Sterrenbeeld januari

Ben je in januari geboren, dan ben is je Westerse sterrenbeeld Steenbok of Waterman. Volgens de Chinese astrologie is je maand-dier Os.

Sterrenbeeld Steenbok: 22 december t/m 19 januari.

Sterrenbeeld Waterman: 20 januari t/m 18 februari.

Sterrenbeeld januari: Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok gaat van 22 december t/m 19 januari.

Dus ben je geboren op:

1 januari
2 januari
3 januari
4 januari
5 januari
6 januari
7 januari
8 januari
9 januari
10 januari
11 januari
12 januari
13 januari
14 januari
15 januari
16 januari
17 januari
18 januari
of tot slot
19 januari

Dan is je sterrenbeeld Steenbok!

Het sterrenbeeld Steenbok kan als beste dingen gedaan krijgen. Ze zijn heel sterk, en als iemand het waagt ze te zeggen dat ze zwak zijn, zullen ze er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen. Ze nemen graag leidinggevende posities op zich. Niet omdat ze daar graag erkenning of aanzien voor willen, maar gewoon omdat ze een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Wel vinden Steenbokken het moeilijk om gewoon lekker te ontspannen en plezier te hebben.

Lees meer in de uitgebreide eigenschappen horoscoop of de liefdeshoroscoop Steenbok om inzicht te krijgen hoe de Steenbok in de liefde is en welk sterrenbeeld past bij Steenbok.

Ook kun je een gratis persoonlijke geboortehoroscoop berekenen om meer inzicht te krijgen in andere planetaire invloeden op je karakter.

Sterrenbeeld januari: Waterman

Het sterrenbeeld Waterman gaat van 20 januari t/m 18 februari.

Dus ben je geboren op:

20 januari
21 januari
22 januari
23 januari
24 januari
25 januari
26 januari
27 januari
28 januari
29 januari
30 januari
of
31 januari

Dan is je sterrenbeeld Waterman!

Bij het sterrenbeeld Waterman denkt men al snel dat dit een Water-teken is, maar het is juist het laatste Lucht-teken van de zodiak. Het wordt vertegenwoordigd door de waterdrager, de mysterieuze genezer the water, of leven aan het land schenkt. Dit sterrenbeeld is heel erg gericht op het dienen van de mensheid en werken aan een betere toekomst voor iedereen.

Lees meer in de uitgebreide eigenschappen horoscoop of de liefdeshoroscoop Waterman om inzicht te krijgen hoe de Waterman in de liefde is en bij welke sterrenbeelden je matcht. Wil je ontdekken wat de invloed is van andere hemellichamen op je horoscoop, zoals Jupiter, de Maan en Venus? Dan kun je hier je persoonlijke geboortehoroscoop berekenen.

Sterrenbeeld januari volgens de Chinese astrologie

Mensen die in de maand januari zijn geboren vallen onder de invloed van het Chinese sterrenbeeld Os. De typische eigenschappen van de Os zie je daarom ook terug in hun emotionele belevenis.

Januari sterrenbeeld-mensen zijn heel erg trouw in hun relaties. Net als de Os komen ze langzaam op gang. Ze worden dus ook niet zo snel verliefd op iemand. Maar zijn ze eenmaal op dreef, dan kan niets of niemand hun liefde nog tegenhouden. Ze zijn bereid als een woeste stier op een rode lap voor hun huwelijk te vechten als het nodig is en kunnen alle obstakels op horens nemen. Als een huwelijk of relatie toch ten einde komt, dan hebben ze hier nog heel lang liefdesverdriet over.

Januari sterrenbeeld-mensen zijn niet zo expressief en kroppen hun emoties meer op. Die geslotenheid kan mensen soms afstoten.

Lees meer over je Chinese horoscoop.