Welk sterrenbeeld op 6 januari?

Ben je geboren op 6 januari? Dan is je sterrenbeeld Steenbok!

Numerologie: Het getal 6 staat voor harmonie, familie, idealisme en heilzaamheid.

Heersende planeet: Saturnus.

Modaliteit: Kardinaal. Je bent diplomatisch en creatief.

Element: Aarde. Je bent heel redelijk, discreet en berekenend.

Geluksdag: Zaterdag.

Geluksgetallen: 1, 3, 13, 18, 24.

Sterrenbeeld 6 januari in het kort

Goede eigenschappen:

✓ Idealistisch
✓ Eerlijk
✓ Vastberaden
✓ Open
✓ Gevoelig
✓ Ambitieus

Mindere eigenschappen:

✓ Obsessief
✓ Ongebalanceerd
✓ Intolerant
✓ Streberig

Beroepen:

✓ Iets met goede doelen
✓ Yogadocent
✓ Acteur

Het sterrenbeeld Steenbok van 6 januari

Je bent heel empathisch en gevoelig. Je voelt je heel betrokken bij het wel en wee van de mensheid en de aarde in het algemeen, op het mystieke af. Dit komt makkelijk tot uiting via je inzet voor een goed doel, of misschien zet je je graag voor een spirituele of religieuze missie.

Je hebt een sterk ontwikkeld moreel kompas. Hoewel je heel meegaand en zacht van aard ben, leer je in de loop van het leven harder te worden om je opvattingen te verdedigen en je in te zetten in wat voor jou goed voelt.
Door je inlevingsvermogen kun je ook heel makkelijk connecties aangaan met mensen. Je deelt graag je inzichten met de mensen om je heen. Deze combinatie van intellectuele overtuiging en communicatieve vaardigheden zorgt ervoor dat je het goed kan doen als docent, in de politiek of in een artistiek beroep. Maar elk beroep met maatschappelijke betrokkenheid en in een leidinggevende positie, zal je sowieso goed afgaan.

Je overtuiging en vastberadenheid kunnen er wel voor zorgen dat je heel onwrikbaar bent in je opvattingen. Dat hoeft niet altijd slecht te zijn, maar sluit jezelf niet helemaal af voor andere zienswijzen. Anders wordt je wereldje heel klein en beperkt.

Je werkt ontzettend hard en bent heel ambitieus. Juist daarom vind je het extra belangrijk om balans te houden tussen je carrière en thuisleven. Je ziet je liefdes- en gezinsleven als een soort beloning voor je harde werk. Je hebt veel plannen, ambities en doelen, maar je ziet deze niet alleen als kansen voor jezelf, maar ook als mogelijkheden om je partner en gezin vooruit te helpen in het leven en een aangenaam bestaan te hebben. Het is voor jou belangrijk dat je partner begrijpt wat je doelen en motivaties zijn.