Alles over het sterrenbeeld Vissen

In deze uitgebreide eigenschappen horoscoop lees je alles over het sterrenbeeld Vissen.

Sterrenbeeld Vissen datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Steenbok gaat in op 19 februari en de datum van de laatste dag is 20 maart.

Dus ben je geboren op de volgende data:

19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 of 29 februari…

Of op 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7 ,8 ,9 ,10 ,11 ,12 ,13 ,14 ,15 ,16 ,17 ,18, 19 of 20 maart…

dan ben je een Vissen van horoscoop!

De oorpsrong van het sterrenbeeld Vissen

De Griekse naam van het sterrenbeeld Vissen is Ihtheis (Latijn: Pisces). Dit teken wordt afgebeeld als twee vissen die in tegengestelde richting zwemmen. Het verwijst naar de mythe van Aphrodite en haar zoon Eros. Ze werden achterna gezeten door de Typhoon, een monster dat de goden wilde doden. Zeus veranderde hen in twee vissen, zodat ze in het water konden springen om te ontsnappen.

Het sterrenbeeld Vissen in het kort

Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Vissen:

sterrenbeeld vissenFantasierijk en gevoelig
Mededogend en aardig
Onzelfzuchtig en onwerelds
Intuïtief en sympathiek

Maar aan de andere kant…

Escapistisch en idealistisch
Geheimzinnig en vaag
Zwakke wil en makkelijk te misleiden

Eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen

Vissen zijn vriendelijk, geduldig en meegaand van aard. Ze zijn gul ingesteld, goedgehumeurd en hebben veel mededogen voor andere wezens. Dat komt onder andere omdat ze de gevoelens van de mensen en wezens om zich heen zo goed kunnen aanvoelen. Dit stelt ze in staat om met veel sympathie en tact te reageren op het lijden dat ze bij anderen niet alleen zien, maar als het ware ook zelf voelen. Hun empathisch vermogen is ontzettend sterk. Het is dan ook logisch dat ze vaak heel populair zijn. Bovendien zijn ze relaxt, hartelijk en niet zo opdringerig. Ze hoeven niet per se de baas te zijn en vinden het prima om met de flow mee te gaan in plaats van tegen de stroming in te zwemmen. Mensen voelen zich hierdoor niet zo snel bedreigd en juist erg op hun gemak bij een Vis.

Die meegaande natuur zorgt er ook voor dat ze zich gewoon mee laten drijven met stroming als ze in de problemen komen: ze wachten liever af tot het probleem vanzelf oplost in plaats van moeite te doen. Vissen bekommeren zich namelijk niet zo om hun eigen sores. Die energie besteden ze liever aan mensen die het in hun ogen echt nodig hebben.

Vissen zijn nogal transcendentaal van aard, maar vaak hebben ze zo hun hoofd in de wolken, dat ze de weg op aarde een beetje kunnen kwijtraken. Ook leven ze vaak te veel vanuit hun hart en emoties, in plaats van hun verstand, en vanuit hun instinct in plaats van hun intellect.

Discipline en opgelegde beperkingen zijn niks voor voor dit sterrenbeeld. Een routineus leven van negen-tot-vijf-leventje is echt niks voor ze. Hoewel ze sterke opvattingen hebben en heel rebels zijn, hebben ze wel de goede wil, maar niet altijd de energie of motivatie om echte strijders op grote schaal te zijn. Ze focussen hun energie liever op hun directe omgeving, waar ze ook direct resultaat van hun inzet kunnen zien.

Vissen trekken zich graag terug in hun eigen droomwereldje. Dat is niet zo negatief als het misschien klinkt. Zo komen ze namelijk tot rust, en bovendien kan het een bron zijn voor hun creativiteit. Een Vis vindt het heel fijn als anderen zien hoe creatief ze zijn. Met de juiste begeleiding, kan een Vis hier zelfs beroemd of rijk mee worden. Vissen zijn heel veelzijdig is, hebben een sterke intuïtie, zijn vlug van begrip, kunnen goed luisteren en observeren, en staan open voor nieuwe opvattingen en omgevingen. Hierdoor kunnen ze vooral heel succesvol zijn op het gebied van literatuur, kunst en muziek, zowel beroepsmatig of gewoon als hobby.

Vissen hebben zo’n sterke intuïtie, dat ze soms wel helderziend lijken! Het is alsof hun inspiratie ze op zielsniveau wordt toegefluisterd. Vissen kunnen hierdoor intens genieten van schoonheid in kunst en natuur. Ze reizen ook graag naar verre oorden om exotische nieuwe ervaringen op te doen, en dan het liefst met alle gemakken en luxe die ze zich maar kunnen veroorloven!

Het sterrenbeeld Vissen in de liefde

Mensen met het sterrenbeeld Vissen zijn hebben geen greintje egoïsme in zich als het op relaties aankomt. Het zijn gevers, en ze geven altijd veel meer dan hun vrienden en geliefden van ze vragen. Qua seksualiteit zijn ze heel gevoelig, in extreme gevallen zelfs aseksueel. Vissen zijn types die liever een langdurige relatie aangaan, en dan ook alleen als iemand op dezelfde golflengte zit. Soms schat een Vis zijn of haar partner verkeerd in en blijkt diegene toch iets te grof van aard te zijn. Hierdoor kunnen ze ongelukkig worden in een relatie, maar ze blijven tot het bittere eind trouw en intens loyaal.

Een goede match voor het sterrenbeeld Vissen zijn:

Stier en Vissen
Kreeft en Vissen
Schorpioen en Vissen
Steenbok en Vissen

Beroepen voor het sterrenbeeld Vissen

Een Vis werkt het liefst zelfstandig of in een ondergeschikte positie. Ze vinden het niet prettig om de leiding te moeten nemen want ze zien al snel overal beren op de weg.

Omdat ze zo empathisch en mededogend zijn, vinden ze het fijn om zich ook in hun beroep in te zetten voor behoeftige mensen of dieren.

Hun drang om nieuwe oorden te verkennen, kan op verschillende manieren worden bevredigd: met hun fantasie als auteur, boekenverkoper of bibliotheraris, als filosoof of zelfs astronoom. Maar ook beroepen waarbij veel gereisd moet worden, zoals stewardess of piloot, zal de Vissen erg aanspreken.

Omdat een Vis zich zo goed kan inleven in de emoties van anderen, zijn het aangeboren acteurs. Ze kunnen zelfs goede rechercheurs zijn omdat ze zich goed kunnen inleven in de geest van criminelen.

Dankzij hun paranormale en spirituele eigenschappen kunnen ze ook een beroep vinden op het gebied van religie of spiritualiteit, zoals geestelijk adviseur of levenscoach.

Hun creativiteit komt ook goed tot zijn recht als artiest, musicus of kok.

Door hun levendige veelzijdigheid en onvermogen om zich te veel op één project te concentreren, kunnen Vissen vaak makkelijk meer dan één beroep tegelijk beoefenen.

Mogelijke gezondheidsproblemen van het sterrenbeeld Vissen

Het sterrenbeeld Vissen heerst over de voeten, lever en lymfvatenstelsel, en mensen die onder dit teken geboren worden, kunnen snel last krijgen van bloedarmoede, steenpuisten, zweren en andere huidziekten, oogontstekingen, ontstekingen, zware menstruaties en voetaandoeningen.

Meer feitjes over het sterrenbeeld Vissen

Houdt van…
• Alleen zijn en lekker wegdromen
• Mysterie in alle vormen
• Dat iets wat niet meer bruikbaar is toch gebruikt wordt
• Het belachelijke
• Het gevoel hebben ‘verloren’ te zijn (letterlijk en figuurlijk)

Heeft een hekel aan…
• Het overduidelijke
• Bekritiseerd worden
• Perplex zijn over iets
• Betweters
• Muggenzifterij

Sterrenbeeld Vissen: mogelijke problemen en oplossingen

Probleem: Het voelt alsof mensen steeds over je heen lopen.
Oplossing: Hoe zien anderen je eigenlijk? Komen je bedoelingen wel goed over? Stel je eerst rustig en gereserveerd op, en loop niet te hard van stapel in je enthousiasme om anderen te helpen. Zo kun je een goede indruk achterlaten zonder dat je je agressief hoeft op te stellen of opschepperig te doen.

Probleem: Je bent altijd blut aan het einde van de maand, ook al verdien je niet minder dan je omgeving.
Oplossing: Je houdt nu eenmaal van luxe en de kleine geneugten van het leven. Soms geef je hierdoor veel geld uit zonder echt grote uitgaven te doen. Stel een duidelijk budget voor jezelf op voor luxe en leuke dingen, zodat je toch van het leven kunt blijven genieten, zonder dat het ten koste gaat van je portemonnee.

Probleem: Je voelt je diep wanhopig, maar durft dit niet te delen met je familie of vrienden, waardoor je je heel eenzaam voelt.
Oplossing: Krop toch niet alles op! Open je hart voor de mensen om je heen. Je bent altijd maar bezig om voor anderen te zorgen, maar ook jij hebt af en toe zorg en liefde nodig! Sta ervoor open. Je verdient het!

Probleem: Mensen maken steeds ruzie met je of geven het helemaal op en praten niet eens meer met je.
Oplossing: Je hebt nogal hoge idealen en verwachtingen, maar niet iedereen kan hier altijd aan voldoen. Stel je ontspannen op en accepteer mensen zoals ze zijn.

Lees de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.

Plaats een reactie