Alles over het sterrenbeeld Steenbok

In deze uitgebreide eigenschappen horoscoop lees je alles over het sterrenbeeld Steenbok.

Sterrenbeeld Steenbok datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Steenbok gaat in op 22 december en de datum van de laatste dag is 19 januari.

Dus ben je geboren op 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 of 31 december…

Of op 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7 ,8 ,9 ,10 ,11 ,12 ,13 ,14 ,15 ,16 ,17 ,18 of 19 januari…

dan ben je een Steenbok van horoscoop!

De oorsprong van het sterrenbeeld Steenbok

De Griekse naam van het sterrenbeeld Steenbok is Aigokeros (Latijn: Capricorn). De Steenbok wordt gesymboliseerd door de zeegod met het hoofd en halve lichaam van een geit, en de staart van een vis. Volgens de mythe zorgde de geit Amaltheia voor de pasgeboren god Zeus. Als dank gaf Zeus haar later een plekje tussen de sterren.

Het sterrenbeeld Steenbok in het kort

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok:

sterrenbeeld steenbokPraktisch en verstandig
Serieus en gedisciplineerd
Voorzichtig en geduldig
Succesvol en ambitieus
Grappig en gereserveerd

Maar aan de andere kant…

Pessimistisch en fatalistisch
Eenzaam en melancholiek
Vrekkig en veroordelend

Eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok is ontzettend stabiel en serieus, en loopt wat die eigenschappen betreft voorop bij de tekens van de dierenriem. Een Steenbok is bovendien onafhankelijk, zelfstandig en heel betrouwbaar. Op een Steenbok kun je bouwen en rekenen. Een typische Steenbok is zelfverzekerd en wilskrachtig, en tegelijk ook kalm.

Steenbokken werken hard, laten zich niet van hun apropos brengen door hun emoties, zijn praktisch ingesteld, hebben veel verantwoordelijkheidsgevoel, zijn volhardend en heel voorzichtig. Ze gaan net zo lang door tot ze hun doel hebben bereikt. Een Steenbok levert altijd goed werk. Ze zijn ook niet te beroerd om een project dat is opgezet maar opgegeven door een ander pionierend sterrenbeeld af te maken. Omdat ze zo volhardend zijn, worden ze al snel essentieel binnen elk bedrijf waar ze voor werken.

Een Steenbok staat er altijd voor open om zichzelf kritisch en eerlijk onder de loep te nemen. Ze hebben veel respect voor discipline, zelfs als dit door een ander is opgelegd, en ze hebben ook hoge eisen van mensen die samen of onder hen werken. Ook voor zichzelf zijn ze ontzettend veeleisend. Het sterrenbeeld Steenbok ploetert door alle persoonlijke problemen en tegenslagen heen: methodologisch, volhardend, koppig en onbuigzaam. Een ander zou het waarschijnlijk in dezelfde situatie al lang hebben opgegeven, maar de Steenbok blijft doorzetten, zeker als dit voor zijn gezin of werk is.

Vereist een klus zowel praktische vaardigheden als ambitie, ga dan vooral voor een Steenbok! Steenbokken willen zowel op de korte als lange termijn zoveel mogelijk bereiken. Ze zijn spaarzaam, maar niet gierig, en ze vinden altijd wel een manier om met zo min mogelijk inspanning en investeringen geweldige resultaten te behalen. Dankzij hun organisatietalent, kunnen ze meerdere projecten tegelijkertijd succesvol afronden.

Het sterrenbeeld Steenbok heeft veel respect voor autoriteit en respecteren de mening van hun meerderen. De keerzijde hiervan is dat als ze zelf de touwtjes in handen hebben, ze niet zo snel luisteren naar de mening van de mensen onder hen. Ze verwachten dat hun ondergeschikten net zo gedisciplineerd zijn als zijzelf, en dat elke taak volgens hun hoge standaard volbracht zal worden.

Toch is het sterrenbeeld Steenbok gelukkig wel heel redelijk. Ze zijn geserveerd en vaak erg conservatief ingesteld, en daarom voor velen misschien niet altijd de prettigste collega´s. Traditie is voor Steenbokken nu eenmaal belangrijker dan innovaties. Steenbokken hebben ook de neiging om erg melancholiek en pessimistisch te zijn. Een Steenbok balanceert daarom vaak op het randje van depressie, al zijn ze gelukkig wel nog in staat om geluk te voelen, zeker als ze een project succesvol afronden. Daarom is het voor de Steenbok extra belangrijk ook tijd vrij te maken voor meditatie en zelfzorg, zodat je altijd de kracht hebt om met je emoties om te gaan.

Steenbokken lijken vaak stil en gereserveerd, maar ze kunnen je enorm verrassen met hun subtiele en droge humor! Kijk alleen wel uit dat je niet te onverwacht en ongepast sarcastische opmerkingen maakt. Maar een ervaren en ontwikkelde Steenbok kan deze neiging gelukkig onder controle houden met zijn ijzeren zelfbeheersing. Van deze harde werkers verwacht je misschien niet dat ze interesse hebben in spirituele en occulte zaken, maar toch is het zo! Ze zijn weliswaar sceptisch, maar het blijft ze (al dan niet stiekem) ontzettend boeien.

Steenbokken zijn heel scherp en intelligent. Ze denken grondig en diep na voor ze iets beslissen, en proberen in gedachten eerst alle scenario’s en mogelijkheden uit te werken. Steenbokken hebben een geheugen als een olifant en een onlesbare dorst naar nieuwe kennis. Ze zijn rationeel ingesteld en kunnen goed logisch redeneren. Bovendien hebben ze een sterk concentratievermogen. Ze vinden het geweldig om uitgebreide discussies te voeren en hun tegenstanders in de val te lokken en overtreffen met hun intelligentie en logica.

Het sterrenbeeld Steenbok in relaties en de liefde

Het Sterrenbeeld Steenbok voelt zich in relaties niet zo snel op zijn gemak, of misschien zelfs diep ongelukkig. Ze zijn een tikkeltje egocentrisch, maar niet overdreven. Bij nieuwe mensen kijken ze liever de kat uit de boom, en ze bemoeien zich niet zo graag met anderen. Hierdoor komen ze kil en afstandelijk over, en krijgen mensen vaak een verkeerd beeld van ze. Ze zijn tactvol maar gereserveerd naar kennissen toe. Steenbokken hebben daarom meestal maar een paar, maar wel heel goede vrienden. Ze zijn intens loyaal, maar kijk uit dat je geen ruzie krijgt met een Steenbok, want dan slaat die intensiteit makkelijk om naar vijandelijkheid.

Een Steenbok zal niet zo snel in een huwelijk springen. Ze wachten liever heel voorzichtig af tot het juiste moment, maar soms wachten ze zo lang, dat ze de boot missen. Eenmaal getrouwd zijn ze wel bijzonder trouw. Steenbokken trouwen meestal voor het leven. Ze kunnen wel erg jaloers zijn.

Geschikte beroepen voor het sterrenbeeld Steenbok

Steenbokken blinken uit in beroepen waar wiskunde aan te pas komt. Ze voelen zich ook erg aangetrokken tot muziek. Het zijn goede economen, aannemers, speculanten, bankiers, hypotheekadviseurs, managers en vastgoedhandelaren. Ook zullen ze het goed doen als ambtenaren, zeker als er planning en langetermijnvisie nodig zijn. Omdat ze zo dol zijn op debatteren en logisch redeneren, kunnen ze ook goede politici worden.

Lesgeven zal het sterrenbeeld Steenbok ook goed afgaan en leuk vinden. De kans is groot dat ze dan snel doorstromen naar een leidinggevende functie binnen te school, omdat ze goed kunnen managen en organiseren. Als ze graag met hun handen werken, kunnen Steenbokken ook praktische wetenschappers, ingenieurs, landbouwers of aannemers worden. En omdat ze ondanks hun serieusheid zo gevat en sarcastisch zijn, kunnen Steenbokken het ook ontzettend goed doen in de entertaintmentindustrie.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok heerst over de botten, huid en knieën, dus mensen met deze horoscoop kunnen snel last krijgen van botbreuken en andere aandoeningen aan de benen. Steenbokken moeten ook alert zijn voor huidaandoeningen zoals eczeem of zelfs steenpuisten. Daarnaast kunnen ze, als ze zich teveel zorgen maken of emoties onderdrukken, snel last van hun maag krijgen. Steenbokken zijn ook gevoelig voor bloedarmoede, doofheid, staar en reuma.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Houdt van…

• Betrouwbaarheid
• Professionaliteit
• Discussies
• Stevige basis
• Nut en doelen

Heeft een hekel aan…

• Wilde plannen
• Fantasiën
• Banen die nergens toe leiden
• Infamie
• Bespot worden

Mogelijke problemen en oplossingen voor de Steenbok

Probleem: Mensen maken misbruik van jou en je zachte natuur.
Oplossing: Denk eens wat vaker aan jezelf en wees voorzichtig met wat je voor iemand doen.

Probleem: Mensen luisteren amper naar wat je te zeggen hebt.
Oplossing: Wees niet te fanatiek met je opvattingen. Laat anderen in hun waarde.

Probleem: Collega’s vinden het niet leuk om met je te werken.
Oplossing: Je kunt een goede leider zijn, maar probeer niet de baas te spelen als je met mensen in teamverband of als gelijken werkt.

Probleem: Te snel moe raken en projecten niet kunnen afronden.
Oplossing: Probeer niet te veel dingen tegelijk te plannen of te dicht tegen elkaar op. Probeer het rustig aan te doen en het probleem lost al snel vanzelf op.

Lees de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.

Plaats een reactie