Eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft

In deze uitgebreide eigenschappen horoscoop lees je alles over het sterrenbeeld Kreeft.

Engels: Cancer (krab)
Datum: 21 juni t/m 22 juli

De oorsrong van het sterrenbeeld Kreeft

De Griekse naam voor het sterrenbeeld Kreeft is Karkinos (Latijn: Cancer). Het symbool hiervan is de krab of kreeft. De Karkonis werd door de godin Hera gestuurd om Heracles te doden. De krab werd gedood door Heracles, maar als dank voor zijn toewijding en zelfopoffering, gaf Hera hem een plekje tussen de sterren.

Horoscoop voor de Kreeft in het kort

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft:

sterrenbeeld kreeftLiefdevol en emotioneel
Intuïtief en fantasierijk
Geslepen en voorzichtig
Beschermend en empathisch

Maar ook…

Veranderlijk en humeurig
Afhankelijk en niet in staat los te laten
Lichtgeraakt en overdreven emotioneel

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft komt meestal verlegen, timide en teruggetrokken over. Ze kunnen zelfs als saai bestempeld worden door mensen die hen niet begrijpen. Maar Kreeften hebben juisteen creatieve geest en rijk innerlijk leven.

De Kreeft is huiselijk ingesteld en een tikkeltje conservatief. Hun thuis is hun veilige basis. Daar kan de Kreeft zich lekker terugtrekken en zijn ouderlijke en verzorgende instincten kwijt.

Iemand met Kreeft als sterrenbeeld vindt het vaak heel aantrekkelijk om een groot gezin te hebben. Het huis van een Kreeft is letterlijk een ‘nest’, want Kreeften houden van een knusse inrichting met natuurlijke elementen. Maar het allerbelangrijkste is dat het huis comfortabel is. Het huis van een Kreeft is niet ingericht om indruk te maken op visite, maar als veilige en aangename basis voor het hele gezin.

Maar de Kreeft vliegt ook graag uit van zijn veilige nest en kan dan heel sociaal zijn. Er is een tijd om alleen te zijn en een tijd om sociaal te zijn. Dat lijkt misschien tegenstrijdig, maar is juist zo typisch voor het sterrenbeeld Kreeft.

Kreeften kunnen een hele sterke eerste indruk achterlaten: ze zijn onwrikbaar, ongenaakbaar, koppig, energiek, doelgericht, sluw, wijs, intuïtief en hebben een filosofische diepgang die grenst aan inspiratie. Maar mensen die de Kreeft beter leren kennen, ontdekken ook de intieme kant die onder de ruwe beschermlaag schuilt: hun intimiteit, empathie en vriendelijkheid, zeker voor hun naasten.

Kreeften hebben een sterk ontwikkeld inlevingsvermogen. Ze kunnen zich heel goed inleven in de situatie en emoties van een ander dankzij hun rijke verbeeldingskracht en diepgaand emotioneel leven. De keerzijde hiervan is dat ze soms doorslaan naar dagdromen. Dan hebben ze zelfs de neiging om hun leven vorm te geven volgens een romantisch ideaal dat misschien niet eens haalbaar is.

Kreeften zijn gek op literatuur, kunst en toneel, maar ze kunnen ook intens genieten van een goede film, en kunnen zich dan helemaal inleven in gevoelens en handelingen van de personages. Ook vinden ze het daarom leuk om zelf te acteren of verhalen te schrijven. Ze zijn heel scherp en gevat, en kunnen hun emoties heel expressief uitdrukken, dus dit gaat ze goed af zolang ze zich niet laten meeslepen door hun emoties of gaan overdrijven.

Het sterrenbeeld Kreeft komt meestal nuchter over, maar toch zijn ze heel erg geïnteresseerd in spirituele zaken.

De Kreeft worstelt vaak met een innerlijke strijd: ze willen zichzelf dolgraag uitdrukken, maar tegelijkertijd zijn ze heel bescheiden en willen ze het liefst weer schuilen in hun veilige nestje. Wanneer een Kreeft hier balans in leert te vinden, kan hij bergen verzetten en andere, zeker jonge, mensen enorm inspireren.

Het sterrenbeeld Kreeft in liefde en relaties

Het sterrenbeeld Kreeft heeft een interessante mengeling van zachtheid en stoerheid: ruwe bolster, blanke pit dus. Daarnaast zijn ze super romantisch ingesteld. Als ze niet uitkijken slaan ze zelfs een beetje door naar sentimentaliteit, maar in een stabiele relatie kunnen hun emoties tot rust komen en opbloeien. Maar de Kreeft heeft wel een zwak voor sensuele prikkels, dus hij moet hier alert op zijn om uit te kijken dat hij niet verleid raakt om vreemd te gaan. Ondanks dit is de Kreeft echt een huismus en gezinsmens, dus zijn geliefde en kinderen staan altijd voorop.

Een Kreeft heeft ontzettend veel liefde in zicht houdt van zijn partner met heel zijn hart. Hij geeft en geeft, zonder veel terug te vragen. Dat is op zich een mooie eigenschap, maar het is wel belangrijk voor de Kreeft om ook te leren ontvangen!

Ze kunnen erg beïnvloed worden door de mensen tegen wie ze opkijken en van wie ze houden, en kunnen dan door de spanning en emoties van het moment worden meegesleept. Het is daarom belangrijk voor Kreeften om dicht bij hun kern te blijven.

Kreeften zijn in hun vriendschappen heel trouw. Maar soms slaat hun loyaliteit voor bestaande vrienden om naar kliekjesgedrag. Ze willen hun bestaande relaties dan zo graag beschermen en versterken, dat ze buitenstaanders of nieuwkomers al dan niet bewust buiten sluiten.

De Kreeft heeft een echt olifantengeheugen, zeker als ervaringen heel emotioneel beladen waren, dan kan de Kreeft ze nog jarenlang tot in de kleinste details herinneren en herbeleven. Als ze na jaren een oude liefde weer tegen het lijf lopen, dan borrelen al die gevoelens als vanouds weer naar boven, zelfs als ze eigenlijk dachten eroverheen te zijn.

De mindere kanten van het sterrenbeeld Kreeft

Natuurlijk heeft ook het sterrenbeeld Kreeft zijn onhebbelijkheden. Kreeften kunnen humeurig, rommelig, chagrijnig en zelfs sluw zijn. Als ze in de problemen komen, hebben ze de neiging te zwelgen in zelfmedelijden. Dat komt omdat ze nogal een laag zelfbeeld hebben.

Ze kunnen lang blijven tobben over (meestal ingebeelde) beledigingen, maar een Kreeft is ook weer makkelijk gevleid. Ze kunnen nogal direct en tactloos, waardoor ze wat moeilijk in de omgang kunnen zijn. Tegelijkertijd zijn ze vaak ook ambitieus dus ze blijven graag in een positief daglicht staan bij mensen en zullen populaire meningen, opvattingen en (mode)stijlen eigen maken. Daardoor veranderen ze vaak van mening, opvattingen en zelfs hun baan, dus stabiliteit is zeker niet hun sterkste punt. Omdat het zulke charmeurs zijn en zich goed in een ander kunnen inleven, kunnen ze succesvolle oplichters zijn.

Het sterrenbeeld Kreeft op het werk

Het sterrenbeeld Kreeft heeft uiteenlopende talenten en kan daarom succesvol zijn in uiteenlopende beroepen. Ze zijn graag bezig met wat mensen denken en kunnen goed oordelen over wat mensen tegen hen zeggen, waardoor ze goede schrijvers, journalisten of politici kunnen zijn. Maar ze blijven dan liever meer op de achtergrond, en vinden macht niet per se belangrijk. Ze kijken liever naar de onderliggende redenen en ideologie, en daardoor kunnen ze ook makkelijk van partij verwisselen. Ze zijn heel zorgzaam en hebben veel inlevingsvermogen, dus ze kunnen ook heel goede verplegers of jeugdwerkers worden.

Kreeften stellen comfort en prettige levensomstandigheden erg op prijs, waardoor Kreeften bijvoorbeeld interieurverzorgers of chefs kunnen worden. De Kreeft heeft ook een goed zakeninstinct en kan erg succesvol zijn met een hoge functie in het bedrijfsleven of als zelfstandige. Ze weten namelijk wat de waarde van iets is, hebben een organisatietalent en zijn erg vindingrijk en origineel.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft houdt van…

• Romantiek
• Het gezin
• Hobby’s
• Kinderen
• Feestjes

Het sterrenbeeld Kreeft haat…

• Mislukkingen
• Moeilijke situaties
• Tegenstand
• Advies (goed of slecht)
• Rondgecommandeerd worden

Mogelijke problemen en hun oplossingen voor het sterrenbeeld Kreeft

Probleem: Je bent extreem gevoelig en gefocust op je partner, waardoor je problemen ziet die er niet eens hoeven te zijn. Je partner raakt hier gefrustreerd door.
Oplossing: Probeer niet zo afhankelijk en behoeftig te zijn, want hiermee stoot je je geliefden juist af. Blijf dichtbij je eigen kern en werk aan je zelfvertrouwen.

Probleem: Je voelt je minderwaardig, maar je wordt hier zo door in beslag genomen dat je juist egocentrisch wordt, en soms amper oog hebt voor waar anderen mee bezig zijn in hun leven en wat ze willen bereiken in het leven. Je voelt je jaloers en buitengesloten een van je naasten meer succes heeft in zijn of haar leven dan jij.
Oplossing: Dwing jezelf regelmatig om blij te zijn om hun geluk. Met een beetje oefening, wordt het vanzelf een gewoonte, en uiteindelijk zul je het ook oprecht voelen. Zo worden zowel jijzelf als je naasten een stuk gelukkiger.

Probleem: Je verzet je tegen autoriteiten en vindt het vreselijk als iemand je rond commandeert. Hierdoor loop je het risico dat je eerder ontslagen wordt, promoties aan je voorbijgaan, en je dus minder verdient voor jezelf én je gezin.
Oplossing: Let goed op hoe mensen die al langer binnen het bedrijf werken met hun baas of collega’s omgaan. Doe hen na, of accepteer simpelweg dat dit nu eenmaal hoort bij je baan. Je gezin is alles voor je, dus je kunt je rebelse neigingen in bedwang houden als je aan jullie toekomst denkt.

Probleem: Je hebt ontzettend last van uitstelgedrag. Je wacht met alles tot het laatste moment. Dit benadeelt je studie, werk en zelfs je liefdesleven. Door vervelende dingen uit te stellen, worden ze alleen maar nog vervelender.
Oplossing: Doe dingen meteen, en maakt hier een prioriteit van. Dan hoef je je geen zorgen te maken over alles wat je nog moet doen, waardoor er meer ruimte vrijkomt in je hoofd voor leuke dingen, zoals tijd doorbrengen met je vrienden of je hobby’s.

Lees de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.