Horoscoop voor het sterrenbeeld Boogschutter

In deze uitgebreide horoscoop lees je alle eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter.

Sterrenbeeld Boogschutter datum

De horoscoop van het sterrenbeeld Boogschutter gaat in op 22 november en de datum van de laatste dag is 21 december.

Dus ben je geboren op 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 of 31 november.

Of op 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7 ,8 ,9 ,10 ,11 ,12 ,13 ,14 ,15 ,16 ,17 ,18, 19, 20 of 21 december

dan ben je een Boogschutter van horoscoop!

De oorsprong van het sterrenbeeld Boogschutter

De Griekse naam van het sterrenbeeld Boogschutter is Toksotis. Het symbool hiervan is een boogschutter die een centaur is: half man, half paard.

Het sterrenbeeld Boogschutter in het kort

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter:

sterrenbeeld boogschutterOptimistisch en vrij
Vrolijk en goedgehumeurd
Eerlijk en recht door zee
Filosofisch en intellectueel

Maar aan de andere kant…

Zorgeloos en blind optimistisch
Oppervlakkig en onverantwoordelijk
Rusteloos en tactloos

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter

Mensen die geboren zijn met Boogschutter als sterrenbeeld hebben een positieve kijk op het leven en zijn energiek, levenslustig, avontuurlijk en heel veelzijdig. Steenbokken zijn dol op reizen, want met hun open geest vinden ze het heerlijk om niet alleen nieuwe locaties, maar ook nieuwe ervaringen en zienswijzen te verkennen. Ze zijn in essentie ambitieus en optimistisch en dat blijven ze ook echt altijd – zelfs wanneer hun hoop in de kiem is gesmoord.

Dankzij hun idealistische instelling kunnen ze veel tegenslagen verwerken zonder dat hun kern er door geraakt wordt. Ze zijn eervol, betrouwbaar, vrijgevig en oprecht. Ze hebben een diepgaande passie voor eerlijkheid en gerechtigdheid. Dit zijn echt mensen die graag voor de underdogs van de maatschappij opkomen en protesteren tegen elk onrecht. Ze zijn niet bang om rebels te zijn en vechten voor elk doel waar ze in geloven. Ze zijn tegelijkertijd intens loyaal maar ook onafhankelijk, wat zorgt voor een mooie balans.

Mensen Boogschutter als sterrenbeeld zijn vaak bescheiden en religieus ingesteld. Ze hebben bovendien een sterk ontwikkeld moreel besef. Ze volgen daarom liever hun eigen ethische codes in hun spirituele of religieuze belevenis. Soms zelfs dusdanig, dat ze die belangrijker lijken te vinden dan het einddoel van hun beoefening. Kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat ze het rigide, liefdeloos en intolerant volgen van rituelen en conventies belangrijker vinden dan de waarheden die deze symboliseren of belichamen. Herinner jezelf als Boogschutter er daarom regelmatig aan waarom je iets doet. Anders loop je het risico dat je een geloof, opvatting of politieke stroming blijft steunen, zonder dat je hier eigenlijk nog op zielsniveau in gelooft. Gelukkig sta je als Steenbok wel open voor verandering, maar soms moet je even wakker worden geschud.

Je hebt een diepzinnige en open geest en kunt goed vooruit zien en oordelen. Het sterrenbeeld Boogschutter is dan ook een gevatte gesprekspartners. Boogschutters vinden het geweldig om nieuwe projecten op te zetten. Je kunt goed en grondig onderzoek doen, en je vindt het heerlijk om je tanden te zetten in nieuwe concepten en zienswijzen. Je denkt snel, bent intuïtief en vaak origineel, maar je bent beter in iets aanpassen en verbeteren in plaats uitvinden. Je komt het beste tot je recht bij collega’s die je eigen persoonlijkheid aanvullen. Je hebt een sterke wil en kunnen goed organiseren – een combinatie die je in staat stelt om alle projecten die je opzet ook succesvol af te ronden. Je bent heel vrijgevig en gul, maar dit wordt gebalanceerd door je extreme voorzichtigheid wat geldzaken betreft.

Het sterrenbeeld Boogschutter in relaties

Boogschutters zijn oprecht, vurig en rechtlijnig in de liefde. Ze zijn meestal meer traditioneel en conventioneel ingesteld wat seksualiteit betreft. Maar als ze tegengewerkt worden, kan hun onvermogen om iets te doen hun hele leven overschaduwen of ze kunnen wraak nemen door cynisch promiscue te worden. Dan gaan ze juist helemaal overboord en zijn ze nog meer dan andere mensen geneigd om een relatie aan te gaan met iemand die helemaal niet bij ze past.

In een goed huwelijk hebben is het sterrenbeeld Boogschutter een trouwe partner en verwennende ouder. Maar toch blijven ze altijd een beetje van die typische rusteloosheid houden, dus hoe fijn en huiselijk hun situatie thuis ook is, af en toe moeten ze gewoon even lekker ontsnappen en op reis gaan. Een Boogschutter vindt het belangrijk om zich vrij te voelen. Vaak staan ze dan ook voor de keuze keuze of ze hun carrière hun leven laten beïnvloeden ten koste van hun partner en gezin.

In vriendschappen is een Boogschutter heel betrouwbaar, en Boogschutters zullen niet zo snel het vertrouwen dat ze is gegund verraden. Ze kunnen wel impulsief boos worden, en in zulke situaties zijn ze heel direct en weten ze precies hoe ze hun vijand op de meest pijnlijke plek kunnen raken. Gelukkig zijn ze wel heel vergevingsgezind, en hebben ze een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, zeker als het op de zorg van ouderen in de familie aankomt.

Geschikte beroepen voor het sterrenbeeld Boogschutter

Mensen met Boogschutter als sterrenbeeld kunnen in uiteenlopende beroepen uitblinken. Het zijn aangeboren leraren en filosofen, en ze kunnen erg goed de morele principes en drijvende krachten van het universum uitleggen. Dankzij deze gave kunnen ze zowel succesvolle religieuze predikers worden als wetenschappers. Ze komen ook goed tot hun recht in de politiek of advocatuur, maar ook bijvoorbeeld in pr of de reclamewereld.

Het zijn rusteloze zielen die dol zijn op reizen, dus als het even meezit, kiezen ze voor een beroep met veel afwisseling en reismogelijkheden, zoals in het leger, als rondreizend verkoper of in de muziekindustrie. Vroeger zei men altijd dat Boogschutters, trouw aan hun sterrenbeeld, goed waren in de paardenhandel en allerlei andere beroepen die verbonden waren aan paarden. In de moderne tijd zie je dat vaak vertaald naar auto’s en vliegtuigen.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter

Boogschutters hebben door hun ongeduld vaak de neiging om nieuwe projecten af te raffelen, snel boos te worden om kleine dingen en veel te eisen van met name collega’s. Daarnaast drijven ze graag de spot met de tekortkomingen van anderen, maar tegelijkertijd willen ze wel altijd erkend worden voor hun eigen eigen inspanningen. En hun inzet is meestal ook wel het prijzen waard, want Boogschutters zijn bereid om alles op te offeren om een belangrijk project af te ronden. Maar hun gezondheid en relaties kunnen daar helaas wel onder lijden.

Het sterrenbeeld Boogschutter kan veeleisend, onachtzaam en dominant zijn op het werk. En thuis ook opschepperig, extravagant en vulgair. Een rusteloze Boogschutter kan meer verliezen dan alleen zijn eigen stabiliteit. Soms kunnen Boogschutters regelrecht losbandig worden en veel tijd verspillen aan frivool gejaag. Het tegenovergestelde kan ook: ze kunnen moraliserend, religieus fanatisme ontwikkelen, of hypocrisie ontwikkelen, waarbij hun innerlijke stijfheid wordt verhuld door een uiterlijke dekmantel van jovialiteit.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Boogschutter

Het sterrenbeeld Boogschutter heerst over de dijen, heupen en het sacrale gebied. Boogschutters kunnen daarom gevoelig zijn voor aandoeningen aan de dijen en heupen. Ze zijn ook vatbaar voor reuma. Ze moeten goed opletten dat ze geen siliciumtekort ontwikkelen, want anders kunnen ze snel last hebben van een slechte huid, dof haar en broze nagels. Heb je deze klachten, leg ze dan voor bij je huisarts.

Boogschutters zijn dol op sporten, dus daar horen ook veel sportblessures bij. Volgens de oude astrologen krijgen ze vaker ongelukken met paarden en andere viervoetige dieren. Daarnaast moet het sterrenbeeld Boogschutter uitkijken voor ongelukken met hitte en vuur.

Meer feitjes over het sterrenbeeld Boogschutter

Houdt van
• Reizen
• Diep tot kwesties doordringen
• Vrijheid
• Wetten en betekenissen

Heeft een hekel aan…

• Onconventionele theorieën
• Gebonden zijn aan een plek
• Verplichtingen
• Wachten
• Teveel details te horen krijgen

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld Boogschutter

Probleem: Anderen hebben geen tijd voor je omdat je de neiging hebt om teveel ijzers in het vuur te hebben.
Oplossing: Zorg ervoor dat je ‘koopwaar’ wel aan de beschrijvingen van je ‘advertenties’ voldoen. Is iets een feit of fictie?

Probleem: Mensen nemen je niet meer in vertrouwen of nemen je niet eens meer serieus.
Oplossing: Probeer niet te overdrijven of twistziek te zijn met anderen, want dan zullen ze snel het gevoel krijgen dat je niet te vertrouwen bent, met alle gevolgen van dien.

Probleem: Je verloren en gedesillusioneerd voelen.
Oplossing: Richt je op één ding dat je bevrediging zal geven en werk naar dat punt toe.

Probleem: Je zit vast op één plek en lijkt niet ver vooruit te komen.
Oplossing: Probeer positiever te denken en stel een paar doelen op korte termijn. Heb je die gehaald, stel er dan meer op. Zo zul je het gevoel hebben dat je ook echt vooruit komt.

Lees de beschrijvingen van andere sterrenbeelden, of lees voor meer inzicht ook je Chinese horoscoop.

Plaats een reactie