Welk sterrenbeeld op 4 januari?

Ben je geboren op 4 januari? Dan is je sterrenbeeld Steenbok!

Heersende planeet: Saturnus.

Numerologie: Het getal 4 staat voor focus, doelgerichtheid en gewetensvolheid.

Modaliteit: Kardinaal. Je bent heel positief ingesteld en onafhankelijk.

Element: Aarde. Je bent praktisch ingesteld en houdt van structuur.

Geluksdag: Zaterdag.

Geluksgetallen: 3, 6, 17, 18, 27

Sterrenbeeld 4 januari in het kort

Goede eigenschappen:

✓ Origineel
✓ Georganiseerd
✓ Inlevend
✓ Conceptueel
✓ Gestructureerd
✓ Pragmatisch

Mindere eigenschappen:

✓ Intolerant
✓ Onbuigzaam
✓ Bekrompen
✓ Dogmatisch
✓ Afgezonderd

Geschikte beroepen:

✓ Ondernemer
✓ Onderwijzer
✓ Leidinggevende in een non-profit

Sterke punten:

✓ Analytische vaardigheden
✓ Doelgerichtheid
✓ Praktische aanpak

Het sterrenbeeld Steenbok geboren op 4 januari

Je bent een onafhankelijke denker die graag met innovatieve oplossingen komt. Iets waar een ander nooit aan gedacht zou hebben, is voor jou heel vanzelfsprekend en logisch. Je kunt je creatieve ideeën ook met gemak en precisie in de praktijk toepassen.

Je hebt een analytische en scherpe geest. Je neemt alles waar, tot in de kleinste details. Hierdoor kun je meteen de kern van een probleem inzien en met een gerichte oplossing komen. Je gaat dan doelgericht te werk tot je tevreden bent met het eindresultaat.

Je bent heel meelevend met het wel en wee van anderen. Hierdoor ben je erg maatschappelijk betrokken en breng je je idealen graag in de praktijk.

In je persoonlijke relaties ben je gevoelig en invoelend. Je staat je vrienden en geliefden met liefde en toewijding bij als ze je nodig hebben.

Je zet je sowieso graag in voor mensen die je hulp kunnen gebruiken, ook in bredere zin. Hierdoor kun je een goede leerkracht worden of je beroepsmatig inzetten voor een goed doel.

Ook als ondernemer kun je heel succesvol zijn, omdat je zo je idealen en innovatieve ideeën onbeperkt in de praktijk kunt brengen.

Je geniet graag van de geneugten van het leven, maar je houdt wel altijd de langetermijn in gedachten en blijft daar aan werken. Je krijgt erg veel voldoening van je projecten voor de toekomst. Kijk alleen wel uit dat je niet te extreem wordt, anders raak je zo gefocust op je doelen dat je nieuwe ervaringen en vriendschappen in het nu misloopt. Sta ook open voor mensen met andere meningen, doelen of idealen, want diversiteit is ook belangrijk.

In relaties ben je heel voorzichtig met je gevoelens. Je grootste angst is afwijzing. Je wilt niet graag kwetsbaar overkomen. Je hebt een diepe behoefte aan liefde te ontvangen en beantwoorden, maar omdat je zo terughoudend bent, komt dat niet altijd goed over bij anderen. Pas na een lange periode krijgt je eindelijk het gevoel dat je iemand kunt vertrouwen en jezelf kunt zijn. Je bent juist heel zorgzaam, beschermend en trouw.