Eigenschappen-horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen

Ontdek de typische eigenschappen en krijg meer inzicht in het karakter van het sterrenbeeld Schorpioen (Engels: Scorpio, datum: 23 oktober t/m 21 november). In de liefdeshoroscoop-match lees je welk sterrenbeeld past bij de Schorpioen, hoe een Schorpioen-man of -vrouw in de liefde is. En hoe zijn mensen met horoscoop Weegschaal op het werk, als kind en welke lessen kunnen ze leren in dit leven? En wat is de datum?

Sterrenbeeld Schorpioen datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Schorpioen gaat in op 23 oktober en de datum van de laatste dag is 21 november.

Dus ben je geboren op 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 of 31 oktober.

Of op 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7 ,8 ,9 ,10 ,11 ,12 ,13 ,14 ,15 ,16 ,17 ,18, 19, 20 of 21 november

dan ben je een Schorpioen van horoscoop!

Eigenschappen van horoscoop Schorpioen

Datum: 23 oktober t/m 21 november
Engels en Latijn: Scorpio
Astrologisch symbool: ♏
Geluksdag: Dinsdag
Geluksgetallen: 4, 9 en 11
Heerser: Pluto
Element: Water
Motto: Ik verlang
Geboortesteen: Topaas
Kleur: Diep rood
Metaal: Staal
Geur: Citrus
Bloem: Chrysant
Overzicht van eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Positieve en negatieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Positieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen:

Vastberaden
Wilskrachtig
Emotioneel
Intens
Gepassioneerd
Doelgericht
Charmant
Hoffelijk
Meevoelend

Mindere karaktereigenschappen van mensen met als horoscoop Schorpioen:

Jaloers
Wrokkig
Eenkennig
Obsessief
Dwangmatig
Gesloten
Koppig
Bezitterig

Karakter en eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Mensen met als horoscoop Schorpioen hebben een sterke wilskracht en beleven de wereld intens en vanuit hun emoties.

Het sterrenbeeld Schorpioen is diepzinnig, intens en krachtig. Schorpioenen zijn dol op alles wat mystiek of mysterieus is, en ze voelen zich sterk aangetrokken tot de duistere en geheime kant van het leven.

Mensen met als horoscoop Schorpioen hebben een sterk ontwikkelde intuïtie en kunnen uitzonderlijk goed aanvoelen wat anderen denken, op het helderziende af!
Ze geven mensen vaak het gevoel dat ze recht door hen heen kunnen kijken. Veel mensen vinden dit ongemakkelijk, maar tegelijkertijd zijn Schorpioenen heel charmant en magnetisch, dus ze integreren mensen wel.

Als ze hun sterke intuïtie op hun spirituele ontwikkeling richten, kunnen ze een heel sterke connectie ontwikkelen met het hogere en veel bereiken in dit leven.

Schorpioenen nemen dingen nooit zomaar aan zoals ze lijken. Ze proberen altijd onder de oppervlakte te zoeken naar hoe mensen of situaties écht zijn. Ze weten heel goed wat hun goede en mindere eigenschappen zijn, en ook die van anderen, en vooral hoe ze deze kennis kunnen gebruiken om vooruit te komen in het leven.

Schorpioenen hebben ook een sterk gevoel voor gerechtigheid. Ze kunnen absoluut niet tegen hun eigen zwaktes en zien het ook niet graag in anderen, maar ze zijn wel ontzettend begripvol en meevoelend. Hun diepgaande mededogen motiveert ze om heel ver te gaan om mensen te helpen. Ze laten mensen sowieso niet zomaar los en blijven tot het bittere einde voor iemand vechten. Het enige wat de Schorpioen toch overhaalt om deze strijd op te geven, is als ze merken dat iemand weinig doet om zichzelf te helpen. Dan kan het in één klap voorbij zijn.

Tact is niet hun sterkste kant. Ze zijn liever bot en direct bij het uiten van hun gevoelens en ideeën. Op hun werk maakt dit ze niet altijd populair bij collega’s!
Mensen met als horoscoop Schorpioen zijn heel diepzinnig. Ze kunnen niet eens oppervlakkig leven. Alles wat ze doen heeft een serieuze insteek.

Om

Het sterrenbeeld Schorpioen in liefde en relaties

Het sterrenbeeld Schorpioen heeft een ontzettend sterke behoefte aan diepe emotionele connectie. Ze vormen een diepe en intense band met hun geliefden.

Wanneer ze zich op iemand toeleggen, gaan ze er helemaal voor en verwachten ze diezelfde toewijding ook terug. Het is bijna alsof ze met iemand samensmelten op een diep niveau. Uit elkaar kan is extreem pijnlijk voor het sterrenbeeld Schorpioen. Schorpioenen zijn dan ook bezitterig en vaak jaloers op alles en iedereen die hun relaties met hun geliefden bedreigen.

Wanneer iemand het sterrenbeeld Schorpioen emotioneel verwondt, zullen ze niet zo snel de andere wang toekeren maar wraak nemen voor zover dat mogelijk is. Ze zullen de pijn in ieder geval nooit vergeten, en de wrok nog lang koesteren. Vergeving gaat hen niet makkelijk af.

Welk sterrenbeeld past bij Schorpioen?

Mensen met als horoscoop Schorpioen zijn gepassioneerd en geven zich volledig over aan hun geliefde, dus ze zijn heel voorzichtig met wie ze uitkiezen. De twee andere Water-tekens passen het beste bij het sterrenbeeld Schorpioen: Kreeft en Vissen.

Kreeften delen hun emotionele beleving en sterke intuïtie, en Vissen zijn net zo creatief en fantasievol.

Lees meer over welk sterrenbeeld past bij Schorpioen in de liefdeshoroscoop Schorpioen.

De sterrenbeeld Schorpioen-man

Schorpioenen staan er om bekend heel seksueel te zijn, maar desondanks is de Schorpioen-man wel heel trouw. Ze focussen hun sensualiteit liever op één persoon en zijn dan heel toegewijd.

De Schorpioen-man is nogal zwijgzaam, dus verwacht niet overladen te worden met romantische woorden. Maar toch is de Schorpioen-man heel diepzinnig en emotioneel: hij heeft een sterke behoefte aan connectie en liefde, maar verschuilt dit onder zijn ruwe overkomen.

De Schorpioen-man is een fantastische minnaar die bereid is om voor zijn geliefde te vechten. Ze zijn onvermoeibaar in bed en hun passie geeft ze juist meer energie.

De Schorpioen-man heeft een mystieke en onweerstaanbaar sexy uitstraling, zelfs als ze er niet per se als een supermodel uitzien.

Voor meer inzicht in je karakter en eigenschappen kun je hier ook gratis je persoonlijke geboortehoroscoop berekenen!

De sterrenbeeld Schorpioen-vrouw

De Schorpioen-vrouw komt heel kalm en gecontroleerd over, maar stille wateren hebben diepe gronden! De Schorpioen-vrouw komt ook heel simpel en pretentieloos over, maar diep van binnen zijn ze juist heel zelfverzekerd en ambitieus. Dit is de stille kracht die alle touwtjes in handen heeft achter de schermen, zonder dat anderen het doorhebben of waarderen.

De Schorpioen-vrouw heeft een sterke wil, is heel vindingrijk en kan in elke situatie overleven. Ze is vaak heel eerlijk en direct, en dat verwachten en waarderen ze ook van anderen.

De Schorpioen-vrouw heeft een duidelijk beeld van wat er precies moet gebeuren om bepaalde situaties te verbeteren, en ze doen het ook het liefst op hun eigen manier, zonder tegenstand van anderen.

De Schorpioen-vrouw heeft een sterk ontwikkelde intuïtie en hierdoor kunnen anderen haar gelukkig niet makkelijk misleiden. Ze heeft ook een olifantengeheugen en kan zich de kleinste details herinneren. Ze zal een vreemdgaande partner meteen doorhebben.

In bed is de Schorpioen-vrouw heel gepassioneerd en zelfs met ouder worden vermindert die passie niet. Als ze geen partner heeft, focust ze deze energie op haar carriere of geliefden.

Schorpioen-vrouwen hebben een heel sensuele en mysterieuze uitstraling die heel aantrekkelijk is.

Het sterrenbeeld Schorpioen als kind

Het Schorpioen-kind is heel nieuwsgierig naar van alles en nog wat. Ze willen de wereld ontdekken en ontleden, en ze deinzen nergens voor terug! Dit kind heeft geen moeite met het ontleden van een kikker in de les. Hun nieuwsgierigheid overwint hun weerzin of angst altijd. Ze willen gewoon weten hoe alles werkt. Ook mysterieuze en geheimzinnige dingen vinden ze heel interessant.

Vriendjes en vriendinnetjes vertrouwen deze kinderen makkelijk al hun diepste geheimen toe, omdat ze weten dat ze niet doorveteld worden. Het sterrenbeeld Schorpioen kan ook als kind al heel goed geheimen bewaren.
Kinderen met als horoscoop Schorpioen komen waarschijnlijk heel verlegen over, maar dat komt omdat ze eerst de kat uit de boom kijken. Ze observeren mensen en nieuwe kinderen liever eerst van een afstandje, tot ze het gevoel hebben dat ze doorhebben hoe iemand in elkaar zit en de moeite waard is. Ze hoeven niet populair te zijn. Ze hebben liever een handjevol trouwe vrienden dan een grote kennissenkring zonder veel diepgang.

Het sterrenbeeld Schorpioen als ouder

Ouders met als horoscoop Schorpioen zijn heel intens. Ze zijn volledig gefocust op hun doelen. Soms krijgen hun kinderen hierdoor het gevoel dat ze geen prioriteit hebben, maar dat is juist helemaal niet zo. Hun uiteindelijke doel is dat hun kinderen gelukkig zijn, zelfs als ze daardoor eerst iets anders moeten afronden. Zijn ze eenmaal klaar met hun taak of werk, dan hebben ze weer volledige aandacht voor hun kinderen.
Schorpioen-ouders weten heel goed hoe hun kinderen in elkaar zitten, en deze kennis gebruiken ze graag om hun kinderen te helpen met hun problemen. Maar het is voor hun kinderen wel moeilijk geheimen voor hun ouders te houden, want de Schorpioen heeft alles door! Ze brengen hun kinderen bij dat het belangrijk is om altijd eerlijk te zijn en niets te verbergen. Schorpioen-ouders vinden het fijn wanneer hun kinderen zich ontwikkelen en geven daar graag alle vrijheid voor.

Het sterrenbeeld Schorpioen op het werk

Omdat mensen met als horoscoop Schorpioen zo perfectionistisch zijn, kan het moeilijk voor ze zijn om dingen uit te besteden. Hierdoor nemen ze snel te veel hooi op hun schouders en kunnen ze overwerkt raken door hun drang naar perfectionisme.

Schorpioenen doen hun werk of studie met concentratie en enthousiasme. Ze hebben een ontzettend sterke wil en zijn onwrikbaar in het nastreven van hun doelen. Ze zijn moedig, trots en intens emotioneel, en ze weten dit goed in te zetten om hun carrièredoelen te bereiken.

Mensen met als horoscoop Schorpioen hebben ook een intense nieuwsgierigheid naar hoe dingen in elkaar zitten en iets werkt. Dus in combinatie met hun drive, passie en drang naar het onkenbare, zijn ze ontzettend geschikt voor wetenschappelijk onderzoek of recherchewerk.

Ze kunnen ook kunt ook ontzettend goed geheimen bewaren, zijn meevoelend en weten snel hoe mensen in elkaar zitten, dus ook een beroep als psycholoog, docent of maatschappelijk werker zou goed passen.

Lessen voor het sterrenbeeld Schorpioen

Situatie: je leven is op de kop gegooid en je hebt geen grip meer.
Vroeg of laat zal er in je leven een situatie voordoen waarbij je het gevoel krijgt dat je hele leven compleet overhoop wordt gegooid. Het kan een directe crisis zijn of een samenloop van omstandigheden. Maar hoe dan ook zal het voelen alsof je leven nooit meer hetzelfde zal zijn, en dit is pijnlijk en geeft je een onzeker gevoel. Zie het als een geboorteproces, een metamorfose, waarbij je oude onnodige aspecten van jezelf (gedwongen) loslaat zodat je aan een hoger doel kunt werken.

Situatie: Je vindt het moeilijk hulp te accepteren van anderen
Iedereen heeft mindere eigenschappen, ook jij! Vergeef jezelf voor je tekortkomingen. Probeer je intensiteit te richten op zelfverbetering. Laat je licht schijnen. Dan zul je merken dat er vanzelf ruimte vrijkomt om hulp te aanvaarden.

Plaats een reactie