Welk sterrenbeeld op 7 januari?

Ben je geboren op 7 januari? Dan is je sterrenbeeld Steenbok.

Numerologie: Het nummer 7 staat voor zoeken naar de waarheid, mystiek en authenticiteit.

Heersende planeet: Saturnus.

Modaliteit: Kardinaal. Je bent heel moedig, netjes en houdt van duidelijkheid.

Element: Aarde. Je hebt een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en bent praktisch ingesteld.

Geluksdag: Zaterdag.

Geluksgetallen: 2, 9, 14, 16, 22.

Sterrenbeeld 7 januari in het kort

Goede eigenschappen:

✓ Empathisch
✓ Verbeeldingsrijk
✓ Vriendelijk
✓ Betrouwbaar
✓ Netjes
✓ Authentiek

Mindere eigenschappen:

✓ Onzeker
✓ Behoeftig
✓ Niet assertief
✓ Meegaand

Geschikte beroepen:

✓ Sociaal werker
✓ Wetenschappelijk onderzoeker
✓ In de gezondheidszorg

Vaardigheden:
✓ Kan goed in teamverband werken
✓ Denkt buiten de gebaande paden
✓ Betrouwbaar

Het sterrenbeeld Steenbok van 7 januari

Omdat je zo vrolijk, trouw en gul bent, vinden mensen je al snel aangenaam gezelschap, zowel op je werk als in je vriendenkring. Je voelt instinctief de stemmingen aan van de mensen om je heen. Daarnaast kun je je ook heel goed inleven in andermans positie. Heeft een geliefde van je pijn, dan voel je dat bijna zelf! Je zet dan alles op alles om het leven van diegene beter te maken. Hierdoor kom je goed tot je recht in de gezondheidszorg of als sociaal werker.

Ondanks je mooie eigenschappen en talenten ben je niet helemaal overtuigd van je eigenwaarde. Je zoekt veel bevestiging van anderen, buiten jezelf. Hierdoor vind je persoonlijke connecties extra belangrijk, maar kijk uit dat je niet te afhankelijk wordt van andermans goedkeuring en hierdoor je eigen waarden vergeet.

Je hebt een diepgaand gevoel van mystiek en verlangen naar wijsheid. Je voelt je snel aangetrokken tot onverklaarbare dingen en spiritualiteit, zelfs als je eigenlijk wat sceptisch bent.

Je hebt een levendige verbeelding en scherp intellect, waardoor je makkelijk met creatieve oplossingen komt voor problemen. Vertrouw op je instincten, want je hebt het vaker bij het juiste eind dan je gebrek aan zelfvertrouwen je wil laten geloven.

Dit gebrek aan zelfvertrouwen draagt er ook aan bij dat je moeite hebt met intieme relaties. Je bent nogal een einzelgänger. Maar je komt het beste tot je recht als je iemand vindt die op dezelfde golflengte zit als jij en je ook intellectueel prikkelt. Wanneer je je eenmaal durft open te stellen, ben je juist heel passievol en liefdevol. Toch heb je ook veel behoefte aan tijd voor jezelf. Als iemand begrijpt en respecteert dat je nu eenmaal zo bent en het geen afwijzing of gebrek aan liefde is, kunnen jullie heel gelukkig zijn samen. Je bent heel trouw en wanneer je jezelf eindelijk overgeeft aan iemand, moet er wel heel veel gebeuren voor je liefde uitblust.