Eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen

In deze uitgebreide eigenschappen horoscoop lees je alles over het sterrenbeeld Tweelingen.

Engels: Gemini
Datum: 21 mei t/m 20 juni

De Griekse naam van het sterrenbeeld Tweelingen is Didimoi (Latijn: Gemini). Het symbool hiervan is twee tweelingbroers. Dit verwijst naar de Griekse mythe van Castor en Polydeuces, of Pollux in het Latijn. Castor en Pollux waren de zonen van Zeus en Leda, en de broers van Helena van Troje.

Het sterrenbeeld Tweelingen in het kort

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen:

sterrenbeeld tweelingenVeranderlijk en kan zich makkelijk aanpassen
Gevat en openhartig
Welbespraakt en intellectueel
Levendig en jeugdig

Maar ook…

Gespannen en nerveus
Inconsistent en oppervlakkig
Overdreven nieuwsgierig en sluw

Eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen lijkt soms wel een dubbele persoonlijkheid te hebben. Ze zijn tegenstrijdig, complex en niet makkelijk te definiëren of doorgronden. Het voordeel hiervan is dat ze zich makkelijk aan hun omstandigheden kunnen aanpassen, maar het nadeel is dat ze soms twee gezichten lijken te hebben en wispelturig overkomen. De planeet Mercurius,de planeet van kinderen en de jeugd, is verbonden met sterrenbeeld Tweelingen, dus mensen met dit teken zijn speels en blijven ook op latere leeftijd lang jong van geest.

Op zijn best is het sterrenbeeld Tweelingen onweerstaanbaar aantrekkelijk, dus het zijn dan ook ontzettende charmeurs. Ze kunnen die eigenschappen zowel voor goede als negatieve dingen inzetten! Ze zijn heel kinds van geest, gelukkig en levendig. Maar in mindere omstandigheden, kunnen ze ook egocentrisch en rusteloos zijn, waarbij ze zich terugtrekken in hun eigen fantasiewereld.

Het sterrenbeeld Tweelingen vindt het heerlijk om nieuwe dingen te ontdekken en ondernemen, maar ze vinden het soms moeilijk om projecten vol te houden, omdat hun interesse snel weer gefocust raakt op iets nieuws. Ze hebben veel prikkels nodig om te bloeien en fladderen graag van project naar project, als een vlinder die van bloem tot bloem danst. Het leven is voor hen één groot spel, waarbij ze altijd nieuwe en en interessante wendingen nodig hebben. Routine en zwaar werk zijn dus niks voor een Tweeling. Door hun vrije geest vinden ze het moeilijk om beslissingen te nemen, en het kan ook een uitdaging zijn zich aan een eerder genomen beslissing te houden. Ze hebben de neiging om halverwege de race van paard te wisselen.

Het sterrenbeeld Tweelingen heeft veel aantrekkelijke eigenschappen en ze zijn aangenaam in de omgang. Ze zijn vriendelijk, hoffelijk, attent en vrijgeven met zowel hun aandacht als financiële middelen voor mensen die het nodig hebben, maar dan wel zolang hun eigen leven en gemakken niet ontregeld raken hierdoor.

Tweelingen zijn aantrekkelijke persoonlijkheden, zowel qua eigenschappen als uiterlijk, en wanneer ze iets willen bereiken, zetten ze alles op alles in om dat voor elkaar te krijgen. Voor de Tweelingen heiligt het doel alle middelen, dus in het ergste geval zijn ze ook bereid te liegen, anderen de schuld geven of zich er met mooie praatjes onderuit te krijgen. Ze zijn zo ontzettend charmant, dat hun tegenstanders het vaak als zoete koek opeten! Het is natuurlijk niet zo dat ze nooit eerlijk of oprecht zijn, maar een Tweeling denkt in de eerste plaats wel aan zijn eigen belang en zelfzorg.

Een Tweeling heeft vooral in mindere tijden veel aandacht en bewondering nodig, want daar knappen ze van op en het geeft ze energie. Ze vinden het heerlijk als mensen tijd, energie en geld aan hen besteden als uiting van waardering.

Tweelingen kunnen als een kameleon de veranderingen in hun omgeving reflecteren. In een moeilijke periode kunnen ze daarom materialistisch, pessimistisch, tegendraads, nors en zelfzuchtig worden. En in het ergste geval kunnen ze hun wilskracht zelfs helemaal verliezen en de moed opgeven. In zo’n situatie raken ze erg onzeker en teruggetrokken, en kunnen ze nerveus, zorgelijk en prikkelbaar worden, en in het ergste geval nors, hard, ontevreden en lichtgeraakt. Als hun gevecht te lang duurt, worden ze zelfzuchtig als vorm van zelfbehoud en -bescherming. Gelukkig kunnen ze zich dankzij hun veelzijdigheid weer makkelijk aanpassen aan nieuwe situaties en weer helemaal opbloeien.

Tweelingen hebben een intuïtieve, intelligente, scherpe en soms briljante geest, dus ze zijn gek op hersenkrakers. Hun concentratie kan heel intens zijn, maar raakt snel opgebrand, om vervolgens weer passievol opgelaaid te worden door een nieuwe interesse. Ze zijn mentaal behendig en hebben veel energie, dus de Tweeling zal al van jongs af aan een enorme honger naar kennis hebben. Toch vinden ze het niet leuk om bewust moeite te doen om te moeten leren. Ze willen graag dat het vanzelf en soepel verloopt, omdat iets hun passie aanwakkert. Ze hebben geen moeite met dingen die intelligentie en mentale behendigheid vereisen. Ze zijn vaak ook heel handig en creatief, zowel met hobby’s als oplossingen voor problemen. Dankzij hun analytische geest en tweeledigheid, kunnen ze juist goed een situatie van beide kanten bekijken. Hierdoor kunnen ze het wel moeilijk vinden om beslissingen te nemen en wat onzeker te worden.

Ze kunnen hun intelligentie heel goed inzetten om de dualiteit van hun natuur te beheersen en verenigen tot één efficiënt geheel. Bij moeilijkheden hebben ze vaak weinig doorzettingsvermogen. In plaats van een probleem te doorgronden en onderzoeken, vragen ze liever anderen voor advies of hulp, want dat vinden ze gewoon efficiënter. De Tweeling heeft namelijk niet altijd veel vertrouwen in zijn eigen kunnen, en hij zal versteld staan van zijn eigen vermogen als hij toch gedwongen wordt om door te zetten!

De Tweeling is een intellectueel manusje-van-alles, met veel brede kennis over uiteenlopende dingen. Het nadeel is dat ze niet altijd de diepte in gaan met hun kennis en aan de oppervlakte blijven hangen, tenzij het onderwerp hen dusdanig interesseert dat ze het tot de bodem willen uitzoeken!

Het sterrenbeeld Tweelingen in liefde en relaties

In liefde en relaties kan het sterrenbeeld Tweelingen een tikkeltje wispelturig zijn. Ze bedoelen het niet zo, maar ze hebben van nature moeite op één ding tegelijk te focussen en standvastig te zijn. Hier zie je ook weer die tweeledige kant van Tweelingen: aan de ene kant kunnen ze diepe emotionele gevoelens ontwikkelen voor iemand, maar ze hebben ook een kant die absoluut niet van sentimenteel gedoe houdt, en anderen liever een beetje op afstand houdt.

Voor Tweelingen ligt de focus op plezier in het moment. Hun gevoelens kunnen tijdelijk behoorlijk diep gaan, maar ze kunnen ook snel weer afgeleid raken. In het ergste geval zijn ze zorgeloos, oppervlakkig, flirterig en zelfs kil, en als ze teveel op hun eigen genot focussen, kunnen zich moeilijk voorstellen hoeveel pijn ze anderen kunnen aandoen. Dit is voor Tweelingen een belangrijk punt om aan te werken, maar natuurlijk kunnen ze dit met de juiste inzet wel verbeteren.

Tweelingen zijn dol op avontuurtjes en vinden het vooral leuk om op iemand te jagen, maar als ze hun prooi eenmaal te pakken hebben, is de lol er al snel vanaf en beginnen ze weer rond te kijken op zoek naar de volgende prooi. Tweelingen zijn zeker wel tot serieuze relaties in staat, maar ze hebben veel intellectuele én emotionele afwisseling nodig van hun partner om hun interesse geboeid te houden.

Het sterrenbeeld Tweelingen op het werk

Tweelingen hebben ondanks hun neiging tot wispelturigheid wel veel en uiteenlopende talenten, dus ze kunnen heel succesvol worden in het leven. Het zijn echte taaltovenaar (zowel in woord als in geschrift) en het zijn goede diplomaten, sprekers, predikers (eerder briljant dan diepzinnig), schrijvers, dichters, docenten, journalisten of advocaten. Een baan waarbij gevatheid en afwisseling nodig zijn, is de Tweeling op de buik geschreven, dus ook een baan als rondreizend verkoper, makelaar of een baan waarbij ze veel met een publiek bezig zijn.

Omdat ze zo rationeel, logisch en analytisch zijn, kunnen ze het goed als wetenschappers, en dan vooral in de geneeskunde of astronomie. Ook in het leger komen ze goed tot hun recht, want ze deinzen niet terug voor gevaar, waardoor ze al snel een goede reputatie kunnen verwerven met hun heldendaden.

Ook kunnen ze op artistiek gebied uitblinken in de muziek, schilderkunst of beeldhouwkunst. Ze hebben interesse in het paranormale en spirituele zaken, maar dan wel met een sceptische insteek. In het ergste geval kunnen ze met hun vlotte babbel en scherpe geest ook oplichters worden, dus het is belangrijk voor Tweelingen om hun moreel kompas te blijven ontwikkelen en hun talenten in te zetten voor goede dingen.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor het sterrenbeeld Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen gaat over de handen, schouders, longen, armen en het zenuwstelsel, dus Tweelingen zijn gevoelig voor ziekten en ongelukken aan het bovenste deel van het lichaam, zenuwaandoeningen en en problemen met de luchtwegen, zoals bronchitis en slijmvliesontstekingen.

Meer over het sterrenbeeld Tweeling

Houdt van…

• Afwisseling
• Praten
• Nieuwe en ongebruikelijke dingen
• Lezen
• Veel projecten tegelijkertijd

Heeft een hekel aan…

• Het gevoel aan iemand of iets vast te zitten
• Formeel en gedwongen leren (zoals op school)
• In een sleur zitten
• Alleen zijn
• Gebrek aan mentale uitdaging en afwisseling

Problemen & oplossingen voor het sterrenbeeld Tweelingen

Probleem: Je neigt naar oppervlakkigheid, wat een probleem oplevert in je relaties en ook op je werk. Je vindt het lastig als je moeite moet doen om dieper te gaan en iets grondig te leren.
Oplossing: Deze eigenschap is iets waar veel mensen met het sterrenbeeld Tweelingen mee worstelen, maar je kunt het zeker wel overwinnen. De eerste stap is je bewust te worden van deze eigenschap. Als je iets belooft aan iemand of je ergens op toelegt, dwing jezelf dan ook mentaal om je eraan te houden.

>Probleem: Je houdt van uitdagende situaties en afwisseling, dus al dan niet bewust, creëer je je eigen problemen en zoek je ruzie met geliefden of probeer je mensen tegen elkaar op te zetten om vervolgens van de show te genieten.
Oplossing: Zo kom je natuurlijk wel van je verveling af, maar word je hiervan bewust en zoek een andere vorm van vermaak. Voor je het weet loopt het uit de hand, en raak je vrienden en geliefden kwijt, ondanks dat je van hen houdt en naar contact verlangt. Merk je dat deze neiging weer de kop op steekt, ga dan bijvoorbeeld even sporten of laat jezelf helemaal opgaan in een goede film als afleiding.

Probleem: Je hebt een hekel aan verveling, en je verveelt je helaas snel. Hierdoor kun je kattenkwaad gaan uithalen.
Oplossing: Zet die honger naar prikkels en je creatieve talenten liever in voor een hobby of project, zodat je geeneens meer tijd hebt om je te vervelen. Ook door te sporten kun je die rusteloze energie kwijt.

Probleem: Je bent dol op etentjes en uitgaan, en lust hierbij ook wel een borreltje. Dit begint onschuldig, maar kan uit de hand lopen naarmate je ouder wordt.
Oplossing: Hou jezelf onder controle, en beperk jezelf door bijvoorbeeld alleen in het weekend te feesten. Geniet met mate zodat je niet in de problemen komt.

Probleem: Je vindt het moeilijk om op één partner te focussen en raakt steeds je relaties kwijt.
Oplossing: Je vindt flirten leuk, maar je partner waarschijnlijk niet. Neem jezelf voor om een trouwe partner te zijn. Als je weet dat je dit niet kunt, wees dan vanaf het begin van de relatie open zodat je partner weet wat hij of zij kan verwachten, en misschien kan een niet-traditionele relatie zelfs een optie zijn voor jullie. Eerlijkheid en vertrouwen zijn hoe dan ook de basis voor je geluk in een relatie.

Lees de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.