Eigenschappen-horoscoop voor het sterrenbeeld Steenbok

sterrenbeeld-steenbok Ontdek de typische eigenschappen en krijg meer inzicht in het karakter van het sterrenbeeld Steenbok (Engels: Capricorn, datum: 22 december t/m 19 januari). In de liefdeshoroscoop-match lees je welk sterrenbeeld past bij de Boogschutter, hoe een Boogschutter-man of -vrouw in de liefde is. En hoe zijn mensen met horoscoop Boogschutter op het werk, als kind en welke lessen kunnen ze leren in dit leven? En wat is de datum?

Sterrenbeeld Steenbok datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Steenbok gaat in op 22 december en de datum van de laatste dag is 19 januari.

Dus ben je geboren op 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 of 31 december…

Of op 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7 ,8 ,9 ,10 ,11 ,12 ,13 ,14 ,15 ,16 ,17 ,18 of 19 januari…

dan ben je een Steenbok van horoscoop!

Eigenschappen van horoscoop Steenbok

Datum: 22 december t/m 19 januari
Engels en Latijn: Capricorn
Astrologisch symbool: ♑
Geluksdag: Zaterdag
Geluksgetallen: 5, 6 en 12
Heerser: Saturnus
Element: Aarde
Motto: Ik bouw
Geboortesteen: Granaat
Kleur: Bruin
Metaal: Zilver
Geur: Groene munt
Bloem: Anjer

Positieve en negatieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Positieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok:

Praktisch
Gedisciplineerd
Standvastig
Geduldig
Stabiel
Ambitieus
Verstandig
Succesvol
Serieus
Geconcentreerd

Mindere karaktereigenschappen van mensen met als horoscoop Weegschaal:

Eenzaam
Negatief
Veroordelend
Gierig
Gereserveerd
Autoritair
Cynisch

Karakter en eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Typische karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok zijn dat ze serieus, gedisciplineerd en ambitieus zijn. Ze hebben een sterke drive om zichzelf te bewijzen en materieel succesvol te zijn en erkenning te krijgen. Ze vinden hun werk, positie in de wereld en bijdragen aan de maatschappij heel belangrijk. Ze zwoegen zich plichtsgetrouw door veel moeilijkheden en frustraties heen om hun doel te bereiken. Ook op persoonlijk vlak zijn ze bereid om veel op te offeren voor een hoger, uiteindelijk resultaat. Mensen met als horoscoop Steenbok zien alles op de lange termijn en zijn in staat comfort en genot op de korte termijn daarvoor op te geven.

Mensen met als horoscoop Steenbok hebben altijd een knagend gevoel dat ze iets moeten bereiken. Een simpel leven en gewoon lichaam en ziel gezond houden is niet genoeg. Ze hebben iets nodig om naartoe te werken, iets om voor te zorgen, een verplichting om te vervullen: of het nu op zakelijk gebied is, in de politiek of in de zorg.

Net als het dier is de Steenbok standvastig en stabiel, zelfs wanneer daar weinig ruimte voor lijkt te zijn. Ze zijn dol op orde en regelmaat. Voor mensen met horoscoop Steenbok is een wet een wet, en een bevel een bevel. Ze willen graag dat alles klopt.

Maar toch hebben Steenbokken veel diepgang en een uitstekende intuïtie. Hier maken ze ook dankbaar gebruik van in hun streven naar persoonlijke onafhankelijkheid en economische zekerheid.

Steenbokken zijn net sponzen: ze doen allerlei kennis op over praktische dingen door te lezen en met andere mensen te praten, en ze gebruiken alles wat ze zien, horen en leren.

Het sterrenbeeld Steenbok laat zich niet tegenhouden door obstakels op hun pad naar de top. Ze zijn er heilig van overtuigd dat succes materiële zekerheid biedt, en dat dit alleen bereikt kan worden door hard te werken. Dat hebben ze ook in zich.

Steenbokken houden er niet van afhankelijk te zijn van anderen. Ze vertrouwen vooral op hun eigen inzet en vermogens. Ze kunnen heel goed oplossingen vinden voor de moeilijkste problemen.

Ze willen ook dat hun gezin of thuisbasis met precisie en orde wordt gerund. Ze kunnen goed leiding geven en klimmen dankzij hun ambitie en hardwerkende instelling snel op binnen een bedrijf. Steenbokken zullen nooit een stap terug nemen. Ze gaan steeds verder, met veiligheid en ambitie steeds als hun doel.

Steenbokken zijn heel realistisch ingesteld. Ze dromen groots en filosoferen graag, maar ze beoordelen de waarde van iets op basis van het bewezen praktische nut ervan.

Wel zijn ze een beetje cynisch. Steenbokken zijn helder van geest, onthecht en objectief. Ze laten zich niet zo snel leiden door emoties.

Steenbokken kunnen ook ontzettend autoritair zijn: strikt en eerlijk, maar soms ook zonder genade.

Ze hebben veel respect voor tradities, en zelfs als ze het niet eens zijn met bepaalde wetten, zullen ze zich er toch aan houden. Zijn ergens echt op tegen, dan zetten ze zich wel in om die wetten te veranderen in plaats van te breken. Mensen met als horoscoop Steenbok zijn voorzichtig en conservatief, dus ze proberen altijd volgens de regels te spelen.

Een diepgaande angst voor mensen met als horoscoop Steenbok is afhankelijk worden van anderen wanneer ze oud worden. Dit is ook waarom ze hard werken voor geld en materiële zekerheid. En ze zijn ook bereid om nu heel zuinig te leven, zodat ze in de toekomst meer zekerheid hebben. Ze kunnen zelfs doorslaan naar krenterigheid en gierigheid.

Steenbokken kunnen hierdoor heel kil en berekenend overkomen, maar diep van binnen hebben ze een heel gevoelige persoonlijkheid en willen ze graag gewaardeerd worden.

Het sterrenbeeld Steenbok kan soms eenzaam zijn en zeer melancholiek. Ze zijn subtiel, stil en diepzinnig. Het is niet makkelijk om iemand met als horoscoop Steenbok echt goed te leren kennen. Maar het is zeker wel de moeite waard! En Steenbokken zijn in ieder geval nooit oppervlakkig.

Ontdek meer over je karakter en eigenschappen en bereken je gratis persoonlijke geboortehoroscoop!

Het sterrenbeeld Steenbok in de liefde

In de liefde geeft het sterrenbeeld Steenbok zichzelf niet zo snel. Ze hebben wel behoefte aan connectie, maar alleen als iemand op één lijn zit met hun grootse doelen in het leven. Anders zien ze het nut er niet zo van in en zijn ze net zo gelukkig in hun eentje.

Die onafhankelijk instelling kan potentiële partners erg afschrikken, want ze kunnen nogal kil en afstandelijk overkomen. Maar niets is minder waar. Steenbokken zijn diep van binnen juist ontzettend romantisch en gepassioneerd, maar ze laten het gewoon niet aan iedereen zien en het duurt even voor ze iemand vertrouwen.

Heb je een Steenbok eenmaal voor je gewonnen, dan zijn ze ontzettend trouw en is de relatie meestal voor het leven.

Welk sterrenbeeld past bij een Steenbok?

Het sterrenbeeld Steenbok past het beste bij de andere twee Aarde-tekens: Stier en Maagd.

De Stier is een goede match omdat ze ook streven naar stabiliteit en materiële rijkdom als zekerheid. Een Maagd is een goede match omdat ze heel efficiënt en georganiseerd zijn.

De beste match voor een Steenbok is iemand die hun leven kan verrijken en ze het gevoel geeft nuttig te zijn.

Lees meer over welk sterrenbeeld past bij Steenbok in de liefdeshoroscoop Steenbok!

De sterrenbeeld Steenbok-man

Het sterrenbeeld Steenbok is het minst seksuele teken van de zodiac. Ze zien intimiteit als iets wat niet per se nuttig is, en ze kunnen makkelijk zonder. Een Steenbok-man zal pas laat in zijn leven trouwen en niet zo snel scheiden.

De jonge Steenbok-man zal zijn verlangens onderdrukken en zich richten op zijn studie of carriere, en pas later, als hij alles heeft bereikt, open staan voor een stabiele relatie om dit aspect van zichzelf te verkennen.

De Steenbok-man is niet bepaald de beste minnaar in bed, maar hij is wel heel zorgzaam, attent en uit zijn liefde graag met cadeaus. De Steenbok-man is niet iemand die van spontane uitspattingen houdt, en meer iemand die de daad in zijn agenda inplant.

De Steenbok-man kan van zijn partner wel wat hulp gebruiken om te ontspannen. Ze gaan liever voor iemand die zich simpel en conservatief kleedt dan een modepop.

De sterrenbeeld Steenbok-vrouw

De Steenbok-vrouw is betrouwbaar, georganiseerd en een harde werker. Soms werkt ze alleen maar, zonder echt te leven. Ze is heel praktisch ingesteld, en voelt zich niet zo aangetrokken tot uitgaan of grote groepen mensen.

De Steenbok-vrouw is heel zelfverzekerd, maar wel kritisch naar anderen toe. Ze leeft heel zuinig en werkt hard aan een zekere toekomst. Ze heeft doorzettingsvermogen, toewijding en is bereid tot het uiterste te gaan om haar doelen te bereiken. Tegen de tijd dat ze een jaar of 45-50 zijn, hebben ze alles bereikt waar ze aan werkte.

De Steenbok-vrouw komt vaak ouder over wanneer ze jong is, en jonger wanneer ze wat ouder is. De Steenbok-vrouw wacht liever tot ze de ware ontmoet dan haar tijd te verspillen aan losse flodders. Ze is niet heel seksueel ingesteld. Ze is heel trouw en neemt haar huwelijk heel serieus. Ze is bereid te vechten voor haar huwelijk, zelfs wanneer anderen het liever zouden opgeven. Een Steenbok-vrouw zal dan ook niet zo snel scheiden.

Het sterrenbeeld Steenbok als kind

Het Steenbok-kind wil graag winnen en overal de beste in zijn. Ze zijn ontzettend getalenteerd en doen iedereen versteld staan met hun ijverige en leergierige instelling.
Deze kinderen zijn wel heel erg streng voor zichzelf. Voor ouders is het belangrijk dat ze deze kinderen leren om zichzelf te prijzen en positieve dingen over zichzelf te zeggen en denken, en dat ze leren gracieus complimentjes van anderen te ontvangen zonder ze meteen af te wimpelen!
Hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen op de kleine Steenbok bouwen. Ze zijn heel trouw en hun vriendschappen zijn vaak voor het leven.
In het begin zijn ze vaak wat terughoudend en verlegen, maar als ze iemand eenmaal toelaten, dan is het een blijvende vriendschap.

Het sterrenbeeld Steenbok als ouder

De Steenbok-ouder is heel betrouwbaar. Ze geven hun kinderen een veilig gevoel. Ze vinden het belangrijk om hun kinderen al jong bij te brengen om verstandig met geld om te gaan en goed te sparen. De Steenbok-ouder is heel punctueel en vindt het vreselijk om te laat te komen, dus hun kinderen missen waarschijnlijk nooit ook maar een minuut van school of sport! Ze raken wel snel geïrriteerd als hun kinderen te veel treuzelen en ze hierdoor te laat dreigen te komen.

Steenbok-ouders vinden ook huiswerk en goede cijfers heel belangrijk. Ze zien het als een investering in de toekomst van hun kinderen. Ze kunnen een beetje pusherig zijn, maar ze willen gewoon dat hun kinderen de best mogelijke start krijgen in het leven.

Door hun focus op een stabiele toekomst, kunnen ze hun kinderen soms het gevoel geven hen niet te begrijpen. Soms willen kinderen gewoon lekker genieten in het moment en dingen doen omdat ze gewoon leuk zijn in plaats van nuttig. Maak daar ook ruimte voor vrij!

Levensles voor het sterrenbeeld Steenbok

Je moet leren om de imperfecties van anderen te accepteren, het langzamer aan te doen, speels te zijn, naar de bomen te kijken, naar de vogels te luisteren en de bloemetjes te ruiken. Je bent Atlas niet en hoeft niet de last van de hele wereld op je schouders te dragen.

Het sterrenbeeld Steenbok is een bescheiden persoon en soms iets te kritisch naar zichzelf toe. Geef jezelf (en anderen) toestemming om te voelen, te spelen, spontaan en gek te doen, en ook om zwak en kwetsbaar te zijn. Dit gaat je niet makkelijk af.

Plaats een reactie

Horoscoop Hoekje footer