Eigenschappen-horoscoop voor het sterrenbeeld Tweelingen

Ontdek de typische eigenschappen en krijg meer inzicht in het karakter van het sterrenbeeld Tweelingen (Engels: Gemini, datum: 21 mei t/m 20 juni). In de liefdeshoroscoop-match lees je welk sterrenbeeld past bij de Tweelingen, hoe een Tweelingen-man of -vrouw in de liefde is. En hoe zijn ze op het werk, als ouder of kind? En welke lessen kunnen ze leren in dit leven?

Sterrenbeeld Tweelingen datum

Het sterrenbeeld Tweelingen begint op 20 mei en eindigt op 20 juni.

Dus ben je geboren op:
20 mei
21 mei
22 mei
23 mei
24 mei
25 mei
26 mei
27 mei
28 mei
29 mei
30 mei
31 mei

of
1 juni
2 juni
3 juni
4 juni
5 juni
6 juni
7 juni
8 juni
9 juni
10 juni
11 juni
12 juni
13 juni
14 juni
15 juni
16 juni
17 juni
18 juni
19 juni
20 juni

Dan ben je een Tweelingen van horoscoop!

Eigenschappen van horoscoop Tweelingen

Datum: 21 mei t/m 20 juni
Engels en Latijn: Gemini
Astrologisch symbool: ♊
Geluksdag: woensdag
Geluksgetallen: 2, 6 en 14
Heersende planeet: Mercurius
Element: Lucht
Motto: Ik denk en verander
Geboortesteen: Agaat
Kwaliteit die nodig is voor balans: voorzichtigheid
Kleur: geel
Diepste behoefte: actie
Welk sterrenbeeld past bij Tweelingen: Waterman en Leeuw
Metaal: Zilver
Geur: Basilicum
Bloem: Lavendel

Positieve en negatieve karaktereigenschappen van de Tweelingen

Positieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen:

Charmant
Veelzijdig
Nieuwsgierig
Leergierig
Gevat
Groot aanpassingsvermogen
Scherpzinnig
Analytisch
Warm
Intellectueel
Levendig
Energiek
Reislustig
Communicatief
Vindingrijk
Tactvol

Mindere karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen:

Te veranderlijk
Nerveus
Oppervlakkig
Wispelturig
Sluw
Roddelt graag
Onberekenbaar
Rusteloos
Koppig
Intellectueel arrogant
Afstandelijk

Het karakter en de eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen

De belangrijkste eigenschap van het karakter van het sterrenbeeld Tweelingen is veranderlijkheid. Mensen met als horoscoop Tweelingen zijn het gelukkigst wanneer ze verschillende interesses of projecten tegelijk hebben. Ze vinden het heerlijk om met hun handen bezig te zijn, want dat helpt ze om hun drukke gedachten te gronden.

Tweelingen kunnen van nature heel goed communiceren, dus alles wat met taal en spraak te maken heeft vinden ze interessant. Het social media-tijdperk is dan ook geweldig voor Tweelingen!

Tweelingen willen graag alles analyseren en in een bijhorend hokje passen. Zo houden ze overzicht wanneer hun geest steeds van de hak op de tak springt.

Ze zijn heel intellectueel ingesteld en hebben een onstilbare honger naar kennis. Ze bloeien dan ook op in een omgeving met veel prikkels en mogelijkheden om nieuwe informatie te verkennen.

Hun analytisch vermogen maakt hen heel kritisch, maar door hun communicatieve vaardigheden kunnen ze hun opbouwende kritiek brengen op een manier die goed aankomt.

Mensen met als horoscoop Tweelingen zijn vaak populair omdat ze heel sociaal zijn ingesteld en makkelijk over zowel koetjes en kalfjes als diepere onderwerpen kunnen praten. Ook kunnen ze mensen heel goed aanvoelen.

Tweelingen zijn typische sociale vlinders, die steeds weer naar verschillende mensen of groepjes fladderen en nergens lang blijven rondhangen.

Het zijn rebellen die niet overal in meegaan en altijd een eigen mening hebben. Autoriteit is niks voor dit sterrenbeeld.

Mensen met als horoscoop Tweelingen zijn in veel opzichten een eeuwig kind. Hun geest is helder, alert, nieuwsgierig, flexibel, speels en altijd gretig voor nieuwe ervaringen.

Wel kunnen ze soms moeilijk op één ding focussen en hun aandacht erbij houden. Ze raken steeds afgeleid door nieuwe gedachten en interesses.

Tweelingen snappen nieuwe ideeën snel, maar zodra hun nieuwsgierigheid is bevredigd, is het nieuwe er vanaf en willen ze weer ergens anders in.

Tweelingen hebben dan ook een diepgaande behoefte aan verandering: steeds weer nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe mensen opdoen en nieuwe filosofische of spirituele concepten verkennen

Tweelingen leven dan ook vaak heel erg in hun hoofd. Ze zijn dol op lezen, observeren of gewoon hun gedachten rond te laten gaan. Dit soort prikkels zijn net zo essentieel voor een Tweeling om te overleven als voeding en drinken. Sterker nog: als een Tweeling moest kiezen tussen een goed boek of een lekker koekje, zou deze waarschijnlijk het eerste kiezen!

Tweelingen hebben een leuk en tikkeltje ondeugend gevoel voor humor. Ze nemen het leven zoals het komt en nemen dingen niet zo serieus.

Mensen met als horoscoop Tweelingen hebben wel een sterk verlangen naar emotionele connecties en nabijheid, maar door hun rusteloze aard vinden ze het moeilijk om zich op dingen toe te leggen of hun vrijheid op te geven..

Wil je meer weten over je karakter en eigenschappen? Dan kun je hier ook een gratis persoonlijke geboortehoroscoop berekenen!

Het sterrenbeeld Tweelingen op het werk

Mensen met als horoscoop Tweelingen vinden het soms moeilijk om te ontdekken wat hun roeping is of waar ze talent voor hebben, omdat ze overal wel in geïnteresseerd zijn. Ze raken ook makkelijk weer afgeleid door alle mogelijkheden die op hun pad komen. De kans is dan ook groot dat ze naast hun hoofdcarrière ook nog een bijberoep hebben, zoals een hobby die wat geld oplevert.

Routineus werk en steeds weer hetzelfde doen is echt vreselijk voor het sterrenbeeld Tweelingen, dus een baan met veel afwisseling zou ideaal zijn. Zelfs als ze ergens heel goed in zijn, geeft dat geen voldoening op zich. Ze hebben echt veel intellectuele prikkels nodig.

Hun analytische, creatieve en gevatte geest zorgt altijd wel voor brood op de plank, en het is helemaal ideaal als ze dat kunnen combineren met hun taalvaardigheid, zoals lesgeven, inspireren of mensen samenbrengen.

Ook kunnen ze het goed doen in de kunsten, zoals als muzikant, schilder of beeldhouwer.

Beroepen waarin Tweelingen kunnen uitblinken:

Schrijvers
Bloggers
Social media influencers
Wetenschapper
Muzikant
Docent
Barkeeper
Dj
Receptionist

Het sterrenbeeld Tweelingen in de liefde

Voor het sterrenbeeld Tweelingen is een goed gesprek net zo opwindend en prikkelend als lichamelijke aanraking. Ze vinden flirten dan ook geweldig, zowel om hun geliefde te veroveren als doel op zich, gewoon voor de leuk.

Ze hebben een sterke behoefte aan emotionele binding, maar raken ondanks hun goede bedoelingen snel verveeld in relaties. De kans is dan ook groot dat ze veel verschillende partners hebben voor ze de ware vinden. Met hun charme en vlotte babbel, kunnen ze goed flirten en praten ze mensen makkelijk tussen de lakens. Alsof ze verliefd zijn op het verliefd zijn. Maar ze kunnen zeker wel intens genieten, en zijn vurig en gepassioneerd!

Ze zetten alles in om een toekomstige geliefde het hof te maken. Soms gaan ze zelfs zo op in het moment, dat ze alles zeggen wat ze denken dat hun partner wil horen.

In dat moment geloven ze er zelf oprecht in, maar door hun fladderende geest is het vaak toch niet blijvend. Dan kunnen ze makkelijk omslaan van passievolle minnaar naar afstandelijke ex die al op de volgende jacht is

Omdat mensen met als horoscoop Tweelingen veel intellectuele prikkels en nieuwe informatie nodig hebben, passen ze het beste bij een partner die ze veel afwisseling kan bieden. Lekker samen op reis gaan, musea bezoeken, uitgaan en nieuwe mensen ontmoeten.

Hun ideale partner is iemand die niet alleen hun minnaar maar ook hun maatje is. Dan blijven ze, ondanks hun neiging tot dwalen, wel trouw.

Dit vindt het sterrenbeeld Tweelingen aantrekkelijk

Een partner die…

✓ een missie en doel in het leven heeft
✓ een mooie stem en handen heeft
✓ intelligent en gevat is
✓ de ideeën en het intellect van de Tweelingen waardeert
✓ begrijpt dat de Tweelingen behoefte heeft aan afwisseling
✓ de Tweelingen veel tijd geeft voor zichzelf
✓ een maatje is
✓ communiceert wat hij of zij prettig vindt

Hier knapt een Tweelingen op af:

✓ een irritante stem
✓ iemand die niet sprankelend is, te goedig, lief of naïef
✓ wanneer je bemoedert, zeurt of rondcommandeert
✓ onzekerheid en behoeftigheid
✓ geen eigen leven hebben buiten de relatie
✓ ongezond eten en niet voor jezelf zorgen
✓ meeslepen naar saaie familiebijeenkomsten
✓ geen interesse tonen in hobby’s of interesses
✓ financieel afhankelijk zijn
✓ verwachten dat je 100% de volle aandacht krijgt van een Tweelingen
✓ verwend willen worden: geven en nemen moet gelijkwaardig zijn

Welk sterrenbeeld past bij Tweelingen?

Het sterrenbeeld Tweelingen is complex en charmant. Ze praten graag en veel! Daarom voelen ze zich sterk aangetrokken tot sterrenbeelden die op dezelfde golflengte zitten, zoals de Weegschaal en de Waterman.

Weegschalen delen hun drang om kennis te vergaren en deze kennis te gebruiken om anderen helpen, en Watermannen hebben dezelfde relaxte instelling in het leven en kunnen de Tweelingen accepteren zoals ze zijn.

Lees meer over welk sterrenbeeld past bij Tweelingen in de liefdeshoroscoop Tweelingen.

De sterrenbeeld Tweelingen-man

De typische Tweelingen-man is makkelijk in de omgang en kan met iedereen wel een praatje maken. De Tweelingen-man is rustig, intellectueel en analyseert alles graag. Voor de Tweelingen-man is de geest dan ook zijn erogene zone!

Het liefst wil de Tweelingen-man overal een verklaring voor hebben, maar passie en aantrekkingskracht zijn dat eenmaal niet altijd verklaarbaar. De Tweelingen-man kan dit erg eng vinden en dan snel naar een andere partner springen.

De Tweelingen-man kan monogamie of lange relaties wat lastiger vinden, zeker in combinatie met hun drang naar nieuwe ervaringen en nieuwe mensen leren kennen. De beste match voor een Tweeling-man is dan ook een partner die heel intelligent, afwisselend en prikkelend is, maar toch ook een gevoel van veiligheid kan geven, zodat ze die eigenschappen niet buiten hun relatie gaan zoeken.

De sterrenbeeld Tweelingen-vrouw

De Tweelingen-vrouw is een sociale vlinder, extrovert en maakt makkelijk nieuwe vrienden met uiteenlopende mensen. Maar ze kunnen die vriendschappen ook makkelijk weer loslaten en vergeten als hun interesse weer naar iets of iemand anders afdwaalt.

De Tweelingen-vrouw wordt snel hals over kop verliefd en fantaseert dan veel over haar nieuwe liefde. Ze heeft wel een emotionele connectie nodig voor ze met iemand het bed in duikt en doet dat niet zomaar. Ze is wel dol op flirten, maar niet heel erg knuffelig of aanhankelijk. De Tweeling-vrouw wil vooral mentaal geprikkeld worden.

Haar ideale match is iemand die niet alleen een geliefde is, maar vooral een maatje. De Tweelingen-vrouw heeft niets aan een partner die weinig te bieden heeft op intellectueel vlak.

Tweelingen-vrouwen hebben een reputatie dat ze veel relaties aangaan en vaak zelfs meerdere keren trouwen en scheiden. Om een relatie met een Tweelingen-vrouw langdurig te laten slagen is het belangrijk om haar intellectueel te prikkelen, veel uit te gaan en te reizen, concerten en musea te bezoeken enzovoorts.

De Tweelingen-vrouw heeft een hekel aan bezitterige en jaloerse partners, dus geef haar ook veel vrijheid. De kans is groot dat ze graag flirt, zelfs als ze een stabiele en liefdevolle relatie heeft, maar desondanks kan ze zeker ook trouw blijven, zeker als je haar geïnteresseerd houdt en de liefde niet laat uitdoven.

Het sterrenbeeld Tweelingen als kind

Het Tweelingen-kind kletst je de oren van het hoofd! Ze zijn dol op nieuwe dingen leren, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe plekken verkennen. De kans is groot dat dit kind zichzelf al jong leert lezen. Ook zijn ze al jong goed met computers en technologie. Het is voor een Tweelingen-kind een goed idee om al jong een extra taal te leren. Dit houdt ze lekker bezig en geeft ze een uitlaatklep voor hun communicatiebehoeften. Hoe meer een Tweelingen-kind kan communiceren, hoe beter. Als ouder is het wel belangrijk dat je dit kind leert dat ook stilte een belangrijk onderdeel is van communicatie. Het is belangrijk dat ze leren om anderen niet te onderbreken. Dit is moeilijk, want ze zijn super enthousiast en willen alles wat ze te binnenschiet delen!

Het sterrenbeeld Tweelingen als ouder

Tweelingen-ouders zijn heel leuk en ondernemend. Ze doen graag leuke dingen met hun kinderen. Communicatie is heel belangrijk voor mensen met als horoscooop Tweelingen, dus ze leren hun kinderen al van jongs af aan dat het goed is om alles te uiten. Wel zijn ze altijd druk in de weer en een tikkeltje vergeetachtig, dus soms is de Tweeling-ouder mentaal wat afwezig. Ze bedoelen het niet slecht en zijn dol op hun kinderen, maar ze zijn gewoon een tikkeltje chaotisch!

Struikelblokken en lessen voor het sterrenbeeld Tweelingen

Je vindt het moeilijk om heel diep op een onderwerp in te gaan. Hierdoor kom je oppervlakkig over.

Je hebt zoveel interesses dat je over de meest uiteenlopende onderwerpen wel een beetje vanaf weet! Maar voor anderen kan het overkomen alsof je steeds met elke wind meewaait en nogal oppervlakkig bent. Dit is een eigenschap die veel Tweelingen hebben, dus bewustwording is de eerste stap. Probeer steeds weer nieuwe aspecten van hetzelfde onderwerp (of dezelfde persoon!) te ontdekken. Je zult merken dat je steeds meer ontdekt, naarmate je dieper in de materie gaat. Dit zal je behoefte aan afwisseling en kennis bevredigen zonder dat je steeds hoeft over te springen op iets nieuws.

Je hebt zo veel prikkels nodig en bent dol op uitgaan en uit eten gaan. Hierbij gebruik of drink je ook wel eens wat. Het begon gezellig, maar loopt uit de hand.

De spanning en sensatie die dit soort dingen met zich meebrengen zijn natuurlijk heel prikkelend voor Tweelingen. Probeer die behoefte in gezondere dingen te zoeken, bijvoorbeeld een nieuwe spirituele beoefeing zoals yoga, meditatie of filosofie. Stel ook regels voor jezelf op zodat je wel af en toe los kunt gaan, maar binnen de grenzen van wat gezond is.

Je raakt steeds uitgekeken op je partners, of partners raken uitgekeken op jou!

Je hebt steeds behoefte aan nieuwe dingen en nieuwe mensen te leren kennen. Je vindt het heerlijk om te flirten. Je bedoelt er soms niks mee, want je ziet flirten als een ding op zich, maar je partner kan daar anders over denken! Als je van jezelf weet dat je deze eigenschappen niet onder controle kunt houden, wees dan bij een nieuwe relatie vanaf het begin al open. Een relatie valt en staat bij eerlijkheid en vertrouwen. Met openheid en communicatie weten jullie wat jullie van elkaar kunnen verwachten.