Chinese horoscoop Rat

In deze Chinese horoscoop Rat lees je alles over dit Chinees sterrenbeeld, zoals eigenschappen van hun karakter, de invloeden van de elementen en hoe ze zijn in de liefde.

De Rat in het kort

Typische eigenschappen van het Chinese sterrenbeeld Rat:

Chinese Horoscoop Rat

Positieve eigenschappen van de Rat:

Knuffellig
Slim
Kalm
Charismatisch
Charmant
Geliefd
Dynamisch
Aardig
Beschermend
Gevat
Bereid te experimenteren
Eerlijk
Idealistisch
Geduldig
Sensueel
Spraakzaam

Mindere eigenschappen van de Rat:

Slinks
Zelfzuchtig
Berekenend
Roddelkont
Defensief
Te ambitieus
Rusteloos
Geheimzinnig
Zelfingenomen
Bezitterig

Data voor de Chinese horoscoop Rat

GeboortejaarExacte dataDierElement
190031 jan 1900 – 18 feb 1901RatMetaal
191218 feb 1912 –   5 feb 1913RatWater
1924 5 feb 1924 – 23 feb 1925RatHout
193624 jan 1936 – 10 feb 1937RatVuur
194810 feb 1948 – 28 jan 1949RatAarde
196028 jan 1960 – 14 feb 1961RatMetaal
197215 feb 1972 –   2 feb 1973RatWater
1984 2 feb 1984 – 19 feb 1985RatHout
199619 feb 1996 –   6 feb 1997RatVuur
2008 7 feb 2008 – 25 jan 2009RatAarde
202025 jan 2020 – 11 feb 2021RatMetaal

Eigenschappen van het Chinese sterrenbeeld Rat

De Chinese horoscoop Rat is ambitieus, charmant en doortastend. Het zijn geboren optimisten die overal wel een oplossing voor kunnen vinden.

Een Rat zal nooit zomaar niks doen. Ze zijn altijd wel bezig met iets en gunnen zichzelf weinig ontspanning. Zelfs als ze even stilzitten om op adem te komen, dan blijven hun gedachten alsnog doorgaan. Dit heeft de Rat ook nodig, want Ratten hebben veel prikkels nodig, anders raken ze snel verveeld.

De Rat is heel gezellig en kan makkelijk met iedereen praatjes maken. Ze gaan graag naar feestjes of cafés en kunnen dan over van alles en nog wat praten met hun vrienden en kennissen. Ratten zijn levendig, sociaal en makkelijk in de omgang, dus ze maken overal en altijd wel nieuwe vrienden.

Tegenstrijdig genoeg is de Rat juist heel erg gesloten. Ze praten wel graag en veel, maar niet over zichzelf en wat er nu echt in ze omgaat. Ratten hebben daarom vaak meer kennissen dan echte vrienden. Maar als ze eenmaal iemand toelaten, dan zijn het toegewijde en trouwe vrienden. Ratten zijn dol op hun vrienden en hebben alles voor ze over.

De Rat kan naast kleppen ook flinke roddelen. Als zouden ze nooit zomaar hun eigen geheimen met iemand delen. Zelfs hun problemen delen ze niet graag met hun geliefden en vertrouwelingen. Ze zijn extreem gesloten en discreet als het op hun eigen persoonlijke leven aankomt.

De Rat kan in elke situatie overleven. Ze laten zich door geen enkel obstakel tegenhouden en geen uitdaging is ze te groot. Ratten zijn zo vindingrijk, dat ze overal wel succesvol in kunnen zijn, wat ze ook kiezen. Ze kunnen ook emotioneel goed met moeilijkheden omgaan en vinden overal wel een oplossing voor.

De Rat is echt een opportunist, maar dan in de positieve zin. Ze zien overal kansen en mogelijkheden, en ze zijn bereid hier hard voor te werken. Bovendien zijn ze ook bijzonder efficiënt, dus ze krijgen ontzettend veel gedaan en kunnen veel bereiken in het leven.

Het Chinese sterrenbeeld Rat heeft een ietwat negatieve uitkijk op het leven en kan snel ontevreden zijn. Maar als ze leren om in het moment te leven en dit als een kans te zien om de situatie te verbeteren, kunnen ze heel succesvol zijn.

De Rat is het eerste teken van de Chinese zodiak, en daarom willen ze het liefst overal de eerste en beste in zijn. Omdat ze zoveel energie hebben en van aanpakken weten, kunnen ze soms iets teveel hooi op hun schouders nemen en te veel verschillende projecten tegelijk aannemen.

De Chinese horoscoop Rat is slim, nieuwsgierig en altijd bewust van zijn omgeving. Ze hebben een sterke intuïtie en voelen altijd haarscherp aan als er gevaar dreigt. Hierdoor kunnen ze ook goed mensen inschatten.

De Chinese horoscoop Rat-man

De Rat-man is intelligent en vlug van begrip. Hij kan zich makkelijk aan nieuwe situaties aanpassen. Ook is deze man heel creatief en kan voor elk probleem of obstakel wel een oplossing bedenken. Ze kunnen elke situatie naar hun hand zetten en in hun voordeel laten uitpakken. Maar ze werken liever voor zichzelf dan voor anderen. Ze komen beter tot hun recht als zelfstandige dan als werknemer of leidinggevende. Ze kunnen zich heel snel mentaal aanpassen en wenden en raken gefrustreerd als ze op anderen moeten wachten.

De Chinese horoscoop Rat-vrouw

De Rat-vrouw is heel traditioneel ingesteld. Ze vindt het heerlijk om alles netjes en georganiseerd te houden. Haar familie en gezin zijn alles voor haar. Ze neemt graag de zorgtaken op zich zodat haar partner zich daar geen zorgen over hoeft te maken. En stiekem ook omdat ze denkt dat ze alles toch beter en efficiënter doet! Ook op haar werk is ze iemand die een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft en graag voor anderen zorgt.