Eigenschappen-horoscoop voor het sterrenbeeld Leeuw

Ontdek de typische eigenschappen en krijg meer inzicht in het karakter van het sterrenbeeld Leeuw (Engels: Leo, datum: 21 maart t/m 19 april). In de liefdeshoroscoop-match lees je welk sterrenbeeld past bij de Leeuw, hoe een Leeuw-man of -vrouw in de liefde is En hoe zijn mensen met horoscoop Leeuw op het werk, als kind en welke lessen kunnen ze leren in dit leven?

Sterrenbeeld Leeuw datum

De datum van de horoscoop van het sterrenbeeld Leeuw gaat in op 23 juli en de datum van de laatste dag is 23 augustus.

Dus ben je geboren op de volgende data:

23 juli, 24 juli, 25 juli, 26 juli, 27 juli, 28 juli, 29 juli, 30 juli of 31 juli…
Of op

1 augustus, 2 augustus, 3 augustus, 4 augustus, 5 augustus, 6 augustus, 7 augustus, 8 augustus, 9 augustus, 10 augustus, 11 augustus, 12 augustus, 13 augustus, 14 augustus, 15 augustus, 16 augustus, 17 augustus, 18 augustus, 19 augustus

dan ben je een Leeuw van horoscoop!

Eigenschappen van horoscoop Leeuw

Datum: 23 juli t/m 23 augustus.
Engels en Latijn: Leo.
Astrologisch symbool: ♌

Geluksdag: zondag
Geluksgetallen: 1, 4 en 8
Heerser: De Zon
Element: Vuur
Motto: Ik wil
Geboortesteen: Robijn
Kleur: Oranje
Past goed bij: Ram en Boogschutter
Metaal: Goud
Bloem: Zonnebloem
Geur: kaneel

Horoscoop Leeuw in het kort

Positieve karakter en eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw:

Vrijgevig
Liefdevol
Ambitieus
Wilskrachtig
Positief
Creatief
Onafhankelijk
Geboren leider
Zelfverzekerd
Enthousiast
Ruimdenkend
Hartelijk
Levenslustig
Trouw
Warm

Mindere karakter-eigenschappen van het sterrenbeeld Ram

Arrogant
IJdel
Neerbuigend
Bazig
Bemoeiziek
Autoritair
Onverdraagzaam

Eigenschappen en karakter van sterrenbeeld Leeuw

Het sterrenbeeld Leeuw is een geboren leider: de koning van de dierenriem. Ze hebben dan ook een grootse uitstraling en persoonlijkheid.

Leeuwen geven zichzelf vol overgave over aan alles met hun tijd, energie, kennis en geld – gefocust en vaak met weinig aandacht voor henzelf. Ze twijfelen niet zo snel aan zichzelf of hun daden. Ze weten wat ze willen, ze weten wat ze kunnen, en daar gaan ze ook voor, tot ze het bereikt hebben.

Mensen met als horoscoop Leeuw zijn praktisch, creatief, filosofisch, spiritueel en een inspiratie voor anderen. Ze kunnen hun talenten goed inzetten voor andere mensen.

Leeuwen zijn vaak overtuigd van hun eigen gelijk en hebben een sterke mening. Gelukkig hebben ze het meestal ook bij het rechte eind, dus mensen zijn het vaak met hen eens en volgen hen graag en trouw.

Mensen met als horoscoop Leeuw hebben grote dromen en ook het enthousiasme en doorzettingsvermogen om ze te verwezenlijken.

Leeuwen functioneren goed in posities waar veel verantwoordelijkheid en leiderschap voor nodig zijn. Ze hebben een diep verlangen naar autoriteit, en als ze dit niet vervullen, kunnen ze lui, inconsistent of onverschillig worden.

Leeuwen zijn trots en ontzettend individualistisch. Ze willen graag opvallen en erkend en gewaardeerd worden om hun unieke bijdragen. Het is voor mensen met als horoscoop Leeuw heel belangrijk dat ze iets goed doen en daarvoor gerespecteerd worden.

Mensen met als horoscoop Leeuw hebben een nobel en romantisch hart en een voorkeur voor drama en kleur. Voor hen is de hele wereld een toneel en stiekem zouden ze graag de hoofdrol spelen.

Ze ontvangen graag de liefde en het applaus van een adorerend publiek, zelfs als dit publiek maar uit één speciaal persoon bestaat. Leeuwen hebben iemand nodig die in hen en hun dromen gelooft. Dit geeft ze de kracht om door te zetten wanneer er veel obstakels op hun pad komen.

Hoewel Leeuwen stralend, zelfverzekerd en onafhankelijk overkomen, zijn ze toch wel een tikkeltje afhankelijk van de liefde en erkenning van anderen. Ze vinden het vreselijk als ze niet gewaardeerd worden of opvallen.

De grootste kracht van het sterrenbeeld Leeuw is hun passie en liefde voor het leven, hun creatieve drijfveer en hun warme en vrijgevige hart.

Leeuwen hebben een soort roekeloze moed, maar ze hebben ook een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en zullen niet zomaar misbruik maken van een ander. Wanneer ze winnen, zijn ze erg vergevingsgezind, maar wanneer ze verliezen, blijven ze lang verbolgen.

Wil je meer inzicht in jezelf en je karakter en eigenschappen? Dan kun je hier ook gratis je persoonlijke geboortehoroscoop berekenen!

Het sterrenbeeld Leeuw op het werk

Het sterrenbeeld Leeuw kan er niet tegen om op de achtergrond te blijven, bevelen van anderen opvolgen of een onzichtbaar onderdeel van het team te zijn. Ze willen graag hun persoonlijke stempel drukken op alles wat ze doen en hun eigen koers varen in het leven. Ze hebben een plek nodig waar je kunt stralen, zichzelf creatief kunt uiten en de baas kunnen zijn.

Een beroep waarin ze zich volop kunnen ontwikkelen en hogerop kunnen klimmen is heel belangrijk voor mensen met als horoscoop Leeuw. Leeuwen kunnen goed organiseren en managen, en ze werken graag aan nieuwe projecten.

Leeuwen vinden het niet zo fijn om met hun handen te werken. Dit soort dingen besteden ze liever uit aan anderen.

Omdat ze het leuk vinden om in de spotlight te staan en goede smaak hebben, kunnen ze het ook goed doen als acteur of in de muziekindustrie. Als ze in de kunstwereld aan de slag gaan, durven ze groots te dromen.

Maar omdat ze ook graag voor anderen vechten en daar heel goed in zijn, kunnen ze ook uitblinken als bijvoorbeeld maatschappelijk werker of in het onderwijs. Maar de kans is groot dat ze dan snel doorwerken naar

Leidinggevende
Muzikant
Amusementsector
Politicus
Politieagent
Predikant

Het sterrenbeeld Leeuw in de liefde

Leeuwen hebben lief met heel hun hart en vol overgave, en ze weten hoe ze hun geliefde het gevoel geven bijzonder te zijn. Leeuwen houden van de magie van verliefdheid en weten heel goed hoe ze de romantiek in hun relaties levend moet houden.

Mensen met als horoscoop Leeuw zijn ook ontzettend trouw en zullen hun geliefden verdedigen en voor hen opkomen tot het bittere einde. Maar als iemand hun trots krenkt of hun goede vertrouwen verraadt, dan is het meteen over.

Het sterrenbeeld Leeuw is ook graag de sterke rots in de branding in een relatie en ze delen die leidende rol niet graag. Ideaal gezien hebben ze een partner nodig die net zo’n sterke wil heeft als zijzelf, maar hen toch niet probeert te overheersen of met hen te concurreren.

Mensen met als horoscoop Leeuw voelen zich sterk aangetrokken tot potentiële romantische partners. Het is belangrijk voor het sterrenbeeld Leeuw dat ze hun liefdevolle natuur een beetje in bedwang houden om te voorkomen dat ze te hard van stapel lopen en met een gebroken hart eindigen, of het hart van een ander breken.

Welk sterrenbeeld past bij Leeuw?

Mensen met als horoscoop Leeuw voelen zich van nature aangetrokken tot andere vuurtekens: het sterrenbeeld Ram en Boogschutter.

Rammen delen hun impulsiviteit en verlangen naar spanning en actie, en Boogschutters hebben juist een kalmerend effect op de Leeuw, maar delen toch hun ambitieuze aard.

Meer lezen over welk sterrenbeeld past bij Leeuw kan in de liefdeshoroscoop Leeuw!

De sterrenbeeld Leeuw-man

Een typische Leeuw-man is knap, trots en een tikkeltje ijdel. Ze willen het liefst in het middelpunt van alle aandacht staan.

Soms is hun deugdzaamheid schone schijn, en een middel om de goedkeuring van anderen te krijgen. Maar oefening baart kunst, en naarmate ze ouder worden, kunnen ze deze eigenschappen verinnerlijken en het echt eigen maken.

De Leeuw-man is dol op vleierij en heeft het liefst een partner die zijn koninklijkheid erkent en hem de leiding geeft. De Leeuw-man heeft veel goedkeuring nodig en heeft het liefst zo min mogelijk tegenspraak.

In bed is de Leeuw-man heel sensueel, toegewijd en trouw. De Leeuw-man is te trots om zich te verlagen tot iets ordinairs als vreemdgaan. Ook zullen ze niet zo snel scheiden, al is dat soms meer met oog op maatschappelijk aanzien dan uit pure liefde.

De Leeuw-man wil het liefst een partner die er netjes en verzorgd uitziet. Uiterlijke schoonheid en aanzien zijn heel belangrijk voor ze, dus hun partner is een verlenging van daarvan.

De sterrenbeeld Leeuw-vrouw

De Leeuw-vrouw heeft meestal een tot in de puntjes verzorgd uiterlijk en is heel charmant. Ze hebben een sterk seksuele uitstraling, maar schijn bedriegt. De Leeuw-vrouw wil graag het middelpunt van alle aandacht staan en de aandacht van anderen geeft hun zelfvertrouwen een flinke boost, maar eigenlijk zijn ze meer gefocust op hun carrière en nieuwe dingen proberen dan hun seksualiteit.

De Leeuw-vrouw heeft vaak een goede carrière en is trots op wat ze heeft bereikt in het leven. De Leeuw-vrouw heeft een sterke partner nodig: als een Leeuw-vrouw het gevoel heeft dat haar partner zwak is, wil ze diegene prima een poosje dragen en verzorgen. Maar ze wil dit niet te lang hoeven doen. Ze vindt het daarom moeilijk om een geschikte match te vinden, want er zijn maar weinig mensen zo sterk als de Leeuw-vrouw.

Om een Leeuw-vrouw te verleiden of versieren kun je het beste de eerste stap zetten en haar bewonderen. Verlegen of zuinige potentiële partners maken weinig kans het hart van de Leeuw-vrouw te veroveren.

Als een Leeuw-vrouw eenmaal verliefd en getrouwd is, dan is ze heel trouw, en ze zal ook niet de vuile was van haar huwelijk buiten hangen. Leeuw-vrouwen zijn uitstekende en zorgzame moeders die bereid zijn hun leven op te offeren voor hun kinderen.

Het sterrenbeeld Leeuw als kind

Leeuw-kinderen zijn vrolijk en het zonnetje in huis. Ze vinden het heerlijk om in het middelpunt van alle aandacht te staan. Dans, theater, zang of muziek zijn goede hobby’s voor het Leeuw-kind. Ze zijn absoluut niet verlegen en kleppen iedereen de oren van het hoofd.

Hun moed kan ook als inspiratie dienen voor andere kinderen om hun angsten te overwinnen. Leeuw-kinderen hebben dan ook veel vrienden en zijn heel sociaal. Voor ouders is het belangrijk om deze kinderen bij te brengen om niet te bazig te worden en empathie te ontwikkelen voor kinderen die wat minder durven.

Het sterrenbeeld Leeuw als ouder

Voor de Leeuw is het gezinsleven heel belangrijk. Het is voor Leeuwen geen beperking, maar juist een basis voor persoonlijke onafhankelijkheid.

Leeuwen willen niet alleen fysieke kinderen, maar ook geesteskinderen.

Man of vrouw, iemand met het sterrenbeeld Leeuw domineert het huwelijk, en ze verdedigen hun kroost als een woeste leeuwin.

Leeuw-ouders hebben een grootse persoonlijkheid. Ze glimlachen veel en spelen lekker mee met hun kinderen.

Wel zijn ze een tikkeltje streng, want hun wil is wet!

Struikelblokken en lessen voor het sterrenbeeld Leeuw

Je raakt snel geïrriteerd wanneer mensen niet doen wat jij wil of andere verwachtingen hebben.

Werk aan je neiging om egocentrisch en zelfzuchtig te zijn. Je kunt zo geobsedeerd raken door je eigen creatieve zelfexpressie dat je wellicht vergeet dat er nog een hele wereld is daarbuiten die niet per se om jou draait.

Voor mensen met als horoscoop Leeuw is het belangrijk dat ze leren luisteren naar anderen en nederig genoeg zijn om verbeteringen aan te brengen. Leeuwen zijn arrogant wanneer ze hun aangeboren talenten nog niet hebben ontdekt. Blijf zoeken zodat je licht kan stralen. Wanneer je dit eenmaal hebt gevonden, zul je niet meer onzeker zijn en de behoefte hebben dit te vervullen met een arrogante instelling.

Mensen knappen af op je behoefte aan aandacht en verlangen om indruk te maken.

Je hoeft mensen niet altijd voor je te winnen. Ze kunnen ook onder de indruk raken van je positieve eigenschappen zonder dat je je daarvoor hoeft in te spannen. Dat vind jij indrukwekkend bij andere mensen? De kans is groot dat je antwoord iets in de richting is van een grote hart of hun inzet voor hun medemens. Focus daarop!

Het is OK om te weten wat je waard bent, maar laat je ego niet uit de hand lopen. Wees ook nederig en besef dat je niet overal de beste in hoeft of kunt zijn. Ontwikkelde Leeuwen met veel zelfinzicht weten wat ze waard zijn stralen dat ook uit, zonder arrogant te zijn.