Eigenschappen-horoscoop voor het sterrenbeeld Kreeft

Ontdek de typische eigenschappen en krijg meer inzicht in het karakter van het sterrenbeeld Kreeft (Engels: Cancer, datum: 22 juni t/m 21 juli). In de liefdeshoroscoop-match lees je welk sterrenbeeld past bij de Kreeft, hoe een Kreeft-man of -vrouw in de liefde is. En hoe zijn mensen met horoscoop Kreeft op het werk, als kind en welke lessen kunnen ze leren in dit leven?

Sterrenbeeld Kreeft datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Kreeft gaat in op 22 juni en de datum van de laatste dag is 21 juli.

Dus ben je geboren op 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 of 30 juni

of op

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 17, 18, 19, 20 of 21 juli

dan is je horoscoop Kreeft!

Eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft

Positieve eigenschappen en karakter-trekken van het sterrenbeeld Kreeft:
Liefdevol
Emotioneel
Intuïtief
Fantasierijk
Beschermend
Empathisch
Huiselijk
Zorgzaam

Mindere eigenschappen en karakter-trekken van mensen met als horoscoop Kreeft:

Veranderlijk
Humeurig
Afhankelijk
Moeite met loslaten
Lichtgeraakt
Hyperemotioneel
Onnodig bezorgd
Grillig
Rommelig
Chagrijnig
Zwelgen in zelfmedelijden
Tactloos

Horoscoop-eigenschappen Kreeft

Astrologisch symbool: ♋
Geluksdag: Maandag
Geluksgetallen: 2, 5 en 7
Heersende planeet: De Maan
Element: Water
Motto: Ik voel
Geboortesteen: Amethyst
Kleur: Grijs
Past goed bij:
Metaal: Zilver
Geur: Bergamot

Karakter en eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft

In het Nederlands noemen we dit het sterrenbeeld Kreeft, maar vaak in het Engels wordt het vaal ‘krab’ genoemd en dus ook zo afgebeeld. Ze hebben dan ook de neiging zichzelf terug te trekken in hun schulp, omdat ze zichzelf willen beschermen tegen emotionele pijn. Met hun gepantserde uiterlijk proberen ze te verbergen dat ze van binnen juist extreem kwetsbaar en gevoelig zijn.

Kreeften komen verlegen over en een beetje afstandelijk. Ze hebben een creatieve verbeelding en heel rijk innerlijk leven, maar dat kun je niet altijd van hen aflezen. Ze komen waarschijnlijk zelfs een beetje saai over, maar niets is minder waar!

Het allersterkste verlangen van mensen met als horoscoop Kreeft is materiële zekerheid en een veilig nestje bouwen, zodat ze zich daar lekker met hun geliefden kunnen terugtrekken en voor hen zorgen. Het liefst is dit nestje lekker knus ingericht met natuurlijke elementen, en het allerbelangrijkste is dat het comfortabel is! Kreeften hebben er alles voor over om dit droombeeld voor elkaar te krijgen.

Kreeften zijn heel zorgzaam en kunnen de behoeften van anderen haarfijn aanvoelen. Ze vinden het prettig om nodig te zijn en voor anderen te zorgen. De kans is dan ook groot dat mensen met als horoscoop Kreeft een groot gezin willen hebben.

De Kreeft is het zonneteken van de moeder. Man of vrouw, ze zullen zowel zorgzaam en beschermend zijn voor fysieke kinderen als ‘geestelijke kinderen’, en deze gevoeligheid kan ook uitbreiden naar planten en huisdieren.

Mededogen, gevoeligheid en verbeelding zijn hun sterkste eigenschappen. Maar deze gevoeligheid kan er ook toe leiden dat ze de pijn van anderen oppikken en verinnerlijken.
Het is daarom belangrijk dat ze veel positieve, optimistische en emotioneel sterke mensen om hen heen verzamelen. Het beste is om mensen die behoeftig of emotioneel labiel zijn te vermijden, want die kunnen al hun emotionele energie opzuigen. De Kreeft geeft graag en veel, maar het is belangrijk dat mensen met als horoscoop Kreeft dicht bij hun kern blijven.

Kreeften vinden het belangrijk ergens bij te horen en geaccepteerd te worden, of dit nu door hun gezin is of een missie waar ze zich bij aansluiten. Macht, prestaties of maatschappelijk aanzien doen er niet zo toe voor de Kreeft. Voor hen draait alles om hun thuisbasis en familie. Je maakt meer indruk op een Kreeft door vriendelijk, zachtaardig en mededogend te zijn, dan met dure merkkleding of een baan met veel aanzien.

Kreeften komen misschien simpel over, maar eigenlijk zijn ze juist heel complex: ze lijken soms zo sterk als een reus, en anders weer zo onschuldig als een klein kind. Hun thuis is hun veilige basis waar ze zich het liefst terugtrekken, maar ze trekken er ook graag op uit en zijn dan heel sociaal. Die tegenstrijdigheid is juist heel typisch voor het sterrenbeeld Kreeft.

Kreeften hebben een sterk geheugen en rijke verbeelding. Vooral zwaar emotioneel beladen ervaringen zullen hen altijd bijblijven en ze kunnen in hun gedachten steeds weer de ervaring tot in de kleinste details herbeleven.

Mensen met als horoscoop Kreeft zijn heel emotioneel ingesteld. Ook hun opvattingen worden sterk gestuurd door hun gevoelens en persoonlijke ervaringen, in plaats van reden en logica. Het is voor Kreeften moeilijk om situaties te beoordelen op een eerlijke en objectieve manier: hun persoonlijke sympathieën en loyaliteiten spelen altijd een rol.

Kreeften hebben ook de neiging om dingen heel persoonlijk op te vatten, en soms bouwen ze een muur rondom zichzelf om zich te beschermen tegen pijn en afwijzing. Ze zijn heel verlegen en kwetsbaar van binnen. Ze hebben ook de neiging om humeurig te zijn, en ervaren veel emotionele ups en downs.

Kreeften hebben een sterke emotionele band met het verleden: hun familie en ook de plekken die ze associëren met veiligheid en stabiliteit uit hun jeugd. Mensen met als horoscoop Kreeft vinden het belangrijk om verbonden te blijven met hun familieafkomst.

Wil je meer weten over je karakter en eigenschappen? Dan kun je ook meer inzicht in jezelf krijgen door de gratis persoonlijke geboortehoroscoop te berekenen.

Het sterrenbeeld Kreeft in liefde en relaties

Kreeften zijn ontzettend bang voor afwijzing. Ze hebben dan ook de neiging om zich vast te klampen aan dingen en mensen die hen dierbaar zijn.

Ze willen degenen van wie ze houden absoluut bezitten, en wanneer ze eenmaal van iemand houden, houden ze ook ooit op met houden van diegene. Ze kunnen zomaar jaren later een oude liefde tegen het lijf lopen, en voor ze het weten zijn alle gevoelens weer zo levendig als voorheen.

Kreeften zijn ontzettend romantisch, op het sentimentele af. Ze trouwen meestal voor het leven en zijn heel loyaal. Kreeften hebben alles over voor hun gezin en blijven soms te lang bij een slechte partner om de gezinseenheid in stand te houden.

Mensen met als horoscoop Kreeft zijn heel gevoelig. Zelfs de kleinste dingen kunnen een Kreeft ontzettend diep kwetsen: je intonatie, je irritatie, de blik in je ogen of een gebaar met je handen. Ze registreren alles en het komt diep binnen! Een Kreeft reageert niet zozeer op woorden, maar op de gevoelens van hun partner. Daar zijn ze bijna helderziend in, zo goed kunnen ze deze aanvoelen!

Welk sterrenbeeld past bij Kreeft?

Het sterrenbeeld Kreeft past het beste bij een Schorpioen of Vissen.

Een Schorpioen is net zo intuïtief en emotioneel als de Kreeft, en iemand met Vissen als horoscoop deelt hun creatieve passie.

Kreeften hebben hoe dan ook een partner nodig die hun stemmingen goed kan aanvoelen.

Lees meer over welk sterrenbeeld past bij Kreeft in de liefdeshoroscoop Kreeft.

De sterrenbeeld Kreeft-man

De Kreeft-man is diepzinnig, emotioneel, gevoelig en heel sensueel. Ze zijn ontzettend charmant, met een vleugje mystiek, en dat weten ze ook goed in te zetten!

De Kreeft-man is heel sensueel in wil in bed alles wel eens uitproberen. De jonge Kreeft-man heeft graag een oudere partner van wie hij veel kan leren, maar naarmate ze ouder worden draaien de rollen om en vinden ze het fijn om juist de wijzere, oudere partner te zijn.

Kreeften vinden het fijn om een gezin te hebben en een veilig nestje te bouwen.

De Kreeft-man is heel charmant en zal zijn partner het gevoel geven de enige te zijn, maar desondanks kan de Kreeft-man moeite hebben met monogamie. Het is belangrijk voor hun partners om dit niet te pikken, en de Kreeft-man duidelijk te maken dat je ook genoeg andere opties hebt. Een bewuste en ontwikkelde Kreeft-man is juist een trouwe partner en vriend, die alles voor zijn liefde en gezin over heeft.

Kreeft-mannen zijn in bed dol op rondingen en kunnen helemaal in de stemming komen door de juiste geuren.

De Kreeft-man blijft altijd van oude geliefden houden en de kans is groot dat ze een oude relatie na een tijdje nog een kans geven, of gewoon uit sentimentaliteit nog een nachtje met hun oude liefde willen doorbrengen.

De sterrenbeeld Kreeft-vrouw

De Kreeft-vrouw is lief en zachtaardig en heel toegewijd aan haar gezin. Ze heeft alles over voor haar gezin en zelfs als ze nog geen gezin heeft, werkt ze hard om haar ideaalbeeld in de toekomst werkelijkheid te maken.

Bij elke relatie is een veilige thuisbasis en huwelijk het einddoel, dus ze zal elke partner als mogelijke huwelijkspartner zien. Dit kan bij anderen overkomen als behoeftig of onzeker, zeker als de partner in kwestie daar nog niet klaar voor is of een ander soort relatie in gedachten had.

De Kreeft-vrouw houdt van stabiliteit en veiligheid, dus ze kan goed sparen en vindt het ook fijn om zelf goed te verdienen.

Het sterrenbeeld Kreeft als kind

Kreeft-kinderen zijn heel gevoelig en verlegen. Maar als ze mensen eenmaal wat beter leren kennen, kunnen ze helemaal opbloeien. Het is voor deze kinderen belangrijk om een hechte groep vrienden te hebben en een sterke band met hun gezin en familieleden te hebben.

Kreeft-kinderen zijn al van jongs af aan heel zorgzaam, dus een huisdier is hier een goede en leerzame uitlaatklep voor. Ook helpen ze graag met het verzorgen van eventuele broertjes en zusjes.

Wel raakt het Kreeft-kind heel snel gekwetst. Leer het Kreeft-kind al jong om duidelijk te zijn over zijn of haar behoeften, om misverstanden te voorkomen.

Het sterrenbeeld Kreeft als ouder

Kreeft-ouders zijn heel zorgzaam en liefdevol. Ze vinden het heerlijk als hun kinderen vriendjes of vriendinnetjes over de vloer hebben en zorgen er dan graag voor dat er altijd iets lekkers in huis is voor iedereen.

Kreeft-ouders vinden het heerlijk om thuis te zijn, en hun kinderen kunnen dan ook op hen bouwen.

Aan de andere kant kunnen ze wel overbeschermend zijn en zich teveel zorgen maken over hun kinderen.

Kreeft-ouders kunnen er moeite mee hebben als hun kinderen ouder en minder afhankelijk worden. Als dat zo is, dwing kinderen dan niet om meer contact te hebben dan ze zelf graag willen en zoek een andere uitlaatklep voor je zorgzame kant, zoals een huisdier of vrijwilligerswerk.

Het sterrenbeeld Kreeft op het werk

Mensen met als horoscoop Kreeft komen het beste tot hun recht in een beroep waar ze hun zorgzame kant kwijt kunnen, zoals in de verpleging, jeugdzorg, kleuterleider of thuisblijfouder. Macht, geld en aanzien vinden ze niet belangrijk.

Maar Kreeften zijn heel getalenteerd en kunnen in uiteenlopende beroepen uitblinken. Door hun scherpe inlevingsvermogen kunnen ze bijvoorbeeld goede schrijvers, journalisten of acteurs worden.

En omdat ze van elk huis een aangenaam nestje kunnen maken, kunnen ze ook goed aan de slag als inrichters of chefkoks.

Kreeften kunnen zowel een gezin als een bedrijf runnen. Denk bijvoorbeeld aan een hotel, waarbij ze hun gasten graag in de watten leggen! Ook voor hun werknemers zijn ze heel zorgzaam. Kreeften kunnen goed organiseren en vinden makkelijk oplossingen voor uiteenlopende problemen.

Enkele voorbeelden van geschikte beroepen

Acteurs
Kunstenaars
Artsen of verplegers
Thuisblijfouder
Horeca
Interieurinrichting

Levenslessen voor het sterrenbeeld Kreeft

Tijdens je hele leven zul je altijd een plek moeten hebben waar je jezelf terug kunnen trekken. Je zult tijd moeten vrijmaken om te reflecteren, mediteren en jezelf te vernieuwen. Zonder dit soort retraites kun je chagrijnig worden en gaan mopperen op de mensen om je heen. Je hebt ook een sterke affiniteit voor muziek, omdat het je emoties heelt en gevoelens communiceert die moeilijk of onmogelijk onder woorden te brengen zijn.

Je moet ook leren om het verleden los te laten en verder te gaan. Accepteer dat zelfs positieve verandering pijnlijk kan zijn. Je moet uitkijken voor neigingen om te zwelgen in zelfmedelijden en je hopeloos en hulpeloos te voelen wanneer je wordt geconfronteerd met de natuurlijke moeilijkheden waar iedereen mee te kampen krijgt in het leven. Versterk je innerlijke gedachten en zoekt steun bij optimistische vrienden en geliefden voor begrip en steun tijdens deze moeilijke tijden.

Je intenties zijn altijd goed, maar het ene moment kun je lief en charmant zijn (zeker als je een bepaald doel voor ogen hebt) terwijl je het volgende moment melancholiek, in jezelf gekeerd en afstandelijk kunt zijn. Het is niet moeilijk om je aan het huilen te brengen.

Je moet ook je neiging tot wispelturigheid, intolerantie, timiditeit en excessief emotionalisme leren beheersen. Het is belangrijk dat je een gevoel voor humor ontwikkelt, want je vindt het moeilijk om grapjes over jezelf te maken. Je vindt het niet leuk wanneer anderen je zeggen wat je moet doen, maar als de klus punctualiteit, precisie, planning, organisatie, geordendheid inefficiëntie vereist, dan zal jij gegarandeerd puik werk verrichten.

Struikelblokken voor het sterrenbeeld Kreeft

Je partner is alles voor je, maar je vat iedere kleine beweging verkeerd op, met veel frustratie bij je partner tot gevolg.

Blijf dicht bij je kern. Probeer wat minder afhankelijk te zijn en werk aan je zelfvertrouwen. Je ziet alle kleine dingen, maar besef dat je die blik of dat handgebaar soms ook verkeerd kunt interpreteren.

Je bent zo bezig met je minderwaardigheidscomplex en gevoelens dat het naar egocentrisme begint te neigen. Je kunt amper nog zien wat anderen belangrijk vinden in het leven. Je voelt je ook jaloers wanneer iemand meer bereikt in het leven dan jij.

Probeer gelukkig te zijn voor anderen. Maak er bewust een spirituele beoefening van. Door er een gewoonte van te maken, zal het op een gegeven moment vanzelf gaan en natuurlijk voelen en zul je oprecht blij zijn met het succes van anderen.

Je hebt de neiging dingen uit te stellen en overal tot op het laatste moment mee te wachten. Dit deadlinewerken lijkt soms te helpen omdat je een spurt van productiviteit voelt, maar op lange termijn merk je toch dat het een nadelig effect heeft op je studie en werk, of zelfs je liefdesleven.

Probeer eens mindfulness te verkennen. Als je meer in het moment leeft, voel je je meer geinspireerd om dingen meteen te doen. Dan ervaar je namelijk de vreugde van het doen zelf, of de kleine dingen die een vervelende taak toch iets leuker kunnen maken, zoals het gevoel van het warme water op je handen wanneer je die vervelende berg afwas doet. Dan hoef je je ook minder zorgen te maken en komt er meer ruimte vrij in je hoofd voor geliefden en hobby’s.