Eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

In deze uitgebreide eigenschappen horoscoop lees je alles over het sterrenbeeld Stier!

Sterrenbeeld Stier Datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Stier gaat in 20 april en de datum van de laatste dag is 20 mei.
Dus ben je geboren op 20 april, 21 april, 22 april, 23 april, 24 april, 25 april, 26 april, 27 april, 28 april, 29 april of 30 april.

Of op 1 mei, 2 mei, 3 mei, 4 mei, 5 mei, 6 mei, 7 mei, 8 mei, 9 mei, 10 mei, 11 mei, 12 mei, 13 mei, 14 mei, 15 mei, 16 mei, 17 mei, 18 mei, 19 mei of 20 mei
dan ben je een Stier van horoscoop!

De oorsprong van het sterrenbeeld Stier

Het sterrenbeeld Stier verwijst naar de mythe van de Theseus en de Minotaurus, het monster dat in het labyrint van koning Minos woonde. Het is afgeleid van het Griekse woord Tavros (Latijn: Taurus).

Het sterrenbeeld Stier in het kort

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Stier:

Betrouwbaar en geduldig
Liefdevol en warmhartig
Vastberaden en volhardend
Houdt van vreedzaamheid en veiligheid

Maar aan de andere kant…

Bezitterig en jaloers
Koppig en wraakzuchtig
Hebberig en genotzuchtig

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Het sterrenbeeld Stier is doelgericht, betrouwbaar, toegewijd en heeft ontzettend veel wilskracht. Een Stier laat zich nooit berijden; ze gooien iedereen die de baas over hen speelt van hun rug af. Maar als een leidinggevende or leider hun vertrouwen heeft gewonnen, dan volgen ze hem trouw en gewillig. Stieren zijn evenwichtig en stabiel. Ze zijn nogal conservatief, maar wel goede burgers die zich graag aan de regels houden, omdat ze van rust en vrede houden.

Stieren vinden geld en bezittingen heel belangrijk, omdat dit hen een gevoel van stabiliteit en veiligheid geeft. Stieren zijn dan ook bang in de schulden terecht te komen, en ze zullen er alles aan doen om dat te voorkomen. Ze houden ook echt niet van verandering, want dit bedreigt hun veiligheidsgevoel.

Stieren zijn meer praktisch ingesteld, maar ze hebben wel een scherpe geest. Ze volgen liever de gebaande paden en bewezen methoden. Zijn ze eenmaal ergens van overtuigd, dan kun je ze moeilijk van gedachten veranderen. Een Stier is trouw, betrouwbaar, voorzichtig en stabiel. Ze laten ze zich niet van hun stuk brengen door moeilijke omstandigheden en hebben een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. Een Stier is dol op complimentjes en heeft af en toe een klopje op zijn rug nodig om er weer tegenaan te kunnen.

Mindere eigenschappen is dat een Stier soms ontzettend koppig en onuitstaanbaar overtuigd van zijn eigen gelijk kan zijn. Ze kunnen ook star, ultraconservatief, weinig origineel, twistziek en klaagziek zijn en zwelgen in zelfmedelijden. Als iemand een Stier heeft gekwetst, dan kunnen ze lang wrok koesteren en blijven ze onnodig lang vasthouden aan hun pijn.

Het sterrenbeeld Stier in liefde en relaties

Stieren zijn trouwe en vooral gulle vrienden. Ze hebben ontzettend veel liefde in zich en delen dat graag met anderen. Maar ze zijn ook in hun vriendschappen en relaties heel voorzichtig en terughoudend, dus ze laten mensen niet zo snel toe en hebben een sterke voorkeur voor iemand die uit dezelfde laag van de maatschappij komt. Maar heb je eenmaal het hart van een Stier gewonnen, dan zijn ze ontzettend trouw.

Het sterrenbeeld Stier is evenwichtig, zachtaardig, blijmoedig en bescheiden. Ze laten zich niet makkelijk boos maken, want ze vinden het belangrijk om de lieve vrede te bewaren. Ze vinden ruzie en ongemakkelijke situaties vreselijk. Maar als iemand echt een rode lap voor hun neus houdt en ze uitdaagt, kunnen ze exploderen in uitbarstingen van razende woede, en zullen hun vrienden de Stier nog amper herkennen.

Stieren zijn vaak erotisch ingesteld en zich sterk bewust van hun sensualiteit en behoeften. Maar ze zijn wel heel traditioneel in de slaapkamer. Ze houden van simpel en niet zo van experimenteren.

In een relatie zijn Stieren loyaal, trouw en huiselijk. Als ouders zijn ze zorgzaam en zachtmoedig. Ze stellen geen hoge eisen aan hun partner of kinderen en vinden samen zijn en liefdevol met elkaar omgaan belangrijker. Ze kunnen wel heel erg bezitterig zijn.

Een Stier vindt het fijn om ruzies weer goed te maken, en zal in een donkere periode zelfs bewust ruzie zoeken, om het weer te kunnen bijleggen.

Iemand die het hart of ego van een Stier kwetst, heeft er meteen een vijand voor het leven bij, tenzij diegene oprecht excuses aanbiedt, want dan kan een Stier het meteen en makkelijk weer vergeven.

Het sterrenbeeld Stier op het werk

Op het werk zijn Stieren goede vakmannen en harde werkers, die niet bang zijn om vieze handen te krijgen. Ze zijn praktisch ingesteld, systematisch, betrouwbaar en ambitieus. Maar hun ambitie maakt hen niet blind, en rebelleren niet snel tegen managers. Ze vinden routineuze posities leuk waarin verantwoordelijkheid en vetrouwen belangrijk zijn, zonder onverwachte wendingen of afwisseling, en het liefst met een stabiel vooruitzicht op werkzekerheid en een goed pensioen aan het einde van de rit. Maar ook als ondernemers kunnen ze goed tot hun recht komen, zeker als ze veel vertrouwen hebben in hun eigen talenten en dit hun bron van zekerheid is.

Andere beroepen waarin het sterrenbeeld Stier goed tot zijn recht komt zijn als bankier, architect, in de bouw, ambtenaar, veilingwerk, landbouw, geneeskunde, chemie, industrie (hier zijn Stieren goede managers of toezichthoudende voormannen), verzekeringen en het onderwijs, maar Stieren die creatief aangelegd zijn kunnen ook succesvol worden in de muziekindustrie (vooral opera), beeldhouwkunst of als chefkok.

Het innerlijk leven van het sterrenbeeld Stier

Stieren genieten graag en houden dan ook van mooie dingen. Ze kunnen daarom ontzettend genieten van kunst (waar ze zelf ook zeker talent voor hebben), schoonheid en muziek. Op spiritueel gebied neigen ze meer naar conservatieve religieuze opvattingen. In hun spirituele beleving vinden ze harmonie en heelheid belangrijk. Ze zijn vol op luxe, comfort, genot en lekker eten en drinken. Ze moeten daarom wel uitkijken dat ze niet doorschieten in excessen, anders kan dit weer schadelijk zijn voor hun gezondheid.

Het sterrenbeeld Stier is sterk verbonden met de aarde, nog meer dan de andere tekens van de dierenriem. Een Stier vindt het belangrijk om veel zekerheid en lichamelijk comfort te hebben in het leven. Diep in je ziel verlang je naar aardse harmonie en vrede. Wanneer je dit volledig begrijpt, kun je daar naartoe werken, en hoef je jezelf geen valse zekerheid meer te geven met externe bezittingen en comfort. Wanneer je beseft dat je innerlijke vrede al je behoefte vervult, zal je leven veel voldoening geven.

Het is belangrijk dat Stieren diepste en hoogste waarden leren ontdekken. Eenmaal gefocust op wat er echt toe doet, zijn ze niet meer gebonden aan beperkt door mensen en aan dingen niet essentieel zijn in het leven, en kunnen ze grootse dingen bereiken.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor het sterrenbeeld Stier

Het sterrenbeeld Stier gaat over de nek en keel. Stieren zijn daarom gevoelig voor keelinfecties en longproblemen. Daarnaast zijn ze gevoelig voor problemen met de geslachtsdelen, baarmoeder, nieren en lever, en kunnen ze snel last hebben van reuma en abcessen. Omdat ze van lekkere dingen en lichamelijk comfort houden, moeten Stieren goed op hun gewicht letten, anders krijgen ze snel overgewicht.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Houdt van…

• Comfort en genot
• Stabiliteit
• Natuurlijke dingen
• Tijd om te reflecteren
• Geboeid zijn

Heeft een hekel aan…

• Verstoord worden
• Opgejaagd worden
• Te hard gepusht worden
• Binnen zitten
• Synthetische of ‘door de mens gemaakte’ dingen

Mogelijke problemen en hun oplossingen voor het sterrenbeeld Stier

Probleem: Je voelt je gemanipuleerd en gebruikt, je laat je makkelijk misleiden en inpakken.
Oplossing: Je aantrekkelijkheid trekt zowel positieve als negatieve invloeden aan. Kies zorgvuldig je vrienden uit, en zorg ervoor dat ze jou niet kiezen en zomaar je leven binnenwurmen.

Probleem: Je raakt steeds minder onder de indruk van materiële objecten en je voelt een zekere afstand van de wereld om je heen. Geld en andere materiële dingen gaven je eerst veel zekerheid, maar nu interesseren ze je niet meer.
Oplossing: Je bent een innerlijke harmonie aan het ontdekken, waarbij je het materiële langzaam vervangt door het spirituele. Laat dit gerust rustig verlopen, maar zorg ervoor dat je gezin wel comfortabel blijft tijdens jouw spirituele zoektocht.

Probleem: Je hebt een onverklaarbare angst om iemand te verliezen, en je bent ontzettend jaloers.
Oplossing: Je verliest het vertrouwen in je aangeboren vermogen om loyaliteit aan te trekken en door te hebben wat er om je heen gebeurt. Mediteer en herstel dat vertrouwen in jezelf, dan kun je ook weer anderen vertrouwen.

Probleem: Je voelt je ontmoedigd door het leven, zit vol afkeer en voelt je diep ontevreden. Je krijgt amper steun van de mensen om je heen. Je voelt je doelloos in het leven, en raakt makkelijk verleid door of zelfs verslaafd aan materiële geneugten.
Oplossing: Mediteer en probeer te beseffen hoe waardevol de spirituele kant van het leven is. Zorg dat je weer controle krijgt over je leven door het inzicht dat het niet de materiële dingen in het leven die belangrijk zijn, maar de spirituele essentie ervan.

Lees de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.

Plaats een reactie