Eigenschappen-horoscoop voor het sterrenbeeld Vissen

Ontdek de typische eigenschappen en krijg meer inzicht in het karakter van het sterrenbeeld Vissen (Engels: Pisces, datum: 19 februari t/m 20 maart). In de liefdeshoroscoop-match lees je welk sterrenbeeld past bij een Vissen-man of -vrouw en hoe ze in de liefde zijn. En hoe zijn mensen met horoscoop Vissen op het werk, als kind en welke lessen kunnen ze leren in dit leven?

Sterrenbeeld Vissen datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Steenbok gaat in op 19 februari en de datum van de laatste dag is 20 maart.

Dus ben je geboren op de volgende data:

19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 of 29 februari…

Of op 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7 ,8 ,9 ,10 ,11 ,12 ,13 ,14 ,15 ,16 ,17 ,18, 19 of 20 maart…

dan ben je een Vissen van horoscoop!

Eigenschappen van sterrenbeeld Vissen

Datum: 19 februari t/m 20 maart
Engels en Latijn: Pisces
Astrologisch symbool: ♓

Geluksdag: Donderdag
Geluksgetallen: 3, 10 en 17
Heerser: Neptunus
Element: Water
Motto: Ik geloof
Geboortesteen: Aquamarijn
Kleur: Turkoois
Metaal: Aluminium
Geur: Rozemarijn
Bloem: Waterlelie

Positieve en negatieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Vissen

Positieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Vissen:

Gevoelig
Vriendelijk
Meevoelend
Sterk intuïtie
Idealistisch
Groot inlevingsvermogen
Fantasierijk
Wendbaar

Mindere karaktereigenschappen van mensen met als horoscoop Vissen:

Zweverig
Goedgelovig
Trekt zich terug in droomwereld
Weinig discipline
Onpraktisch in dagelijks leven

Karakter en eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen

Het sterrenbeeld Vissen is van nature aardig en liefdevol, eerlijk, vertrouwelijk, minnelijk, sympathiek en bijzonder behulpzaam voor mensen of dieren in nood. Ze zijn netjes en precies, en ze houden van orde en routine.

Mensen met als horoscoop Vissen zijn bescheiden en vaak timide, waardoor ze soms weinig zelfvertrouwen hebben. Vissen zijn meestal methodologisch en logisch in hun conclusies: idealistisch, rijke verbeelding en geïnspireerd. Ze hebben een sterke intuïtie, op het paranormale af, en zijn meestal gek op geheime occulte of paranormale zaken.
Dit zorgt er ook voor dat ze soms onbewust ideeën en opvattingen van de mensen om zich heen overnemen. Ze raken makkelijk beïnvloed door externe factoren, en ondanks dat ze dolgraag altijd het juiste wilt doen, kunnen ze soms overweldigd raken en niet wilskrachtig genoeg zijn om aan hun eigen idealen te voldoen.

Het symbool voor het sterrenbeeld Vissen bestaat uit twee vissen die aan elkaar vastzitten en in tegengestelde richtingen zwemmen. Dit staat symbool voor de drastische dualiteit van de emoties van de mensen die onder dit teken worden geboren.

In het huwelijk, relaties en vriendschappen laten ze de ander graag geloven dat hij of zij de baas is. Ze laten ook de praktische en technische zaken graag over aan de ander, en vinden het prima als hij of zij altijd het initiatief neemt. Als dingen te veel uit de hand lopen, kunnen ze hun ongenoegen uiten met veel sarcasme en rancune.

Het sterrenbeeld Vissen heeft iets onschuldigs, een mensen willen hen daarom altijd graag helpen. Ook hun charme, humor en sympathie openen veel deuren voor het sterrenbeeld Vissen.

Maar door hun vriendelijke en gematigde aard, kunnen ze dingen makkelijk aan hun verloop overlaten. Dit kan ontzettend irritant zijn voor mensen die wat praktischer zijn ingesteld. Aan de andere kant zorgt de dualiteit van dit teken er ook voor dat ze juist heel efficiënt en exact kunnen zijn. Toch zijn ze juist ontzettend goed in delegeren en regeren, al zullen ze hun ijzeren vuist bedekken met een fluwelen handschoen.
Hun temperament varieert van sterk optimistisch tot acuut pessimistisch.

Mensen met als horoscoop Vissen hebben een sterke drang om hun innerlijke stem te volgen, zelfs als deze maar zachtjes fluistert. Ze raken diep ongelukkig als ze hun spirituele uniekheid niet tot uiting kan komen.
Mensen met als horoscoop Vissen zijn heel gevoelig voor het leed van anderen en ze hebben een sterke verbeelding. Ze voelen de pijn van anderen en willen oprecht helpen dat leed te verzachten. Ze kunt voor een zwaar beroep kiezen als ze denken dat ze daarmee de lasten van anderen kunt verlichten. Ze besteden vaak veel tijd en energie aan hulpbehoevenden en minder bedeelden, zonder daar iets voor terug te verwachten. Ze zijn blind voor de tekortkomingen van degenen van wie ze houden.

Het sterrenbeeld Vissen in liefde en relaties

De dromerige en zweverige Vissen verlangt als balans juist naar een partner die wat praktischer is ingesteld en beide benen op de grond heeft staan. De beste match voor een Vissen is iemand die ook alle kleine details van het leven kan regelen, want daar hebben ze absoluut een hekel aan. Dit geldt zowel voor hun romantische als hun professionele relaties. Het heeft een grondend effect op de Vissen en geeft ze een prettig en veilig gevoel.
Het sterrenbeeld Vissen is in de liefde wispelturig, humeurig, intuïtief, sensueel en aanhankelijk. Het kan moeilijk zijn om iemand met als horoscoop Vissen echt te leren kennen. Het beste is om gewoon met hun stroming mee te drijven en niet teveel druk op hen te leggen. Als je een Vissen eenmaal voor je hebt gewonnen, dan is dat vaak voor het leven want ze zijn ontzettend trouw en loyaal.
Fantasie is heel belangrijk voor een Vissen. Maar de keerzijde hiervan is wel dat ze hun partner kunnen idealiseren. Dit hoeft niet per se slecht te zijn, maar kan wel tot teleurstellingen leiden omdat maar weinig mensen kunnen tippen aan de hoge idealen van de Vissen-geliefde..

Welk sterrenbeeld past bij Vissen?

De spirituele en meevoelende Vissen past het beste bij de andere twee Water-tekens: Kreeft en Schorpioen.

De Kreeft is een goede match omdat ze net zo intuïtief en creatief bevlogen zijn, en de Schorpioen is een goede match omdat ze hun behoefte aan mysterie en onvoorspelbaarheid bevredigen.

De sterrenbeeld Vissen-man

Het sterrenbeeld Vissen is het meest excentrieke teken van de zodiak. Dit zie je ook terug in zijn romantische en erotische verlangens. Vissen-mannen raken snel afhankelijk van hun partners.

Hoewel een Vissen-man heel intens van zijn partner houdt, trouwen ze niet altijd voor het leven. Ze zijn heel sensueel en worden makkelijk verliefd. Ze zijn soms meer verliefd op het verliefd zijn en streven een onhaalbaar ideaalbeeld na.

De Vissen-man is heel warm en zorgzaam. Ze hoeven niet per se de leiding te hebben in een relatie en geven graag de teugels uit handen als hun partner dit graag wil.

De sterrenbeeld Vissen-vrouw

De Vissen-vrouw kan zich makkelijk aan uiteenlopende situaties aanpassen. Ze heeft een sterke aantrekking tot muziek en is sensueel en erotisch ingesteld. Ze heeft een soort innerlijke wijsheid en een sterke intuïtie. Ze kan mensen en hun intenties heel goed aanvoelen, en dit komt ook in haar carrière goed van pas.

De Vissen-vrouw is emotioneel, charmant, zorgzaam, zachtmoedig en koppig, en soms ook een tikkeltje sentimenteel. Haar gedrag is onderhevig aan veel ups en downs. De Vissen-vrouw lijkt haar leven zo nu en dan een volledige makeover te geven.

De Vissen-vrouw kan in iedereen wel iets goeds zien, en daardoor veel pikken in een relatie. Soms iets te, dus ze moet ervoor uitkijken dat ze zichzelf niet te veel wegcijfert om haar partner te behagen.

De Vissen-vrouw heeft een sterk ontwikkeld intuitie en zal er alles aan doen om conflicten te vermijden.

Het sterrenbeeld Vissen als kind

Het Vissen-kind is heel gevoelig voor de stemmingen en emoties van anderen. Ze kunnen heel goed aanvoelen wanneer iemand verdrietig is en wat diegene nodig heeft om weer gelukkig te zijn. Voor ouders is het belangrijk dat ze dit kind bijbrengen dat ze niet tegen alles en iedereen “ja” hoeven te zeggen om lief en leuk gevonden te worden. Leer dit kind sterk in zijn of haar schoenen te staan en op te komen voor eigen ideeën en opvattingen, en dat ze heus niet meteen gemeen zijn als ze zich daar aan houden.

Deze kinderen zijn dol op muziek en dansen. Dansles of muziekles zal waarschijnlijk heel leuk voor ze zijn. Maar ook andere vormen van kunst vinden ze leuk, dus laat deze kinderen vrij om hun vele talenten te verkennen.
Deze kinderen raken vaak snel overprikkeld van drukke tv-programma’s of videospellen, dus zorg voor balans. Ze zijn dol op dieren, dus een huisdier kan heel erg helpen om dit kind te gronden en ontstressen.

Lessen voor het sterrenbeeld Vissen

Het is voor mensen met als horoscoop Vissen belangrijk om dingen op eigen kracht te leren doen en zelf een mening te vormen. Uitstelgedrag is misschien wel één van je grootste nadelen. Maar meestal komt het door puur geluk toch nog goed, ondanks dat je geen keuze kon maken.

Je grootste tekortkoming is wellicht je neiging tot fatalisme. Je moet beseffen dat je niet gebonden bent aan een lot waar je niet zelf aan kunnen bijdragen. Je moet jezelf realistisch onder ogen komen om je potentieel te verwerkelijken. Dankzij jou lijkt de wereld echt een betere plek.

Plaats een reactie