Eigenschappen-horoscoop voor het sterrenbeeld Ram

Ontdek de typische eigenschappen en krijg meer inzicht in het karakter van het sterrenbeeld Ram (datum: 21 maart t/m 19 april). Wat zijn de karaktereigenschappen van een Ram-man of -vrouw? Hoe zijn mensen met als horoscoop Ram in de liefde en relaties? En hoe zijn mensen met horoscoop Ram op het werk, als ouder of kind? Welke lessen kunnen ze leren in dit leven?

Sterrenbeeld Ram datum

Het sterrenbeeld Ram gaat op 21 maart in en de laatste dag is op 19 april.

Dus ben je geboren op:

21 maart, 22 maart, 23 maart, 24 maart, 25 maart, 26 maart, 27 maart, 28 maart, 29 maart, 30 maart of 31 maart.

Of op:

1 april, 2 april, 3 april, 4 april, 5 april, 6 april, 7 april, 8 april, 9 april, 10 april, 11 april, 12 april, 13 april, 14 april, 15 april, 16 april, 17 april, 18 april of ten slotte 19 april,

dan ben je een Ram van horoscoop!

Horoscoop voor sterrenbeeld Ram in het kort

Datum: 21 maart t/m 19 april.
Engels en Latijn: Aries.
Astrologisch symbool: ♈
Geluksdag: dinsdag
Geluksgetallen: 1, 3 en 9
Heersende planeet: Mars
Element: vuur
Motto: Ik doe het gewoon
Geboortesteen: diamant en amethyst
Kwaliteit die nodig is voor balans: voorzichtigheid
Kleur: rood
Diepste behoefte: actie
Past goed bij: Leeuw en Boogschutter
Metaal: ijzer
Geur: Jasmijn
Bloem: kamperfoelie

Eigenschappen van het sterrenbeeld Ram

Positieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Ram:

Enthousiast
Actief
Zelfverzekerd
Energiek
Eerlijk
Ondernemend
Avontuurlijk
Moedig
Krachtig
Sportief
Innovatief
Vlug van begrip
Dynamisch
Zelfredzaam
Onafhankelijk

Mindere karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Ram:

Opvliegend
Gehaast
Drammerig
Koppig
Egoïstisch
Ongeduldig
Impulsief
Wreed
Roekeloos
Overmoedig

Uitgebreide horoscoop voor het sterrenbeeld Ram

Het sterrenbeeld Ram is het eerste teken van de zodiak en brengt op het noordelijke halfrond de lente met zich mee. De Ram staat dan ook symbool voor een nieuw begin en frisse ideeën. Het is bovendien de essentie van hun karakter. Ze willen overal graag de eerste én de beste in zijn.
Rammen hebben een sterke pioniersinborst en zijn niet bang onbegaande paden te betreden. Ze zijn moedig en dol op nieuwe uitdagingen.

Rammen hebben graag een duidelijk doel voor ogen. Ze vinden het fijn om te weten voor wie of wat ze vechten. Rammen strijden vooral graag voor de underdog en verloren zaken, waarbij ze tot de laatste druppel bloed doorvechten.

Rammen zijn vaak adrenalinejunkies, die steeds weer de grenzen van hun lichaam en geest opzoeken. Persoonlijke ontwikkeling en lichamelijke fitheid zijn dan ook heel belangrijk voor de Ram.
Toch heeft de Ram weinig behoefte aan geld of comfort als beloning. Roem en erkenning kunnen ze wel waarderen, maar eigenlijk doen ze dingen omwille van de activiteit zelf, puur voor de kick. Dàt vinden ze bevredigend, niet het resultaat. Ze willen hun grenzen verleggen, uitdagingen aangaan en nieuwe dingen veroveren.

Als iemand zegt dat iets onmogelijk is, dan gaat de Ram graag de uitdaging aan om het tegendeel te bewijzen!

Mensen met als horoscoop Ram werken graag en hard aan kun doelen. Toch vinden ze het soms moeilijk hun projecten af te maken. Ze raken namelijk verveeld en afgeleid als ze niet snel genoeg resultaat zien.

Rammen zijn mensen die dingen in gang zetten en nieuwe dingen van de grond krijgen. Ze planten graag overal zaadjes, maar blijven niet rondhangen om de bloem te bewonderen.

Rammen zijn heel slim en vlug van begrip. Ze zijn objectief en intellectueel ingesteld, maar in soms kunnen ze door hun gedrevenheid en passie wel doorslaan naar een starre instelling en extremisme, vooral in religie of de politiek.

Ze kunnen ook overmoedig zijn en zichzelf overschatten. Als ze zich in een spontane opwelling ergens vol passie in storten, hebben ze niet altijd het doorzettingsvermogen om door te gaan zodra er een obstakel op hun pad valt. Maar heeft het sterrenbeeld Ram een duidelijk doel voor ogen en iets waar ze principieel achterstaan, dan hebben ze een ijzeren zelfbeheersing en kunnen ze tot het uiterste gaan.

Het sterrenbeeld Ram is heel zelfstandig en onafhankelijk. Ze willen alles graag zelf doen. Rammen weten precies wat ze willen en willen dingen op een heel specifieke manier.

Rammen vinden het heel belangrijk om hun eigen ding te kunnen doen en vrij te zijn. Maar de keerzijde is dat Rammen vaak het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan, dat ze op op eigen kracht door het leven moeten vechten en alleen kunnen vertrouwen op hun eigen kracht en moed.

Rammen zijn koppig en komen soms wat drammerig en opvliegend over, maar vaak is dat gewoon een kwestie van enthousiasme. Wel heeft de Ram vaak lange tenen. Als ze zich gekrenkt voelen, kunnen ze daar heel lang stille wrok om blijven koesteren.

Mensen met als horoscoop Ram zijn behoorlijk ongeduldig. Gaat iets niet zoals ze willen, dan kunnen ze snel boos worden of geïrriteerd raken. Het is voor de Ram moeilijk om zich voor te stellen dat anderen niet zo enthousiast en ambitieus zijn. Hierdoor kunnen ze hard en zelfingenomen overkomen. Anderen hebben ook snel het gevoel dat de Ram niet om hen geeft. Wees assertief maar niet agressief, en vraag ook regelmatig wat anderen van een situatie vinden zodat ze zich betrokken blijven voelen.

Wil je meer weten over je karakter en eigenschappen? Maak dan de gratis persoonlijke geboortehoroscoop aan.

Het sterrenbeeld Ram in liefde en relaties

Het sterrenbeeld Ram is in de liefde spontaan, open en direct. Rammen dragen hun hart op hun tong. Rammen uiten hun gevoelens dan ook snel en makkelijk. De Ram komt weliswaar heel zelfverzekerd over, maar toch zijn de heel bang voor afwijzing.

In zowel vriendschappelijke als romantische relaties zijn ze heel zorgzaam en vrijgevig. Het kan voor partners en vrienden moeilijk zijn om de Ram bij te houden, want ze lijken soms onuitputtelijk veel energie te hebben. Mensen met als horoscoop Ram vinden het gewoon moeilijk om zich voor te stellen dat anderen niet zo snel en gedreven zijn als zij.

Als Rammen echt boos zijn, kun je ze maar beter even met rust laten. Als je ze probeert te kalmeren of terug te vechten, gooi je alleen maar olie op het vuur. Geef de Ram dan de ruimte om af te koelen en weer tot zichzelf te komen. Eenmaal uitgeraasd, blijft een Ram niet lang boos.

Het is belangrijk voor de Ram dat ze uitkijken dat ze niet te hard van stapel lopen. Dan kunnen ze diep gekwetst raken of anderen juist heel erg kwetsen.

Door diezelfde passie kunnen Rammen ook juist te snel in een huwelijk springen.

De Ram is een passievolle en energetische minnaar, die zowel fysiek als mentaal prikkelt en geprikkeld wil worden. Rammen hebben een heel hoog libido. Ze zijn ontzettend gepassioneerd, maar wel behoorlijk veeleisend van hun partners.

Omdat ze zo’n hoog libido hebben, moeten ze uitkijken voor promiscuïteit. Als de spanning van een nieuwe verovering er af is,

kunnen Rammen snel verveld raken en weer op zoek gaan naar de volgende kick. Ze houden dus van variatie en experimenteren. Het sterrenbeeld Ram heeft daarin in de liefde een partner nodig die hen mentaal en fysiek kan prikkelen en veel afwisseling biedt.

Mensen met als horoscoop Ram zijn energetisch en dominant. Ze nemen graag de leiding en het initiatief. Ze hebben wel een persoonlijke connectie nodig met hun partners, maar zijn niet vies van korte avontuurtjes.

Rammen zijn ook in de liefde echte pioniers. Ze zetten graag de eerste stap en vinden het heerlijk om te flirten en ‘jagen’. Rammen zijn altijd in voor avontuur, ook in bed.

Ze zijn erg trots op hun prestaties in de slaapkamer, maar hebben wel een kwetsbaar ego onder hun harde voorkomen, dus wees voorzichtig met je kritiek. Een Ram is ook snel verveeld, dus wees creatief!

De erogene zone van het sterrenbeeld Ram is het hoofd. Aai of streel de Ram, geef een uitgebreide hoofdmassage, en je stoere, wilde Ram geeft zich over als een mak lammetje!

Als je een Ram-man of vrouw wilt versieren, dan is het belangrijk dat je de Ram zowel intellectueel als fysiek kunt prikkelen. Rammen houden meestal wat meer van stereotypen: een ruige, stoere man of een sensuele vrouw.

De Ram is dol op flirten en plagen. Dit wakkert hun jachtinstinct aan. Ze zijn dol op jagen en veroveren! Impulsieve en onverwachte acties en grapjes prikkelen de Ram enorm.

Maar speel geen emotionele spelletjes met een Ram, want daar knappen ze juist op af.

De Ram vindt het ook fijn als je hem of haar bewondert en de leiding laat nemen. Maar Rammen willen ook weer niet op een voetstuk geplaatst worden. Ze vinden het belangrijk dat hun potentiële partners zelfrespect hebben en net zo gepassioneerd zijn als zij.

Welk sterrenbeeld past bij Ram?

Rammen voelen zich makkelijk aangetrokken tot andere vuurtekens: Leeuw en Boogschutter. Leeuwen zijn (bijna) net zo gedreven en vurig als het sterrenbeeld Ram, en de Boogschutter houdt net als de Ram van avontuur en nieuwe dingen.

Maar ook het sterrenbeeld Weegschaal past heel goed bij de Ram. De Weegschaal is de tegenpool van de Ram. De vurige aard van de Ram wordt getemperd door de rustige en vredige Weegschaal. Maar de Weegschaal heeft ook een avontuurlijke kant en bewondert de Ram heel erg: twee dingen die heel belangrijk zijn voor de Ram! De Weegschaal leert de Ram bovendien hoe

Het sterrenbeeld Vissen is niet zo’n goede match. Jullie verschillen teveel van normen en kijk op het leven, en ook fysiek is de klik niet zo sterk.

Lees meer over welk sterrenbeeld past bij Ram in de liefdeshoroscoop Ram.

De sterrenbeeld Ram-man

Ram-mannen zijn eerlijk en trouw. Ze zijn actief en een tikkeltje dominant in de liefde, maar diep van binnen zijn ze heel erg romantisch. Een Ram-man is vaak een tikkeltje ouderwets en misschien zelfs een beetje stereotiep: monogaam en hoffelijk, voor wie hun partner alles is. Maar als single is de Ram-man wel heel avontuurlijk en experimenteert dan graag.

De Ram-man heeft een sterke behoefte aan fysieke intimiteit. En ook in bed houden ze wel van uitdagingen en avontuur.

De Ram-man knapt af op vrouwen die negatief zijn of niet goed voor zichzelf zorgen, zowel fysiek als emotioneel. Ze hebben iemand nodig die energiek is, levendig en dol is op romantiek en verliefd zijn.

De sterrenbeeld Ram-vrouw

Ram-vrouwen zijn echte leiders. Ze zijn dapper, beschermend en kunnen makkelijk beslissingen nemen. Een Ram-vrouw neemt ook in de liefde graag het initiatief en is niet bang om de eerste stap te zetten.

De beste match voor een Ram-vrouw is iemand die sterk is en haar bewondering waard is. Maar zodra partners zwakte tonen, vallen ze van hun voetstuk. De Ram-vrouw houdt niet van saaie of zeurderige partners. Ze knapt enorm af op mensen die zichzelf als het slachtoffer van hun omstandigheden voelen, want ze is ervan overtuigd dat er voor alles wel een oplossing of uitweg is.

Als de Ram-vrouw van iemand houdt, dan blijft ze ook trouw. Ram-vrouwen zijn heel eerlijk en open, dus vreemdgaan trekt ze niet zo. Ze zijn wel heel erg bezitterig en jaloers, en als iemand hen bedriegt, gaan ze helemaal door het lint en zal hun wraak zoet zijn.

Probeer niet de baas te spelen over een Ram-vrouw want dat werkt averechts. Geef haar af en toe ook flink wat ruimte, dan komt ze vanzelf weer terug.

In bed is de Ram-vrouw heel sensueel en gedreven en ze experimenteert graag.

Het sterrenbeeld Ram als ouder

Mensen met als horoscoop Ram zijn energieke en toegewijde ouders. Ze kunnen makkelijk hun leven opofferen, zowel letterlijk als figuurlijk, voor hun kinderen, zowel letterlijk als figuurlijk. Geen enkel ander sterrenbeeld is als ouder zo beschermend en liefdevol als de Ram.
Ram-ouders vinden het heerlijk om lekker bij hun kind op de grond te gaan zitten en helemaal op te gaan in het spel. De kans is dan ook groot dat je dikke vrienden bent met je kind!
Maar soms raak je te gefocust op je projecten en doelen. Communiceer duidelijk met je kind of partner dat ze ook mogen aangeven wanneer ze zich een tikkeltje verwaarloosd voelen. En luister ernaar wanneer ze dit zeggen.

Het sterrenbeeld Ram als kind

Kinderen met horoscoop Ram zijn altijd wel in voor een avontuur! Ze zijn altijd druk in de weer, met sporten, speelafspraakjes, bomen klimmen en lekker ravotten. Een Ram-kind heeft veel uitdaging nodig. Ram-kinderen zijn heel vrolijk en durven veel. Ze vinden het ook leuk om andere kinderen te inspireren of helpen hun angsten te overwinnen.
Maar typisch voor het sterrenbeeld Ram, is ook het Ram-kind heel ongeduldig. Het is voor ouders belangrijk om hun kind al jong te leren hun emoties te reguleren, zoals rustig tot 10 tellen, diep ademhalen, of even uit de situatie te stappen.

Huiswerk en klusjes vinden Rammetjes maar saai. Het helpt als je hen uitlegt waarom dit nuttig is op de lange termijn of een gepaste beloning in het verschiet te stellen. Dan verzetten ze zich minder en vinden ze wel het doorzettingsvermogen om zich er doorheen te worstelen.

Het sterrenbeeld Ram op het werk

Het sterrenbeeld Ram is een geboren leider. Rammen zijn heel moedig en geven oprecht veel om de mensen over wie ze verantwoordelijk zijn. Ze hebben veel waardering voor hun ondergeschikten en weten precies wie welke rol het beste kan vervullen, zodat iedereen optimaal kan worden ingezet, zonder misbruik te maken of dat iemand buiten de boot valt.

Als werknemers hebben ze veel vrijheid en zelfbeschikking nodig, want het zijn geen goede volgers. Mensen met als horoscoop Ram hebben graag zelf de touwtjes in handen.
Voor Rammen is het extra belangrijk dat ze begrijpen waarom ze iets doen. Is iets niet helder uitgelegd, of lijken regels geen nut te dienen, dan gaan ze daar met hun horens hard tegenin.
Het doel van het sterrenbeeld Ram is de weg te leiden en nieuwe projecten van de grond te krijgen. Rammen hebben veel wilskracht en kunnen duidelijk communiceren.

Ze kunnen dit niet alleen doen door een leiderschapsrol op zich te nemen, maar ook door anderen te inspireren om op een andere manier naar zichzelf te kijken.
Mensen met als horoscoop Ram verkennen zoeken graag grenzen op, zowel letterlijk als figuurlijk. Onbekende terreinen en nieuwe ideeën stimuleren de Ram.

Voorbeelden van geschikte beroepen voor het sterrenbeeld Ram

Zelfstandig ondernemer
Leidinggevende
Professioneel atleet
Stuntman- of vrouw
Brandweer
Militair
Politie
Docent (en dan vooral iets met sport of techniek)

Levenslessen-horoscoop voor het sterrenbeeld Ram

De belangrijkste les die iemand met het sterrenbeeld Ram moet leren in dit leven is dat niemand er alleen voor hoeft te staan: je leven zal voller, rijker en succesvoller worden naarmate je meer mensen toelaat om het met je te delen.

Ook zul je ontdekken dat je meer vliegen vangt met honing dan met azijn. Mensen zijn eerder bereid mee te werken als je ze erkent, en ook erkent dat ze niet vanzelfsprekend hetzelfde over dingen denken als jij.
Hou er ook rekening mee dat niet iedereen zoveel energie heeft als jij. Respecteer de gevoelens van anderen.
Ook is het belangrijk dat je de bijdragen en ideeën van anderen leert waarderen en dit ook onder woorden brengt.

Typische struikelblokken voor het sterrenbeeld Ram

Struikelblok van de Ram: wel beginnen, maar niet afmaken

Je begint met allerlei leuke projecten en bent super geïnspireerd, maar uiteindelijk komt er niks van terecht. Wees je bewust van je pioniersinborst en maak er ook gebruik van! Accepteer dat jouw rol die van de ‘ideeënbrenger’ en “in gang zetter” is. Probeer anderen te betrekken en inspireren om jouw ideeën uit te voeren. Je hoeft niet alles zelf te doen! Zorg er wel voor dat je goed naar anderen luistert en hen het gevoel geeft dat ze ertoe doen.

Struikelblok van de Ram: snel uitgekeken op je situaties of partners

Voel de onrust en het ongemak die onstaat wanneer je je verveeld raakt. Rammen willen steeds weer grenzen verkennen en nieuwe dingen ontdekken, maar het is ook goed om af en toe dieper te gaan met wat je al hebt. Je zult versteld staan van hoeveel je kunt ontdekken door niet weg te gaan, maar juist dieper! Het zal je ook helpen wat nederigheid te ontwikkelen, omdat je dan ontdekt dat de jacht niet altijd beter is dan de verovering.

Meer lezen?
Ontdek de eigenschappen van een ander sterrenbeeld, lees je Chinese horoscoop of maak voor meer inzicht in jezelf een persoonlijke geboortehoroscoop aan.

Plaats een reactie