Eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw

In deze uitgebreide eigenschappen horoscoop lees je alles over het sterrenbeeld Leeuw.

Sterrenbeeld Leeuw datum

De datum van de horoscoop van het sterrenbeeld Leeuw gaat in op 23 juli en de laatste dag is 23 augustus.

Dus ben je geboren op de volgende data:

23 juli, 24 juli, 25 juli, 26 juli, 27 juli, 28 juli, 29 juli, 30 juli of 31 juli…
Of op

1 augustus, 2 augustus, 3 augustus, 4 augustus, 5 augustus, 6 augustus, 7 augustus, 8 augustus, 9 augustus, 10 augustus, 11 augustus, 12 augustus, 13 augustus, 14 augustus, 15 augustus, 16 augustus, 17 augustus, 18 augustus, 19 augustus

dan ben je een Leeuw van horoscoop!

De oorsprong van het sterrenbeeld Leeuw

De Griekse naam van het sterrenbeeld Leeuw is Leon. Het symbool van dit teken verwijst naar de mythe van Hercules en de Leeuw van Erythmanthes, een van de eerste onmogelijke taken die hij moest vervullen.

Het sterrenbeeld Leeuw in het kort

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw:
sterrenbeeld leeuwWarmhartig en vrijgevig
Enthousiast en creatief
Hartelijk en ruimdenkend
Liefdevol en trouw

Maar aan de andere kant ook…

Neerbuigend en pompeus
Bemoeiziek en bazig
Onverdraagzaam en autoritair

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw

Het sterrenbeeld Leeuw is het meest dominante, extroverte, spontane en creatieve teken van de hele dierenriem. Leeuwen hebben een grootse uitstraling en persoonlijkheid. Net zoals het dier de Leeuw de koning van het dierenrijk is, zo hebben mensen met het sterrenbeeld Leeuw een vorstelijke uitstraling. Ze zijn moedig, positief, ambitieus, dominant, wilskrachtig, onafhankelijk en zelfverzekerd.

Leeuwen hebben veel zelfbeheersing en het woord ‘twijfel’ komt niet in hun woordenboek voor. Een Leeuw is een geboren leider. Ze zetten die macht en kracht graag in voor doelen die ze waardig vinden. Met de touwtjes in handen zijn ze helemaal in hun element. Door hun goede leiderschapskwaliteiten, aangeboren hoffelijkheid en persoonlijke aantrekkingskracht vinden mensen het niet erg hen te volgen en trouw te blijven aan deze leider.

Leeuwen zijn niet ingewikkeld. Ze weten precies wat ze willen en laten dat ook duidelijk weten. Ze zetten al hun energie, wilskracht en creativiteit in om zin te krijgen. Wie een Leeuw als leider heeft, weet waar hij aan toe is. Leeuwen denken, durven en doen meer en grootser dan anderen. De ambitie en idealen van hun plannen kunnen mensen soms afschrikken. Ze zijn koppig maar op een praktische manier, en hun vermogen om problemen bij de wortel aan te pakken, zorgt ervoor dat mensen die afhankelijk van of ondergeschikt aan hen zijn, zich niet zo snel zorgen zullen maken. Een Leeuw weet elk obstakel op zijn pad om te zetten naar iets positiefs dat in zijn voordeel werkt.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Leeuw weten hun talenten in te zetten voor goede dingen. Ze zijn heel idealistisch, menslievend en vrijgevig. Ze zijn hebben een scherpe en intelligente geest, en ze zijn filosofisch en soms ook religieus. Godsdienstig ingestelde Leeuwen kunnen heel koppig vasthouden aan de opvattingen en tradities van hun geloof, maar ze hebben wel goede intenties.

De mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw

Zo grandioos als ze zijn met hun goede eigenschappen, kunnen ook hun mindere kanten grandioos zijn. Een Leeuw met een negatieve instelling kan je extreem op je zenuwen werken! Ze zijn dan heel arrogant, hooghartig, trots en opvliegend. Wanneer jaloezie de kop op steekt, deinzen ze niet terug om hun vijand uit te schakelen met leugens en foefjes. Leeuwen kunnen egocentrisch zijn, laten zich snel verleiden met zoete woordjes, scheppen graag op, zijn hoogdravend en pretentieus. Ze hebben nogal een hoge dunk van zichzelf en kijken neerbuigendheid neer op hun ondergeschikten (die ze het liefst de kleine vervelende klusjes van hun grootse plannen laten opknappen). Leeuwen zijn ook gevoelig voor geldproblemen en laten zich snel verleiding tot (te hoge) leningen om hun status te verbeteren.

Daarnaast zijn ze dol luxe, macht en neigen ze naar lust en emotionele uitspattingen. Natuurlijk komt hoogmoed voor de val, dus ze zullen dit niet lang volhouden. Gelukkig zijn Leeuwen Leeuwen meestal heel gedisciplineerd, dus ze zullen niet zomaar toegeven aan al deze ondeugden, en bovendien hebben ze een aangeboren wijsheid die ervoor zorgt dat alles in balans blijft. Ook zijn ze intelligent en zelfbewust genoeg om te herkennen waar ze nog aan zichzelf moeten werken.

Beroepen voor het sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Leeuw werkt graag in een beroep waar ze zich kunnen ontwikkelen en hogerop klimmen. Als ze in de politiek aan de slag gaan, zijn ze niet tevreden tot ze een goede positie krijgen met liefst veel macht. Binnen een bedrijf werken ze graag als manager, maar het liefst klimmen ze op tot het bestuur. Ze kunnen goed organiseren en toezicht houden, en zorgen voor een goede fundering voor nieuwe projecten.

Soms hebben ze wel moeite mensen onder hen in te schatten en ze zijn niet vies van vriendjespolitiek. Ze hebben heel veel vertrouwen in hun ondergeschikten, soms teveel waardoor de kans groot is dat ze op den duur teleurgesteld raken.

Ook bij meer praktische beroepen vinden ze het fijn om naar een leidinggevende positie toe te werken. Ze zijn niet alleen ambitieus, maar vinden het eigenlijk niet zo fijn om met hun handen te werken. Dat soort werk besteden ze liever uit. Leeuwen staan graag in de spotlight, dus dus ze doen het goed als acteur of muzikant. Als kunstenaars werken ze graag aan grootse projecten. Omdat ze zich graag inzetten voor anderen, zijn het ook goede maatschappelijk werkers.

Het sterrenbeeld Leeuw in liefde en relaties

In de liefde is het sterrenbeeld Leeuw oprecht en open. Ze vinden het moeilijk om anderen te dienen, maar kunnen wel heel veeleisend zijn. Ze zijn niet wantrouwig. Maar wanneer een geliefde hun vertrouwen schaadt en ze in de steek laat, kunnen ze extreem gedesillusioneerd raken. Ze hebben een sterke seksdrive en ze hebben zoveel passie in zich dat ze het moeilijk kunnen vinden om op één persoon gericht te zijn. Ze zijn dol op schoonheid en genot, waardoor ze het moeilijk kunnen vinden om verleidingen van affaires te weerstaan, of van relatie naar relatie springen. Dit kan ertoe leiden dat een Leeuw het moeilijk vindt om stabiel te blijven in een huwelijk. Maar ze zijn wel heel vrijgevig en oprecht, dus ze blijven hun thuisbasis trouw zolang het ze nog uitkomt.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw

Houdt van…

• Risico’s nemen en gokjes wagen
• Op grote voet leven
• Pracht en praal
• Toneel
• Kinderen

Heeft een hekel aan…

• Het gewone, dagelijkse leven
• Dingen veilig doen
• Bekrompen mensen
• Zuinig zijn
• Mensen die gemeen zijn

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld Leeuw

Probleem: Je wordt boos op anderen wanneer dingen niet gaan zoals je had verwacht. Hierdoor word je erg ongelukkig en ervaar je relatieproblemen.
Oplossing: Baseer je verwachtingen niet op wat je in je gedachten denkt denkt te horen krijgen. Focus liever op wat je zelf kunt geven of doen voor anderen. Dan zul je veel gelukkiger zijn in je relatie en vriendschappen.

Probleem: Je wil graag indruk maken op mensen, maar mensen knappen erop af dat je zo duidelijk om aandacht vraagt.
Oplossing: Geef mensen de kans te ontdekken wie je echt bent, zonder hun aandacht te trekken of moeite te doen om indruk op ze te maken. Waar raak jij van onder de indruk bij anderen? Focus op je goede eigenschappen en geef mensen de tijd je te leren kennen!

Probleem: Mensen vermijden je omdat je te laatdunkend overkomt en je jezelf steeds met hen vergelijkt.
Oplossing: Een ontwikkelde Leeuw weet wat hij waard hij en heeft een aura van waardigheid en grootsheid, maar laat je ego niet niet teveel de overhand krijgen. Wees nederig en probeer te ontdekken waar mensen beter in zijn dan jij, en waardeer dit.

Probleem: Je neemt teveel risico’s, waardoor je financiële situatie steeds erger wordt.
Oplossing: Doe eerst uitgebreid onderzoek voor je ergens in investeert. Bespreek de mogelijkheden met je partner en een expert, zodat je niet zomaar ergens inspringt en alles riskeert.

Lees de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.