Eigenschappen-horoscoop voor het sterrenbeeld Stier

Ontdek de typische eigenschappen en krijg meer inzicht in het karakter van het sterrenbeeld Stier (Engels: Taurus, datum: 20 april t/m 20 mei). In de liefdeshoroscoop-match lees je welk sterrenbeeld past bij de Stier, hoe een Stier-man of -vrouw in de liefde is En hoe zijn mensen met horoscoop Stier op het werk, als kind en welke lessen kunnen ze leren in dit leven?

Sterrenbeeld Stier Datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Stier gaat in 20 april en de datum van de laatste dag is 20 mei.
Dus ben je geboren op 20 april, 21 april, 22 april, 23 april, 24 april, 25 april, 26 april, 27 april, 28 april, 29 april of 30 april.

Of op 1 mei, 2 mei, 3 mei, 4 mei, 5 mei, 6 mei, 7 mei, 8 mei, 9 mei, 10 mei, 11 mei, 12 mei, 13 mei, 14 mei, 15 mei, 16 mei, 17 mei, 18 mei, 19 mei of 20 mei
dan ben je een Stier van horoscoop!

Eigenschappen van horoscoop Stier

Engels/Latijn: Taurus.
Datum: 20 april t/m 20 mei
Astrologisch symbool:
Element: Aarde
Heersende planeet: Venus
Kleur: Groen
Geboortesteen: Smaragd
Metaal: Koper
Bloem: Klaproos
Geur: Sandelhout
Motto: Ik bezit
Geluksdag: Vrijdag
Geluksgetallen: 2, 3 en 6

Positieve eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Typische karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Stier:
Betrouwbaar
Geduldig
Liefdevol
warmhartig
Vastberaden
volhardend

Mindere karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Mindere karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Stier:

Bezitterig
Jaloers
Koppig
Wraakzuchtig
Hebberig
Genotzuchtig

Het karakter en de eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Het Sterrenbeeld Stier is heel praktisch ingesteld en gericht op het behouden van dingen.

Ze houden van comfort, tevredenheid en genot. Geld en materiële bezittingen zijn heel belangrijk voor het sterrenbeeld Stier. Niet alleen omdat dit ze beter van het leven kan laten genieten, maar ook omdat het ze een gevoel van veiligheid en stabiliteit geeft.

Stieren kunnen optimaal genieten van de geneugtes van het leven. Ze zijn dol op kunst en muziek. Harmonie en schoonheid zijn heel belangrijk voor zowel hun kunstzinnige als spirituele belevenis.

Stieren houden van geld. Het is een middel is om meer dingen die vreugde brengen in hun leven te krijgen. Maar een Stier zal zich niet zo snel in de schulden werken, want daar zijn ze doodsbang voor. Het tijdelijke genot dat een schuldaankoop brengt, is voor de Stier de moeite niet waard, omdat het hun gevoel van veiligheid aantast. Zekerheid en lichamelijk comfort zijn heel belangrijk voor de Stier.

Stieren zijn dol op mooie dingen, zachte stoffen die fijn aanvoelen op hun huid en alles wat een prettig gevoel geeft. Daar geven ze graag extra geld voor uit. Stieren zijn dan ook dol op mode en stijl.

Mensen met als horoscoop Stier hebben ontzettend veel wilskracht en een scherpe geest. Ze volgen liever de gebaande paden, en hebben een hekel aan verandering.

Ze kunnen jarenlang een plan voorbereiden en er geduldig stapje voor stapje aan werken tot ze het succesvol hebben volbracht. De Stier is trouw, stabiel en heel voorzichtig. Ze laten zich niet van hun pad brengen door obstakels en moeilijkheden maar ploegen plichtsgetrouw door. Maar af en toe heeft de Stier wel een klopje op zijn rug nodig. Dan kunnen ze er weer helemaal tegenaan.

Mensen met als horoscoop Stier doen dingen graag op hun eigen manier. Anderen kunnen maar zich maar beter niet teveel met hun methoden bemoeien of proberen de Stier van gedachten te veranderen, anders gooien ze hun horens in de strijd.

Stieren zijn ontzettend volhardend en hardwerkend. Ze geven nooit op. Dit is een van hun sterkste eigenschappen. Hebben ze eenmaal een koers in gedachten, dan blijven ze daar vastberaden op varen. Ze omzeilen makkelijk alle verleidingen en afleidingen die hen ervan weerhouden hun doel te bereiken. Maar ze moeten wel leren dat het eindresultaat niet altijd perfect is.

Het sterrenbeeld Stier is praktisch ingesteld en wil concrete, tastbare resultaten zien voor hun inspanningen. Stieren zijn geen types die wilde fantasieën koesteren. Stieren werken liever aan dromen waarvan ze zeker weten dat ze die kunnen verwerkelijken.

Deze dromen gaan meestal over materiële prestaties, geld welzijn en veiligheid, want mensen met als horoscoop Stier houden erg van de fysieke wereld en wil deze ten volle beleven en ervan genieten. Stieren werken hard en aanhoudend, maar ze balanceren dit met hun verlangen naar sensualiteit en comfort, dus ze kunnen ook echt genieten van de dingen waar ze zo hard voor werken.

Toch kunnen mensen met als horoscoop Stier soms ook een beetje lui zijn. Ze hebben bovendien de neiging om af en toe teveel lekkere dingen te eten of van andere aardse geneugten te genieten. Ze vinden schoonheid van de natuurlijk heel inspirerend en kunnen er echt door geraakt worden, dus ze voelen zich meestal meer thuis in een landelijke omgeving dan in een stad. Een rustige en veilige thuisbasis helpt de Stier ook om weer bij te tanken na hun harde werk.

Stieren zijn wezenlijk simpel en makkelijk te behagen. Ze hebben een sterk verlangen naar veiligheid en vrede. Stieren zullen dan ook niet zo snel iets uit zichzelf veranderen. Maar ondanks dat Stieren niet van chaos en plotselinge veranderingen houden, blijven ze in deze omstandigheden wel rustig en gebalanceerd.
Op emotioneel gebied zijn Stieren niet zo veeleisend, maar ze hebben wel veel fysieke nabijheid en genegenheid nodig. Omdat ze zo trouw zijn en veel innerlijke kracht hebben, leunen anderen graag op hun sterke schouders.

Levensles voor het sterrenbeeld Stier

Stieren zijn vaak koppig. Het helpt om deze eigenschap van je karakter te herkennen. Leer om wat flexibeler en minder rigide te zijn. Deze eigenschap zorgt ook voor dat je niet zo snel risico’s wilt nemen en liever kiest voor veilige en voorspelbare routines. Sta open voor nieuwe ideeën, verbreedt de horizon van je verbeelding en riskeer eens iets. Soms is iets nieuws wel degelijk beter.

Het sterrenbeeld Stier op het werk

Op je werk komen de typische eigenschappen van het sterrenbeeld Stier goed van pas. Stieren zijn betrouwbare en productieve werknemers. Ze gaan heel realistisch en doelgericht te werk en kunnen elke klus klaren. Soms komen ze wat langzaam op gaan, maar hun doorzettingsvermogen slaat hen er doorheen. Ze hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel binnen het bedrijf waarvoor ze werken en zijn heel trouw aan hun leidinggevenden.

Mensen met als horoscoop Stier komen het beste tot hun recht in een baan met niet te veel afwisseling of onverwachtheden. Routinewerk is voor de Stier geen probleem. Ook vinden Stieren stabiliteit heel belangrijk, dus Stieren komen niet goed tot ontplooiing met een flexcontract of weinig zekerheid. Stieren kiezen daarom minder snel voor een beroep als ondernemer, maar als ze veel ervaring en vertrouwen hebben gekregen in hun eigen kunnen, dan kan dat ze toch de stabiliteit en veiligheid geven waar ze naar verlangen.

Door hun levensgenietende instelling en oog voor schoonheid hebben ze ook talent om in de kunstsector uit te blinken.

Enkele voorbeelden van goede beroepen voor het sterrenbeeld Stier:

Bankier
Voedselbereiding
Econoom
Maatschappelijke dienstverlening
Architect
Landbouw
Chemie
Geneeskunde
Operazanger(es)
Beeldhouwer
Chefkok

Het sterrenbeeld Stier in liefde en relaties

Zowel op emotioneel als materieel vlak, streeft het sterrenbeeld Stier naar veiligheid en zekerheid. Stieren stellen liever een relatie uit dan dat ze het risico lopen gekwetst te raken. Mensen met als horoscoop Stier nemen relaties heel serieus en geven zowel hun romantische partners als vrienden niet zo snel op. In het begin van een relatie zijn ze heel terughoudend, maar heb je een Stier eenmaal voor je gewonnen, dan moet je het wel heel bont maken om die liefde of vriendschap te verpesten!

Hun verlangen naar emotionele en fysieke zekerheid kan in een relatie wel omslaan naar jaloezie. Stieren vinden loyaliteit ontzettend belangrijk.

Stieren hebben de neiging om de lasten van anderen op hun schouders te nemen. Stieren hebben sterke schouders op wie iedereen mag uithuilen! Ze zijn een vaste rots in de branding en heel geduldig en meevoelend met de emoties van hun partner of vrienden.

In de liefde is de Stier iemand die…

✓ heel trouw is
✓ behulpzaam is voor geliefden, vrienden en familie
✓ thuis en het gezin altijd op de eerste plaats heeft staan
✓ standvastig en stabiel is
✓ het niet meteen opgeeft bij relatieproblemen
✓ imago en respect van anderen belangrijk vindt

Zo versier je een Stier:

✓ Versier en verleid de Stier met lekker eten en goede wijn
✓ Probeer lekker samen te genieten van simpele dingen, zoals een wandeling of zonsondergang
✓ Geef een massage
✓ Wees duidelijk over of je later graag kinderen wil
✓ Wees punctueel en voorspelbaar
✓ Wees sensueel, sterk en stijlvol

Hier knapt een Stier op af

Iemand die…

✓ de Stier steeds onderbreekt tijdens het praten
✓ luid is en altijd aandacht wil (vooral van anderen)
✓ altijd een lege koelkast of rommelig huis heeft
✓ de Stier probeert te veranderen
✓ de Stier voor schut zet
✓ geen eigen mening heeft
✓ slechte hygiëne heeft en niet lekker ruikt
✓ afstandelijk en mysterieus is
✓ altijd het laatste woord wil hebben tijdens ruzie

Welk sterrenbeeld past bij de Stier?

Mensen met als horoscoop Stier voelen zich sterk aangetrokken tot de andere aarde-tekens: Maagd en Steenbok. Deze tekens staan bekend om hun pragmatische insteek en loyaliteit, dus wat dat betreft passen ze heel goed bij elkaar.

Maar ook de onvoorspelbare en mystieke Schorpioen heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de Stier, juist omdat deze zo anders is.

De sterrenbeeld Stier-man

Een typische Stier-man is vriendelijk, zachtmoedig en gepassioneerd, maar deze mannen laten zich vaak niet zo snel kennen. Ze hebben veel waardering voor de fysieke schoonheid van hun partner. Ze kunnen in ieder lichaam wel iets moois vinden.

Een Stier-man heeft een sterke fysieke en seksuele energie. Intimiteit is een manier voor hen om te ontspannen en rustiger te worden.

De Stier-man is de meest gepassioneerde geliefde van de zodiac. Ze vinden het wel aantrekkelijk en opwindend als hun partner het initiatief neemt.

Een Stier-man is heel trouw en zal niet zo snel uit elkaar gaan met zijn partner of scheiden.

De sterrenbeeld Stier-vrouw

Stier-vrouwen zijn zacht, charmant, praktisch ingesteld en betrouwbaar. Ze zijn heel zorgzaam en willen hun partner op elk mogelijke manier bijstaan. Een Stier-vrouw is heel sensueel, aanhankelijk en laat haar partner graag nieuwe geneugtes ervaren. Ze is zowel fysiek als mentaal heel sterk en intens.

Als de Stier-vrouw verliefd is, is ze heel trouw. Ze zal alleen in de verleiding komen om een nieuwe liefde te beginnen als de oude helemaal is uitgedoofd. Maar ze zal eerst tot het bot voor haar huwelijk vechten. Stabiliteit en trouw zijn heel belangrijk voor het sterrenbeeld Stier, dus daar hebben ze alles voor over.

De Stier-vrouw is ook heel netjes en georganiseerd, en dit verwachten ze ook van hun partner. De Stier-vrouw laat zich graag verwennen door haar partner, en het liefst in de vorm van cadeaus, etentjes of concerten.

Heb je ruzie met een Stier-vrouw, dan is het goed om de eerste stap te zetten, want daar is ze zelf meestal te koppig voor. Het liefst trekt ze zich dan terug om lang en diep na te denken.

De Stier-vrouw vindt trouw en vertrouwelijkheid heel belangrijk, dus ze vindt het niet fijn als haar partner hun relatieproblemen met anderen bespreekt. Ze lost dit liever direct en alleen met haar partner op.

Het sterrenbeeld Stier als kind

Het Stier-kind is al van jongs af aan dol op eten! Je hoeft je bij dit kind weinig zorgen te maken dat het genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt! Maar zorg er wel voor dat de kleine Stier genoeg lichaamsbeweging krijgt, want het Stier-kind kan ook een tikkeltje lui en gemakzuchtig zijn.

Stier-kinderen zijn heel vriendelijk, behulpzaam en loyaal. Als ze eenmaal vriendjes of vriendinnetjes hebben, dan is dat meestal voor het leven.

Stier-kinderen zijn geduldig en raken niet snel boos, maar kijk uit wanneer het eenmaal zover is! Dan kunnen ze echt als een Stier op een rode lap op je af stormen! Het is daarom belangrijk dat ouders het Stier-kind aanleren om zijn emoties te uiten en een gezonde uitlaatklep te vinden.

Het sterrenbeeld Stier als ouder

Stier-ouders knuffelen graag en zijn heel warm en zachtaardig. Stier-ouders zijn bovendien heel geduldig en maken graag tijd vrij voor hun kinderen om met ze te spelen of leuke dingen te doen.

Stier-ouders zijn dol op lekker eten, dus er is altijd wel iets te snacken in dit huis!

Stier-ouders kunnen goed luisteren en worden niet zo snel boos, maar kunnen wel hun geduld verliezen als een kind blijft doordrammen. Dan kan iedereen in het gezin de Stier maar beter wat ruimte geven om af te koelen en tot rust te komen.

Typische struikelblokken voor het sterrenbeeld Stier

Je hebt je weer eens beet laten nemen door iemand met slechte bedoelingen

Je bent nu eenmaal een goedzak, en daarmee trek je natuurlijk veel mensen aan: zowel mensen met goede bedoelingen als mensen die daar misbruik van willen maken. Wees heel selectief met wie je toelaat in je leven.

Je voelt je ongeïnspireerd in het leven en zelfs de veiligheid die materiele bezittingen ooit brachten, doen je nu niks meer

Als Stier haal je veel zekerheid uit materiële zaken, maar je zit nu in een fase waarin je door het Universum wordt aangespoord om dieper te gaan en het spirituele te verkennen. Laat het gewoon zijn gang gaan.

Je bent steeds bang om je relatie kwijt te raken en bent stikjaloers

Je bent van nature heel loyaal, dus dit trek je ook aan in de liefde. Ook kun je heel scherp observeren wat er daadwerkelijk om je heen gebeurt, zonder poespas of emotionele ladingen. Zorg ervoor dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen vermogens, dan komt het vertrouwen in je partner vanzelf weer.

Je hebt zit er helemaal doorheen en hebt geen passie meer voor het leven. Je voelt je alleen gelaten door vrienden en familie. Je hebt geen doel meer in het leven om voor te werken, en daarom kun je jezelf verliezen in materiële dingen.

Probeer weer contact te zoeken met je spirituele belevenis van het leven. Doe dat ook op een manier die echt bij het sterrenbeeld Stier past: door jezelf te gronden en in het moment te leven met mindfulness.

Plaats een reactie