Welk sterrenbeeld op 1 januari?

Ben je op 1 januari geboren, dan is je sterrenbeeld Steenbok.

In de numerologie staat het getal 1 voor leiderschap.

Heersende planeet: Saturnus.

Modaliteit: Kardinaal. Je bent heel bedachtzaam en toch ook avontuurlijk.

Geluksdag: Zaterdag.

Geluksnummers: 3, 4, 11, 17 en 21.

Sterrenbeeld Steenbok: 1 januari in het kort

Goede eigenschappen:

✓ Objectief
✓ Bedachtzaam
✓ Sympathiek
✓ Verantwoordelijk
✓ Georganiseerd
✓ Competent

Mindere eigenschappen:

✓ Ongebalanceerd
✓ Goedgelovig
✓ Temperamentvol
✓ Inflexibel
✓ Overgevoelig
✓ Angstig

Het sterrenbeeld Steenbok geboren op 1 januari

Wanneer je bent geboren op 1 januari, ben je praktisch en verstandig ingesteld.

De invloed van de numerologie van het nummer 1 in combinatie met je sterrenbeeld Steenbok, zorgt ervoor dat je sterke leiderschapskwaliteiten hebt. Je hebt graag de touwtjes in handen.

Je hebt bovendien een serieuze inborst en bent ontzettend gedisciplineerd. Je hebt een ijzeren wilskracht. Je bent niet bang voor hard werk.

Succes is dan ook heel belangrijk voor je. Je hebt geen zesjesmentaliteit. Je werkt graag aan je schoolresultaten of carrière. Je vindt het belangrijk om aan een goede toekomst te werken, zowel voor jezelf als je geliefden.

Je past je makkelijk aan aan veranderende omstandigheden. Je springt niet zomaar overal in, want je bent liever voorzichtig en wacht dingen geduldig af.

Omdat je in je sociale omgang nogal gereserveerd bent, verwachten mensen het niet zo snel, maar je hebt een ontzettend goed gevoel voor humor. Dit is voor veel mensen een aangename verrassing.

Je vindt het niet fijn om fouten te maken, maar je leert je lessen goed en neemt deze ook mee naar de toekomst.

Je komt goed tot je recht in een beroep waarbij je je intellectuele kracht kunt inzetten. Bijvoorbeeld als docent, advocaat of financieel analist.

Mensen vragen je graag om raad omdat je altijd je hoofd koel weet te houden en rationeel blijft nadenken, zelfs in de meest stresvolle situaties.

Je ziet graag het beste in mensen, maar hierdoor kun je wel soms naief zijn. Hierdoor kunnen mensen met slechte bedoelingen makkelijk misbruik maken van je goede aard. Je intuitie is wel heel sterk, dus met meer balans tussen hard en hoofd, kun je veel problemen voorkomen.

In vriendschappen ben je ontzettend trouw en je vrienden kunnen op jou rekenen dat je geheimen bewaart en voor hen opkomt.

Ook op emotioneel gebied ben je voorzichtig, waardoor je soms moeilijk je gevoelens kunt uiten. Je neemt relaties heel serieus en springt er niet zomaar in. Je bent ook heel kieskeurig. Soms kies je je partners meer met je hoofd dan met je hart.

Je hebt ook in de liefde veel behoefte aan afwisseling en avontuur, maar dit verken je liever met één vaste partner in plaats van steeds van partner te wisselen. Je vindt het moeilijk om je behoeften te communiceren, maar in een langdurige relatie met veel vertrouwen en geduldige partner, gaat het je steeds makkelijker af.