Horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen

In deze uitgebreide eigenschappen horoscoop lees je alles over het sterrenbeeld Schorpioen!

Sterrenbeeld Schorpioen datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen gaat in op 23 oktober en de datum van de laatste dag is 21 november.

Dus ben je geboren op 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 of 31 oktober.

Of op 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7 ,8 ,9 ,10 ,11 ,12 ,13 ,14 ,15 ,16 ,17 ,18, 19, 20 of 21 november

dan ben je een Schorpioen van horoscoop!

De oorsprong van het sterrenbeeld Schorpioen

De Griekse naam van het sterrenbeeld Schorpioen is Skorpios (Latijn: Scorpio). Het symbool van dit teken is de Schorpioen. Het wordt geassocieerd met de mythe van Orion. Gaia, de godin van de aarde, had Skorpios gestuurd om Orion te doden, omdat hij te trots en machtig was geworden. Zeus plaatste ze naast elkaar aan de sterrenhemel, zodat het altijd lijkt alsof ze elkaar altijd achtervolgen.

Horoscoop Schorpioen in het kort

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen:

sterrenbeeld schorpioenVastberaden en wilskrachtig
Intuïtief en emotioneel
Doelgericht en gepassioneerd
Stimulerend en charismatisch

Maar ook…

Jaloers en wrokkig
Obsessief en compulsief
Gesloten en koppig

Algemene eigenschappen horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen zijn de meest diepzinnige, krachtige en intense persoonlijkheid van de zodiac. Zelfs als een Schorpioen zelfbeheerst en kalm overkomt, kan er onder de rustige oppervlakte een ziedende emotionele energie kolken. Wat dat betreft is een Schorpioen is net als een vulkaan onder een kalme zeeoppervlakte: net wanneer je het niet verwacht, kan hij elk moment uitbarsten!

Het sterrenbeeld Schorpioen lijkt rustig, bedaard en oplettend, maar daaronder schuilt ingehouden agressie, immense kracht en magnetische intensiteit. Een Schorpioen heeft een bijzonder charismatische uitstraling, dus bij feestjes en andere sociale gelegenheden zijn het aangename gesprekspartners en goed gezelschap, waarbij ze ietwat gereserveerd maar wel hoffelijk, innemend en ontzettend charmant zijn. Schorpioenen hebben vaak doordringende ogen waarbij je het gevoel krijgt dat ze recht door je heen kunnen kijken, met als gevolg dat je je ontzettend naakt en weerloos kunt voelen.

De Schorpioen lijkt in het dagelijks leven wat meer afstand te houden van alle drukte. Maar wie een Schorpioen echt goed kent, weet dat een Schorpioen altijd alert en voorzichtig is. Schorpioenen hebben enorm veel zelfdiscipline en weten niet alleen welke eigenschappen hen onderscheiden van andere mensen, maar ook hoe ze die eigenschappen voor goede én slechte doeleinden kunnen gebruiken.

Ze zijn erg volhardend, wilskrachtig en zo passievol dat andere mensen er soms overweldigd door kunnen raken. Maar vergis je niet, onder die harde bescherming schuilt een gevoelig wezen en dat makkelijk en diep wordt geraakt door zijn emoties. Door hun gevoelige natuur en omdat ze nogal extreem zijn in hun voor- en afkeuren, kunnen ze ook heel snel gekwetst of beledigd raken (helaas niet altijd terecht) en in woede uitbarsten. Vervolgens vervallen ze in negatieve uitspraken of handelingen, waardoor ze al snel vijanden voor het leven maken. Tot overmaat van ramp is het sterrenbeeld Schorpioen veel te koppig om een eenmaal geveld oordeel weer te laten varen.

Schorpioenen kunnen niet altijd overweg met collega’s, en soms zijn ze zo direct dat het behoorlijk bot kan zijn. Een Schorpioen raakt snel op zijn tenen getrapt, waardoor ze wraakzuchtig raken en mensen opzettelijk pijn willen doen. Ze kunnen behoorlijk veeleisend zijn en andermans tekortkomingen maar moeilijk vergeven. Grappig genoeg zijn ze zich vaak amper bewust van hun eigen tekortkomingen!

Maar als een Schorpioen je eenmaal mag, dan heb je daar ook een goede vriend aan. Sommige Schorpioenen hebben de neiging om vrienden te dumpen zodra de vriendschap geen praktisch nut meer dient, maar gelukkig zijn meer ontwikkelde Schorpioenen zich hiervan bewust en kunnen ze zich er boven verheffen.

De sterke ratio van het sterrenbeeld Schorpioen wordt gebalanceerd door zijn intuïtie en voorstellingsvermogen. Hierdoor kan de Schorpioen veel dieper doordringen tot de kern van allerlei kwesties vergeleken met andere sterrenbeelden. Schorpioenen hebben de gaven om zich tot een genie te ontpoppen. Maar het is wel belangrijk dat deze charismatische persoonlijkheden een sterk ontwikkeld moreel kompas hebben, van henzelf of door goed advies, anders kunnen ze voor het verkeerde pad kiezen en afzinken tot corruptie.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen heeft natuurlijk ook minder aangename eigenschappen, zoals zijn jaloezie, broedende wraakzuchtigheid, wreedheid, extreme wispelturigheid en arrogantie. Als het Schorpioenen te gemakkelijk afgaat in het leven en ze niet genoeg uitdaging krijgen, kunnen ze genotzuchtig en lui worden. Ze krijgen dan last van uitstelgedrag en laten het vuile werk liever door anderen opknappen.

Beroepen voor het sterrenbeeld Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen heeft veel talenten, dus ze kunnen in talloze beroepen uitblinken. Omdat ze zo intens zijn, kunnen ze de concentratie en zelfbeheersing opbrengen die bijvoorbeeld een chirurg, onderzoekswetenschapper of militair nodig heeft. Elk beroep waarbij onderzoek, analyse en het oplossen van mysteries met een praktische aanpak vereist worden, zullen Schorpioenen erg aanspreken. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld politie- en speurwerk, natuurkunde en psychologie. Het zijn ware woordkunstenaars in zowel spraak als geschrift. Ook kunnen ze overtuigend spreken, dus een beroep als diplomaat of prediker zal ze ook goed afgaan.

Het sterrenbeeld Schorpioen in de liefde

Het sterrenbeeld Schorpioen is een gepassioneerde geliefde en heel seksueel en sensueel ingesteld. Voor hen is samenkomen met een geliefde het allerhoogste goed en een heilige verbintenis, een uitwendige en zichtbare uiting van een emotionele en spirituele overgave. Ze kunnen zichzelf helemaal overgeven aan en verliezen in hun partner. Hierdoor kunnen ze gepassioneerde extase ervaren, maar kijk uit voor losbandigheid en perversie.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor het sterrenbeeld Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen heerst over het bekken, de blaas en het voortplantingssysteem, dus Schorpioenen kunnen makkelijk last krijgen van nier- en leveraandoeningen, blaas- en nierstenen en aandoeningen van het voortplantingssysteem. Daarnaast zijn Schorpioenen gevoelig voor steenpuisten, abcessen, fistels, maagzweren en hernia’s.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Houdt van…
• De waarheid
• Betekenisvol werk
• Betrokken zijn
• Mensen overtuigen

Heeft een hekel aan…

• Oppervlakkigheid
• Gebruikt worden
• Vernederende baantjes
• Oppervlakkige relaties

Mogelijke problemen en oplossingen voor het Sterrenbeeld Schorpioen

Probleem: Door je een minderwaardigheidscomplex, vind je het moeilijk om hulp van vrienden te aanvaarden.
Oplossing: Geef toe dat iedereen tekortkomingen heeft, ook jij! Probeer jezelf en anderen voor die tekortkomingen te vergeven. Hoe meer je aan jezelf werkt en hier bewust mee omgaat, hoe minder er last van hebt. Maak je toch niet zoveel zorgen en sta open voor de hulp van anderen.


Probleem:
Je hebt iedereen overtuigd van je gelijk en je zin doorgedramd, maar toch blijft er ontevredenheid aan je knagen.
Oplossing: Kijk diep in jezelf om te ontdekken wat je nu eigenlijk wilde bereiken in die situatie. Keer naar binnen. Heiligt het doel wel alle middelen?

Probleem: Je huwelijk of relatie verloopt niet soepel.
Oplossing: Vergeet niet dat je partner net als iedereen tekortkomingen heeft, en besef dat ook jij bijdraagt aan het probleem. Wees toch niet zo star en kil. Vergeef je partner en jezelf.


Probleem:
Je collega’s of kennissen lijken je te vermijden of negeren je wanneer je praat.
Oplossing: Je bent heel direct en draagt je hart op je tong. Eerlijkheid is natuurlijk heel belangrijk, maar hoe je iets zegt is net zo belangrijk. Anders raken mensen makkelijk beledigd of vinden ze het gewoon niet leuk om met je om te gaan.

Lees de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.

Klopte deze horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen? Deel het op Facebook!

Plaats een reactie