Eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

In deze uitgebreide eigenschappen horoscoop lees je alles over het sterrenbeeld Maagd.

Sterrenbeeld Maagd datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Maagd gaat in op 23 augustus en de datum van de laatste dag is 22 september.

Dus ben je geboren op de volgende data:

23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 of 31 augustus
of op

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 of 22 september

dan ben je een Maagd van horoscoop!

De oorsprong van het sterrenbeeld Maagd

De Griekse naam van het sterrenbeeld Maagd is Parthenos (Latijn: Virgo). Het symbool van dit teken is een jong ongehuwd meisje, want in het Grieks betekent dit Maagd. Dit teken verwijst naar de godin van onschuld en zuiverheid: Astreae.

Het sterrenbeeld Maagd in het kort

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd:

sterrenbeeld maagdVerlegen en bescheiden
Nauwkeurig en betrouwbaar
Praktisch ingesteld en ijverig
Intelligent en analytisch

Maar ook…

Pietluttig en zorgelijk
Overdreven hardvochtig en kritisch
Perfectionistisch en conservatief

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

Het sterrenbeeld Maagd wordt als enige teken in de dierenriem vertegenwoordig door een vrouw. Soms wordt ze afgebeeld als een onschuldig en lieflijk meisje, maar soms ook als een intelligente maar betweterige oud dame. Dat komt omdat Maagden zo precies en nauwkeurig zijn en veel waarde hechten aan hygiëne, netheid, conventionaliteit en reinheid. Ze komen gereserveerd over en hebben een aristocratische uitstraling.

Mensen met als horoscoop Maagd zijn vaak kritisch, observerend, sluw, kunnen goed oordelen, hebben veel geduld en zijn conservatief van aard. Hoewel ze eigenlijk heel vriendelijk en hartelijk van aard zijn, kunnen ze kil overkomen, omdat ze dit door negatieve ervaringen in het verleden die eigenschappen onderdrukken. Hierdoor gaan ze niet zo snel nieuwe vriendschappen aan of kunnen ze ook in bestaande vriendschappen een zekere afstand bewaren.

Maar schijn bedriegt, want onder hun kille oppervlakte kolkt juist een overvloed aan tumulte emoties. Ze laten die gewoon liever niet aan andere mensen zien, omdat ze mensen niet zo snel vertrouwen en bang zijn zich kwetsbaar op te stellen. Ze zijn zich overbewust van hun eigen tekortkomingen en doen heel erg hun best om die tekortkomingen te compenseren en overwinnen. Ze zijn heel erg begaan met hun vrienden en geliefden en maken zich vaak veel zorgen over ze, al houden ze dat wel verborgen onder een dekmantel van nuchterheid en stille afstandelijkheid. Ze zijn het schoolvoorbeeld van het gezegde stille wateren hebben diepe gronden!

Het sterrenbeeld Maagd komt meegaand, vrolijk en pretentieloos over, en zijn ze erg verstandig, gevat, wijs, discreet en welbespraakt. Ze kunnen andermans problemen scherp inzien en en komen dan met verbazingwekkend praktische tips en oplossingen. Grappig genoeg hebben ze wel weer veel moeite met hun eigen problemen, maar met de jaren gaat ze dat gelukkig steeds makkelijker af.

De Maagd heeft een zekere charme, waardigheid en charisma. Hierdoor kunnen ook mannelijke Maagden soms een tikkeltje vrouwelijk overkomen. Maagden hebben daarnaast een goed gevoel voor mode. Ze volgen niet alleen de laatste mode: het zijn echte trendsetters.

Het sterrenbeeld Maagd in liefde en relaties

Als huwelijkspartner is een Maagd oprecht romantisch en teder, maar wel op zijn of haar eigen manier. In de slaapkamer zijn ze meergericht op hun ‘techniek’ en willen ze hun partner behagen, zonder aan hun eigen verlangens en genot te denken, al zul je hun partner daar niet snel over horen klagen!

Het sterrenbeeld Maagd op het werk

Het sterrenbeeld Maagd heeft een scherpe geest en is leergierig, ijverig, methodologisch en logisch ingesteld. Ze zijn heel vindingrijk en kunnen alles tot in de kleinste details analyseren, waardoor ze zelfs overweldigende problemen op een praktische manier kunnen oplossen. Soms gaan ze juist zo op in de details dat ze het grotere geheel niet meer kunnen overzien, waardoor ze vertraging oplopen met hun projecten.

Ze vinden het fijn om problemen op een praktische manier op te oplossen, dus routinewerk met weinig denkwerk vinden ze maar niks. Ze zijn voorzichtig en spaarzaam met hun geld en vinden statistieken interessant, waardoor ze goede boekhouders en accountants kunnen zijn.

Het sterrenbeeld Maagd kan heel succesvol worden in het zakelijk leve, maar ze moeten opletten dat ze zich niet laten verleiden tot oneerlijkheid, want door hun analytische scherpzinnigheid en sluwheid zouden ze daar makkelijk mee weg kunnen komen. Gelukkig heeft het sterrenbeeld Maagd wel een sterk ontwikkeld moreel besef, dus ze kunnen zulke verleidingen makkelijk weerstaan.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

Het sterrenbeeld Maagd kan heel extreem zijn in zijn deugden. Dan slaat hun bescheidenheid en overdreven geslotenheid over in betweterigheid en snobistisch gedrag, en hun gebalanceerde kritische mening over in geroddel en gezeur. Maagden vinden het moeilijk om beslissingen te nemen over belangrijke dingen. Dat kan een blijvend probleem worden, en dan kunnen ze van elke mug een enorme olifant maken. Hun tact kan omslaan in slinksheid en hun voorzichtigheid in getob of overdrijven.

Mogelijke gezondheidsproblemen van het sterrenbeeld Maagd

Het sterrenbeeld Maagd gaat over de buik, handen, milt, ingewanden, en de zenuwen. Dit sterrenbeeld is heel gevoelig voor problemen zoals longontsteking, borstvliesontsteking, slijmvliesontstekingen en zenuwaandoeningen. Omdat ze zich zoveel zorgen maken en veel tobben, kan dit zich op een fysieke manier manifesteren in de vorm van darm- en maagproblemen, zoals bijvoorbeeld een maagzweer.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

Houdt van…

Hygiëne
Gezondheid
Orde
Natuurvoeding
Lijstjes

Heeft een hekel aan…

Slordige mensen
Gezondheidsgevaren
Onzeker zijn
Viezigheid

Horoscoop Maagd: veelvoorkomende problemen en oplossingen

Probleem: Je voelt je eenzaam en vriendschappen raken snel uitgeblust.
Oplossing: Wees toch niet zo kritisch en probeer minder te vitten op mensen. Leef en laat leven, laat mensen in hun waarde. Als je dit volgt, zullen mensen jou ook op die manier terug behandelen.

Probleem: Er blijft een zekere oppervlakkigheid in relaties.
Oplossing: Praat eens over iets anders dan alleen maar je (gezondheids)problemen. Geef mensen ook niet ongevraagd tips of suggesties voor hun eigen (gezondheids)problemen. Je bedoelt het natuurlijk heel goed, maar je kunt behoorlijk betweterig en opschepperig overkomen, zeker bij mensen die je niet goed kennen.

Lees de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.

Plaats een reactie