingsgaven hebben, zeker om degenen met mentale problemen te helpen.

De mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

Maar Watermannen hebben natuurlijk ook mindere kanten, zoals hun fanatieke excentriciteit, eigenzinnige egoïsme, overmatige onthechting en hun neiging om zich aan het leven en de maatschappij te onttrekken. Bovendien kunnen ze ook extreem dogmatisch te zijn in hun opvattingen. Watermannen kunnen niet alleen de grootste vriend van de mensheid zijn, maar ook de ergste vijand. Klassieke schurken dus!

In bepaalde omstandigheden – bijvoorbeeld wanneer een doel waar ze heel erg in geloven steeds wordt tegengewerkt – kunnen ze hun openheid van geest verliezen, terwijl dat juist een van de meest aantrekkelijke kwaliteiten van de Waterman is. Raken ze gedesillusioneerd, dan kunnen ze ook hun integriteit opgeven en vervallen in loze beloften, achterhoudendheid en sluwheid. Kokende woede en wrok, extreme botheid of (nog erger) een gespannen, dreigende stilte die plots in extreme woedeaanval kan veranderen – dat hoort allemaal bij de negatieve kant van de Waterman. Dit kan zich ook uiten in een aanhoudende haat voor hun vijanden die kan uitbreiden naar misantropie voor de hele mensheid.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Waterman

Het sterrenbeeld Waterman gaat over de benen (van de knieën tot de enkels) en de bloedcirculatie, dus mensen die onder dit teken geboren worden kunnen makkelijk last krijgen van hun benen en enkels, zoals krampen. Ook kunnen ze last hebben van zenuwproblemen en van winderigheid, diarree, oedeem, kropgezwellen en dronkenmanswaanzin. Watermannen die van sterke drank houden kunnen dit dan ook het beste vermijden.

Nog meer feitjes over het sterrenbeeld Waterman

Houdt van…
• Vechten voor (goede) doelen
• Dromen over de toekomst en plannetjes maken
• Denken over het verleden
• Goed gezelschap
• Lol hebben

Heeft een hekel aan…
• Loze beloften
• Extreme eenzaamheid
• ´Gewone´ dingen
• Mensen die hen (of anderen) nadoen
• Idealistisch

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld Waterman

Probleem: Je voelt je buitengesloten.
Oplossing: Aanvaard mensen zoals ze zijn en let niet zo op hun tekortkomingen. Mensen voelen dit aan en raken onzeker door je.

Probleem: In de liefde lijk je weinig geluk te hebben.
Oplossing: Wees toch niet zo voorzichtig met je emoties. Je bent soms te geremd, waardoor je jezelf niet toestaat je ware zelf te zijn.

Probleem: Goede opdrachten of promoties op je werk gaan steeds naar anderen.
Oplossing: Bij team- en groepswerk is het belangrijk je positieve eigenschappen goed in te zetten, want door de einzelgänger uit te hangen zul je niet veel bereiken.

Probleem: Je wordt snel en vaak ziek.
Oplossing: Onderdruk je emoties niet steeds, anders manifesteert het probleem zich op een fysieke manier. Uit je emoties, maar natuurlijk wel met tact!

Lees na de eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman, ook de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.

Plaats een reactie