Welk sterrenbeeld op 2 januari?

Ben je geboren op 2 januari? Dan is je sterrenbeeld Steenbok.

Numerologie: Het getal 2 staat voor dualiteit, samenwerking en diplomatie. Je bent sociaal ingesteld en houdt van balans.

Heersende planeet: Saturnus.

Modaliteit: Kardinaal. Je bent heel bedachtzaam en toch ook avontuurlijk.

Element: Aarde. Je hebt een sterke behoefte aan structuur en gerechtigheid.

Geluksdag: Zaterdag.

Geluksgetallen: 7, 9, 15, 17, 22.

Geboren op 2 januari in het kort

Goede eigenschappen:

✓ Verantwoordelijk
✓ Diepzinnig
✓ Toegewijd
✓ Gevoelig
✓ Waarnemend
✓ Objectief

Mindere eigenschappen:

✓ Workaholic
✓ Ingetogen
✓ Veeleisend
✓ Kritisch
✓ Geïsoleerd

Het sterrenbeeld Steenbok van 2 januari

Je bent heel alert en kunt je omgeving goed aanvoelen. Je merkt bepaalde dingen, die aan anderen voorbij zouden gaan. Je kunt je ook goed inleven in de emoties van de mensen om je heen en hun stemming aanvoelen.

Je hebt altijd wel een duidelijk doel voor ogen. Je schuwt hard werk niet. Je bent ambitieus en succesvol.

Je hebt veel oog voor detail en bent heel kritisch. In je persoonlijke relaties is dat niet altijd even handig, maar op je werk komt het juist goed van pas. Ook ben je heel kritisch op jezelf. Hierdoor kun je teveel van jezelf eisen.

Je bent gemotiveerd en zet je helemaal in om het beste resultaat te behalen. Je pikt nieuwe informatie makkelijk op en kunt deze ook snel in de praktijk toepassen. Je vindt het heerlijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben en je daar helemaal aan over te geven. Je neigt er ook naar naar workaholic te zijn.

Toch kun je door je kritische inborst wel heel onzeker zijn. Het positieve hiervan is dat je anderen niet zo snel in de maling neemt of je werk beter voordoet dan het is. Het nadeel is dat je eigenlijk maar weinig van de vruchten van je inzet kunt genieten, want voor jou is het nooit genoeg. Je hebt altijd een knagend gevoel dat het beter had gekund.

Daarom is het goed om af en toe even wat tijd voor jezelf te nemen, weg van je werk. Even niet zo serieus zijn en gewoon plezier hebben in het leven.

In de liefde en relaties ben je wat socialer ingesteld dan andere Steenbokken. Omdat je je makkelijk kunt inleven in anderen, verlopen relaties soepel. Je hebt ook een sterke behoefte aan relaties, en je voelt je vaak zelfs niet compleet zonder partner om je geluk mee te delen.

Je bent dan ook niet zo dol op onenightstands of kortstondige relaties. Je werkt liever aan de lange termijn, iemand met wie je samen aan je doelen kunt werken.

Je bent een geboren bemiddelaar en hebt een hekel aan onrust in een relatie en strijd. Ondanks dat je een typische koppige Steenbok bent, ben je toch vaak degene die het als eerste probeert goed te maken na een ruzie.