Eigenschappen van het sterrenbeeld Ram

In deze uitgebreide eigenschappen horoscoop lees je alles over het sterrenbeeld Ram.

Datum

Dus ben je geboren op:

21 maart, 22 maart, 23 maart, 24 maart, 25 maart, 26 maart, 27 maart, 28 maart, 29 maart, 30 maart of 31 maart.

Of op:

1 april, 2 april, 3 april, 4 april, 5 april, 6 april, 7 april, 8 april, 9 april, 10 april, 11 april, 12 april, 13 april, 14 april, 15 april, 16 april, 17 april, 18 april of ten slotte 19 april,

dan ben je een Ram van horoscoop!

De oorsprong van het sterrenbeeld Ram

De Griekse naam van het sterrenbeeld Ram is Krios. Dit symbool verwijst naar de Griekse mythe van Chrysomallos, de ram met de gouden vacht.

Het sterrenbeeld Ram in het kort

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Ram:

sterrenbeeld ramEnthousiast en zelfverzekerd
Energiek envontuurlijk
Moedig en innovatief
Pienter en dynamisch

Maar aan de andere kant…

Opvliegend en egocentrisch
Ongeduldig en impulsief
Roekeloos en overmoedig

Eigenschappen horoscoop van het sterrenbeeld Ram

Het sterrenbeeld Ram is enthousiast, avontuurlijk, impulsief, ambitieus en barst van de energie. Zowel in gedachten als daden is de Ram een echte pionier. De ram staat altijd open voor nieuwe ideeën en initiatieven. De Ram houdt van vrijheid en nieuwe uitdagingen. Ze zijn heel doelgericht, maar kunnen soms afgeleid raken door hun eigen ongeduld als ze niet snel snel genoeg resultaat zien.

Het sterrenbeeld Ram is een geboren leider, die moedig is en oprecht geeft om de mensen onder hen. Ze hebben van nature een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel, en respecteren en waarderen hun ondergeschikten, en zullen hen niet misbruiken voor hun eigen doeleinden. Ze hebben graag zelf de touwtjes in handen, dus het zijn weer geen goede volgers. Als ze het niet eens zijn met een zekere instructie of niet begrijpen waarom een bepaalde regel wordt opgelegd, dan gaan ze er volop met hun horens tegenin om zich te verzetten.

Rammen zijn erg op zichzelf gericht, zowel positief als negatief. Ze zijn onafhankelijk maar soms ook een tikkeltje egocentrisch. Ze zijn veel bezig met hun persoonlijke ontwikkeling en lichamelijk welzijn. Ze lijken onuitputtelijk veel energie te hebben, rusteloos en drammerig overkomen, en soms zelfs koppig, opvliegerig en ruziezoekend. Een Ram heeft ook vaak erg lange tenen, en als ze zich gekrenkt voelen, kunnen ze daar heel lang wrok over koesteren.

Het doel van het sterrenbeeld Ram is de weg te leiden en nieuwe projecten van de grond te krijgen. Je hebt veel wilskracht en kunt je goed uiten. Je kunt dit niet alleen doen door een leiderschapsrol op je te nemen, maar ook door anderen te inspireren om op een andere manier naar zichzelf te kijken. Wel maken veel Rammen het anderen moeilijk hen echt te leren kennen.

Het sterrenbeeld Ram in liefde en relaties

Rammen zijn heel toegewijde ouders. Ze kunnen makkelijk hun leven opofferen voor hun kinderen, zowel letterlijk als figuurlijk. Geen enkel ander sterrenbeeld is als ouder zo beschermend en liefdevol als de Ram.

Het sterrenbeeld Ram is in persoonlijke relaties spontaan, open en direct, en als vrienden zijn ze bovendien enthousiast en vrijgevig met zowel hun geld als hun aandacht en tijd.

Rammen hebben een hoog libido, en bovendien zijn ze gepassioneerde maar wel veeleisende minnaars. Er zit alleen wel een negatieve kant aan de manier waarop Rammen met mensen omgaan: ze kunnen namelijk snel geïrriteerd raken als de mensen om hen heen te traag of niet ambitieus genoeg zijn. Rammen zijn weliswaar heel gevoelig, maar in zulke gevallen walsen ze makkelijk over de gevoeligheden van anderen heen. Omdat ze zo’n hoog libido hebben, moeten ze uitkijken voor promiscuïteit. Ook kun je door je passie te snel in een huwelijk springen, en daar wordt helaas niemand gelukkig van.

De essentie van het sterrenbeeld Ram

Wees je bewust van je pioniersinborst en maak er ook gebruik van! Dan geniet je niet alleen meer van het leven en voel je je vervulder, maar zo voorkom je ook nog eens dat anderen je rond commanderen. Als je niet zelf de touwtjes in handen hebt en niet de vrijheid hebt om te handelen zoals je dat goed acht, voel je je niet lekker in je vel. Als het moet hou je het wel even vol, maar je komt gewoon niet goed tot je recht dus het werkt niet op lange termijn. Oprechtheid is ook essentieel voor je welzijn, dus vermijd dingen die daar recht tegenover staan, zoals spijt, wrok en zelfmedelijden vermijden.

Het sterrenbeeld Ram is objectief en intellectueel ingesteld, maar in soms kunnen ze door hun gedrevenheid en passie wel doorslaan naar kleingeestigheid en extremisme, vooral in religie of de politiek. Ze strijden graag voor de underdog en verloren zaken, waarbij ze tot de laatste druppel bloed doorvechten. Ze zijn weliswaar vlug van begrip, maar ze kunnen ook overmoedig en overoptimistisch zijn, en dan kunnen ze in een opwelling ergens voor kiezen, maar hebben ze niet het doorzettingsvermogen om door te gaan wanneer ze obstakels tegenkomen op hun pad. Het sterrenbeeld Ram heeft desondanks een ijzeren zelfbeheersing als ze een waardig en duidelijk doel voor ogen hebben.

Rammen zijn dol op uitdagingen en dingen die hen stimuleren om actie te ondernemen. Soms raakt je passie ontketend door pure frustratie, maar meestal heb je gewoon een duidelijk doel voor ogen en weet je heel goed voor wie of wat je vecht. Wanneer je in een periode zit waarin je geen duidelijk doel voor ogen hebt, mediteer dan en vraag aan je Zelf hoe je weer verder kunt. Je innerlijke stem zal je antwoorden. Het is namelijk essentieel voor een Ram om ergens voor te kunnen vechten of een doel te hebben!

Wees niet bang om sterk te zijn, beste Ram, want dat is de essentie van je wezen. Wanneer je toch bang bent, kun je antwoorden vinden in dingen die je in het verleden zijn overkomen. Een onderliggend gevoel van angstigheid kan zijn ontstaan omdat je onafhankelijkheid en ondernemingszin werden onderdrukt of tegengewerkt in je jeugd. Je hebt weliswaar een sterke drang naar succes, en je bent een geboren leider en kampioen, maar toch kan dit je ervan verhinderen je ware potentieel te ontwikkelen en je dromen te verwerkelijken. Dergelijke negatieve invloeden kunnen ook het tegenovergestelde effect hebben gehad, waardoor je juist té dwingend bent geworden, of weinig begrip hebt voor je eigen gevoeligheid en behoeften.

Het sterrenbeeld Ram op het werk

Mensen met het sterrenbeeld Ram zijn vaak goede atleten, artsen en pioniers. Ze verkennen graag zowel nieuwe fysieke gebieden, als figuurlijk nieuw terrein zoals nieuwe ideeën. Ze doen het dan ook goed als soldaten, piloten of zeevaarders, en dankzij hun leidinggevende capaciteiten kunnen ze succesvol zijn als managers en leiders in de industrie of politiek.

Maar zelfs de meest dreigende Ram heeft diep van binnen een klein lammetje in zich, en soms kun je nu eenmaal je doelen makkelijker bereiken als je je overgeeft de eisen van een bepaalde sociale situatie, in plaats van met je horens verstrikt te raken in iets wat groter en machtiger is dan jij. Gelukkig kun je goed aanvoelen wanneer je wel iets kunt veranderen en wanneer niet, en met veel geduld wordt dit instinct met de jaren nog beter. Geduld ontwikkelen zal sowieso je grootste prestatie zijn in dit leven, net als in contact komen met je innerlijke zachtheid.

Mogelijke gezondheidsproblemen van het sterrenbeeld Ram

Het sterrenbeeld Ram gaat over de hersenen en het hoofd, dus Rammen zijn gevoelig voor hoofdpijn, migraineaanvallen, zenuwpijn en depressie en zonnesteken. Ook zijn Rammen gevoelig voor problemen met de spijsvertering en zenuwaandoeningen. Door je passie en onstuimigheid geef je je volledig over aan het moment, met snel ongelukken en lichamelijke verwondingen tot gevolg en volledige lichamelijke overgave kunnen ertoe lijden dat je snel ongelukken en lichamelijke verwondingen kunt krijgen.

Je houdt zowel fysiek, emotioneel en mentaal van extremen en tot het uiterste gaan. Je vindt het heerlijk als je extreem leeft, maar als je daar te ver in doorgaat, kun je eenzaam worden omdat niemand je nog snapt of kan bijhouden.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Ram

Houdt van…

• Uitdagingen
• Actie
• Als eerste eindigen
• Spontaniteit
• Doelen om voor te vechten

Heeft een hekel aan…

• Wachten
• Gebrek aan tegenstand
• Fouten toegeven
• Tirannie
• Advies van anderen 😉

Mogelijke problemen en hun oplossingen voor de Ram volgens de horoscoop

Probleem: Je hebt veel projecten waar niets van terechtkomt. In je persoonlijke en zakelijke relaties ervaar je veel conflict en ruzie.
Oplossing: Jouw rol is die van de ‘ideeënbrenger’. Probeer anderen te inspireren om jouw ideeën uit te voeren, in plaats van alles zelf proberen te doen. Zorg er wel voor dat je goed naar anderen luistert, en praat ook wat minder.

Probleem: Je voelt een gebrek aan richting en samenhang. Je hebt moeite met helder nadenken en kunt moeilijk beslissen.
Oplossing: Wat je doet, is een maar een reflectie van je hart. Mediteer om je naar binnen te keren, en probeer te ontdekken of je misschien kwesties uit je jeugd nog niet verwerkt hebt.

Probleem: Je voelt je in de steek gelaten door anderen. Mensen in je omgeving weten niet wat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat je hen en hun gevoelens opmerkt.
Oplossing: Je kunt nogal blind gefocust zijn op je doelen en alles en iedereen vergeten. Neem deze neiging onder de loep en probeer je in te leven in te positie en emoties van de mensen om je heen.

Probleem: Je zit jezelf steeds in de weg en het lijkt wel alsof je een magneet bent voor conflicten en ruzies. Hierdoor begin je ontmoedigd te raken.
Oplossing: ‘Bezint eer gij begint’ is een spreekwoord dat je goed ter harte kunt nemen. Je loopt door je passie te hard van stapel en hierdoor kom je snel in de problemen. Zorg ervoor dat je eerst alles goed uitdenkt en handel daarna pas.

Lees de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.

Plaats een reactie