Welk sterrenbeeld op 5 januari?

Ben je geboren op 5 januari? Dan is je sterrenbeeld Steenbok!

Heersende planeet: Saturnus.

Numerologie: Het getal 5 staat voor nieuwsgierigheid, sensualiteit en vrijheid.

Modaliteit: Kardinaal. Je bent voorzichtig, gul en gebalanceerd.

Element: Aarde. Je bent praktisch ingesteld en houdt van duidelijkheid en structuur.

Geluksdag: Zaterdag.

Geluksgetallen: 1, 8, 16, 19, 22.

Sterrenbeeld 5 januari in het kort

Goede eigenschappen:

✓ Serieus
✓ Veerkrachtig
✓ Vindingrijk
✓ Innovatief
✓ Meevoelend
✓ Gedisciplineerd

Mindere eigenschappen:

✓ Ongeduldig
✓ Afgezonderd
✓ Intolerant
✓ Arrogant
✓ Koppig
✓ Zelfgenoegzaam

Vaardigheden:

✓ Praktische vaardigheden
✓ Realistische kijk op het leven
✓ Leiderschapskwaliteiten

Het sterrenbeeld Steenbok van 5 januari

Je houdt van avonturen en vindt het heerlijk om het onbekende te verkennen. Dit geldt zowel voor verre oorden als exotische filosofieën. Je bent heel zelfredzaam en kunt overal wel een oplossing voor bedenken. Hierdoor voel je je in uiteenlopende situaties op je gemak, want je weet van jezelf dat je je altijd wel kunt redden. Bovendien ben je heel optimistisch ingesteld, dus je ziet eerder kansen dan obstakels.

Ook op je werk komt dit heel goed van pas, dus je hebt het potentieel om heel succesvol te worden in de carrière van je keuze. Je voelt je vooral aangetrokken tot creatieve beroepen, dus je zou het goed doen als beeldhouwer, artiest of acteur. Zelfs in de politiek kun je heel ver komen en je leidinggevende en creatieve talenten volop toepassen.

Je kunt de stemmingen van mensen om je heen heel goed aanvoelen. Je kunt je goed inleven in de positie van een ander. Je begrijpt hun keuzes en motivaties. Mensen stellen je gezelschap dan ook erg op prijs en komen je vaak om raad vragen. Maar je bent geen deurmat. Je deelt graag je ervaring en inzichten met iemand, maar als diegene keer op keer je advies niet volgt, raak je geïrriteerd en kap je het af.

Je wikt en weegt heel lang voor je een opvatting als waarheid beschouwt. Wanneer je eenmaal iets eindelijk accepteert, ben je ook niet meer op andere gedachten te brengen. Je houdt je dan koppig vast aan je voorkeuren en benaderingen.

In de liefde ben je wat extroverter dan andere Steenbokken. Je vindt sociale contacten belangrijk en bent heel gevat en goed gezelschap. Je vindt het fijn en belangrijk om een romantische partner te hebben, maar vrijheid en de wereld verkennen zijn minstens zo belangrijk. Door deze reislust, en een tikkeltje bindingsangst, is de kans groot dat het lang duurt voor je een duurzame relatie aangaat.

Het is voor jou belangrijk dat je partner je interesses deelt en niet alleen een geliefde is, maar ook je beste maatje. Omdat je zo rusteloos bent, is het heel fijn als je partner net zo reislustig en avontuurlijk is als jij.