Eigenschappen-horoscoop voor het sterrenbeeld Maagd

Ontdek de typische eigenschappen en krijg meer inzicht in het karakter van het sterrenbeeld Maagd (Engels: Virgo, datum: 23 augustus maart t/m 22 september). In de liefdeshoroscoop-match lees je welk sterrenbeeld past bij de Maagd, hoe een Maagd-man of -vrouw in de liefde is. En hoe zijn mensen met horoscoop Maagd op het werk, als kind en welke lessen kunnen ze leren in dit leven? En wat zijn de data?

Sterrenbeeld Maagd datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Maagd gaat in op 23 augustus en de datum van de laatste dag is 22 september.
Dus ben je geboren op de volgende data:

23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 of 31 augustus
of op

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 of 22 september

dan ben je een Maagd van horoscoop!

Horoscoop Maagd in het kort

Datum: 23 augustus t/m 22 september
Engels en Latijn: Virgo
Astrologisch symbool: ♍

Geluksdag: woensdag
Geluksgetallen: 3, 5 en 11
Heerser: Mercurius
Element: Aarde
Motto: Ik analyseer
Geboortesteen: saffier
Kleur: Donkerblauw
Metaal: Platinum
Geur: Kamille
Bloem: Dagbloem

Positieve en mindere karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

Positieve karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Maagd:

Analytisch
Nauwgezet
Nuchter
Ordelijk
Opgeruimd
Betrouwbaar
Oog voor detail
Bescheiden
Objectief
Praktisch
IJverig
Communicatief
Intelligent

Mindere karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Maagd:

Kritisch
Perfectionistisch
Tobt teveel
Hard
Conservatief
Bekrompen
Verslaafd aan zekerheid
Preuts
Terughoudend

Karakter en eigenschappen het sterrenbeeld Maagd

Het Sterrenbeeld Maagd is altijd op zoek naar kennis, maar hun wereld draait vooral om werk. Ze zijn nauwkeurig en efficiënt in hun werk, en hebben goed oog voor detail. Ze hebben weinig geduld voor mensen die weigeren te werken, maar ze moeten zich ook bewust worden van hun neiging om hun werk hun hele leven te laten worden. Ze functioneren meestal het beste in carrières die in dienst staan van de mensheid. Hoewel ze nogal afstandelijk en beheerst overkomen, zijn mensen met als horoscoop Maagd eigenlijk heel behulpzaam en vinden ze het heerlijk om anderen te dienen. Ze zijn heel zorgzaam voor degenen om wie ze geven.

Maagden doen niet zomaar iets en kunnen heel specifiek zijn over hun dieet en gezondheidsgewoonten. Ook zijn ze heel gevoelig voor en raken ze snel overweldigd door dingen in hun omgeving die anderen niet eens opvallen.

Ze hebben een simpele maar verfijnde smaak. Botheid en vulgariteit raken hen diep. Het kan eerlijk gezegd soms moeilijk zijn om met een Maagd te leven, voornamelijk omdat ze zo gevoelig zijn en gefocust op voeding en reinheid.

Mensen met als horoscoop Maagd moeten leren om hun fysieke energie niet uit te putten door constant te malen en teveel te werken. Nutteloze angsten kunnen een nadelig effect op hun gezondheid hebben, maar door de juiste geestelijke discipline te ontwikkelen, kunnen ze juist hun immuunsysteem een enorme boost geven. Hun lichaam kan niet goed tegen zwaar bewerkte en ongezonde voeding en zal snel in opstand komen. Probeer ook niet te eten wanneer je boos of angstig bent, want daar kun je veel last van krijgen.

Maagden zijn dol op lekker eten, comfort en mooie kleren. Ze zijn erg modebewust, en hebben een goede smaak voor zowel jezelf als anderen. Ze kunnen goede kwaliteit enorm waarderen.

Het sterrenbeeld Maagd vindt materiële zekerheid heel belangrijk, maar ze hebben moeite grote sommen geld op te sparen omdat ze het ook graag weer uitgeven. Toch komen ze niet snel te kort op materieel vlak, want ze zijn heel vindingrijk om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren.

Mensen met als horoscoop Maagd zijn dol op mooie woorden en taal als kunstvorm, zoals in poëzie of literatuur. Ze zijn meestal heel welbespraakt en kunnen ook zelf goed schrijven.

Sommige mensen zouden misschien zeggen dat het sterrenbeeld Maagd iets te precies is, want ze zijn extreem kritisch en kleinzielig als iets niet precies gaat zoals zij het zouden willen.

Ze maken zich zorgen over dingen die andere mensen niet belangrijk vinden of niet eens opmerken.

Ze brengen alles graag op orde met een logisch systeem. Als iets niet in een duidelijke categorie past, voelen ze zich al snel ongemakkelijk.

Mensen met als horoscoop Maagd zouden soms misschien willen dat ze niet zo perfectionist waren. Ze kunnen ook ontzettend kritisch zijn op zichzelf.

Zowel bij zichzelf als hun omgeving hebben ze de neiging om gefocust zijn op wat er mis is, maar dit is wel vanuit hun motivatie om te verbeteren, verfijnen en perfectioneren.

Het sterrenbeeld Maagd is ontzettend eerlijk en draagt het hart op de tong. Maar ze zijn hun eigen ergste criticus. Ze vinden het moeilijk om zichzelf genoeg waarde toe te kennen.

Het sterrenbeeld Maagd in liefde en relaties

Mensen net als horoscoop Maagd voelen zich aangetrokken tot partners die ruimdenkend zijn en diepgaande en visie hebben. Hiermee balanceren ze de mindere eigenschappen van hun karakter. Ook in de liefde zijn Maagden namelijk perfectionistisch. Daarom hebben ze een partner nodig die tolerant is en makkelijk in de omgang.

Iemand met als horoscoop Maagd zal niet zo snel onder de indruk zijn van onpraktische romantische gebaren. Doe liever iets praktisch of nuttigs om hun hart te winnen. Dat zullen ze absoluut waarderen en graag beantwoorden.

Want mensen met het sterrenbeeld Maagd uiten hun liefde met praktische en bruikbare gebaren. Ze zullen niet zo snel uitbarsten in lyrische woorden of liefdesbrieven. Daar zijn ze gewoon geen type voor. Als ze van je houden, dan laten ze dat op een praktische manier zien. Ze zullen er altijd voor je zijn, vragen hoe het met je gezondheid of financiën gaat of gewoon je kapotte apparatuur repareren. Dit vinden mensen met als horoscoop Maagd beter dan clichés zoals bloemen of een kaartje.

In romantische relaties zijn mensen met als horoscoop Maagd niet bijzonder gepassioneerd of spontaan. Als je verliefd bent op iemand met als horoscoop Maagd, vat het dan niet persoonlijk op. Het betekent niet dat je niet aantrekkelijk genoeg bent of wat je jouw Maagd-man of vrouw niet kunt verleiden, maar het is gewoon hoe mensen met sterrenbeeld Maagd nu eenmaal zijn. Ze staan niet bekend om hun passie, maar wel om hun toewijding en loyaliteit.

In bed is een Maagd heel teder en romantisch, maar wel op een manier is die heel typerend is voor dit sterrenbeeld: meer gefocust op hun ‘techniek’ en het plezieren van hun partner dan op hun eigen genot.

Welk sterrenbeeld past bij Maagd?

Het sterrenbeeld Maagd voelt zich sterk aangetrokken tot andere Aarde-tekens, die net zo praktisch en objectief zijn ingesteld als zij.

Met het sterrenbeeld Stier delen ze hun realisme en vindingrijkheid, terwijl de Steenbok de kritische Maagd altijd weet te verleiden met hun ambitie en vastberadenheid.

Maar ook een Vissen past goed bij een Maagd. Ze hebben allebei de drang om voor mensen te zorgen en helpen groeien in het leven.

De sterrenbeeld Maagd-man

Het sterrenbeeld Maagd is een heel intellectueel teken. De Maagd-man neemt graag regelmatig een stapje terug om alles rustig te kunnen analyseren. Maar liefde laat zich niet altijd analyseren, dus de Maagd-man kan hier soms een tikkeltje overweldigd door raken.

De Maagd-man komt ook traag op gang in relaties, omdat ze eerst uitgebreid hun gevoelens willen analyseren. Soms doen ze daar zo lang over, dat hun potentiële partner ongeduldig wordt en de relatie eindigt voordat hij echt begint!

Hierdoor is de kans groot dat de Maagd-man pas laat in zijn leven in het huwelijksbootje stapt. Maar zijn ze eenmaal getrouwd zijn, is dit meestal voor het leven.

De Maagd-man is heel gevoelig voor smaken, geuren en geluiden. Een onaangename lichaamsgeur is dan ook een grote afknapper.

In bed is de Maagd-man bescheiden en gereserveerd. Voor hen is seksualiteit meer doelgericht, om kinderen te verwekken of hun partner te behagen, waardoor de daad wat mechanisch kan aanvoelen.

De sterrenbeeld Maagd-vrouw

De Maagd-vrouw is praktisch, slim en vindingrijk. Ze is heel netjes, maar zo erg dat haar omgeving er vaak gek van wordt. Ze is ook een uitstekende kok en vindt gezonde en lekkere voeding heel belangrijk. Ze kan goed met geld omgaan en heel zuinig leven, zonder iets tekort te komen. Iemand met een gat in zijn hand zal weinig indruk op haar maken als potentiële partner. Ze is dan ook net zo blij met een date in een gezellig café als in een duur restaurant.

Maagden analyseren mensen graag en hebben op alles en iedereen wel kritiek. De Maagd-vrouw denkt bij wijze van spreken soms dat iedereen gek is, behalve zij. Als je het leuk vindt om over anderen te praten en hun motieven onder de loep te nemen, dan is ze een fijne gesprekspartner.

Het sterrenbeeld Maagd staat er niet om bekend heel seksueel te zijn ingesteld, maar dat verschilt ook weer per vrouw, afhankelijk van andere astrologische invloeden.

Meer weten over welk sterrenbeeld past bij Maagd? Lees dan de liefdeshoroscoop Maagd!

Het sterrenbeeld Maagd als kind

Kinderen met als horoscoop Maagd zijn in allerlei dingen geïnteresseerd. Ze hebben een pientere geest en leren ontzettend snel. Ze zijn heel erg geïnteresseerd in de natuur en hoe alles in elkaar zit. Het liefst willen ze alles bestuderen en zelfs ontleden!

Ze vinden het leuk om naar school te gaan en lezen graag en veel. Ze hebben talent om zelf verhalen te schrijven, dus moedig ze hier ook voor aan!

Deze kinderen willen eerst graag de kat uit de boom kijken en zijn in het begin erg verlegen, maar als je ze leert kennen, ontdek je hoe grappig ze zijn en dat ze een heleboel te vertellen hebben.

Ze zijn geliefd bij vriendjes en vriendinnetjes dankzij hun positieve en behulpzame instelling.

Het sterrenbeeld Maagd als ouder

Ouders met als horoscoop Maagd communiceren graag met hun kinderen. Ze staan altijd klaar om naar de problemen van hun kinderen te luisteren en daar een praktische oplossing voor te zoeken.

Maar doe het even rustig aan! Want Maagd-ouders maken zich veel te druk en hebben altijd zorgen.

Ook zijn ze altijd druk in de weer met van alles en nog wat, zoals bijvoorbeeld het eeuwige huishouden. Ze laten weliswaar meteen alles vallen als hun kind hen nodig heeft, maar het is ook een goede gewoonte om gewoon relaxed in het moment aanwezig te zijn met je kind, niet vanwege een doel, maar gewoon om samen te zijn.

Wel kunnen ze zich mateloos ergeren aan de rommel van hun kinderen!

Maagd-ouders vinden het fijn als hun kinderen hen nodig hebben. Dan voelen ze zich nuttig en in hun element.

Het sterrenbeeld Maagd: werk en beroepen

Mensen met als horoscoop Maagd zijn heel analytisch, handig en betrouwbaar. Ze weten precies wat een taak nodig heeft en gaan dan doelgericht en ijverig te werk.

Met hun praktische en realistische kijk op problemen, kunnen ze zelfs de meest overweldigende klussen op een praktische manier oplossen. Maar door hun oog voor detail kunnen ze soms een beetje verdwaald raken in alle details en het overzicht een doel uit het oog verliezen.

Het sterrenbeeld Maagd houdt van aanpakken en pittige breinkrakers, dus lopendebandwerk is niks voor hen. Ze komen het beste tot hun recht wanneer ze veel uitdaging hebben.

Maar de nederigheid van het sterrenbeeld Maagd kan ervoor zorgen dat hun carrière niet zo hard zou gaan als het zou kunnen. Een beetje zelfpromotie zou geen kwaad kunnen!

Mensen met als horoscoop Maagd zijn diep van binnen bescheiden en nederig, en streven er niet snel naar om in de belangstelling te staan of een machtspositie te bekleden.

Ze hebben een scherpe en analytische geest met veel oog voor detail. Ze vinden het fijner om het leven te observeren, ontleden en bestuderen van een afstandje.

Ze zijn zorgvuldig en conservatief en men kan op hen rekenen om projecten efficiënt en goed te voltooien. Ze zijn er trots op als ze goed werk hebben verricht. Hoewel ze soms weinig zelfvertrouwen hebben, zijn ze erg vaardig en ontwikkelen ze al snel expertise en kundigheid in gespecialiseerde gebieden.

Voorbeelden van geschikte beroepen:

Advocaat
Recherchewerk
Het leger
Schrijver
Laborant
Taalkundige
Boekhouder

Lessen en struikelblokken voor het sterrenbeeld Maagd

Jouw levenstaak als sterrenbeeld Maagd is alles kritisch en analytisch onderzoeken.

Je moet in dit leven we leren te ontspannen en het jezelf gunnen om te genieten en spelen, en gewoon lekker eens fouten te maken!

Je relaties blijven lijken geen diepgang te hebben en meer oppervlakkig te blijven.

Je bent heel analytische en kritisch, dus mensen voelen zich soms een beetje bloot bij je, alsof je hen veroordeelt. Dat doe je waarschijnlijk niet. Het is gewoon je natuur. Probeer niet ongevraagd advies te geven of je analyses te delen. Je wilt diep van binnen graag helpen, maar als die hulp niet aankomt, blijft die kloof tussen jullie ontstaan. Gaandeweg zul je steeds meer leren hoe je mensen kunt bijstaan door er gewoon voor hen te zijn, en dan komt vanzelf het moment dat ze open staan voor je inzichten.

Je komt niet vooruit in het leven. Je relaties en carrière komen tot stilstand.

Maagden zijn vaak te voorzichtig in hun aanpak in het leven. Ze analyseren te veel voor ze iets doet en zijn vaak te serieus. Ze hebben de neiging de wereld onder een vergrootglas te leggen en uitgebreid te analyseren. en ze moeten vermijden dat je zo geobsedeerd raakt door kleinigheden dat je het overzicht kwijt raakt op wat er echt toe doet. Je bent gek op orde en organisatie, maar je moet onderscheid leren maken tussen het essentiële en het triviale, want anders kun je moeilijkheden ervaren in het ontwikkelen en onderhouden van goede relaties. In je liefdesleven moet je er rekening mee houden dat niet ieder mens aan jou standaarden van perfectie kan voldoen.

Plaats een reactie