Chinese horoscoop Hond

In deze Chinese horoscoop Hond lees je alles over dit Chinees sterrenbeeld, zoals eigenschappen van hun karakter, de invloeden van de elementen en hoe ze zijn in de liefde.

De Hond in het kort

Typische eigenschappen van het Chinese sterrenbeeld Hond:

Chinese Horoscoop Sterrenbeeld Hond

Verantwoordelijk
Mededogend
Betrouwbaar
Nieuwsgierig
Eerlijk

Maar ook…

Pessimistisch
Angstig
Overweldigend

Data voor de Hond

Dit zijn de exacte data voor het sterrenbeeld Hond volgens de Chinese kalender:

 • 1910: 10 feb 1910 – 29 jan 1911 Metaal Hond
 • 1922: 28 jan 1922 – 15 feb 1923 Water Hond
 • 1934: 24 feb 1934 – 3 feb 1935 Hout Hond
 • 1946: 2 feb 1946 – 21 jan 1947 Vuur Hond
 • 1958: 18 feb 1958 – 7 feb 1959 Aarde Hond
 • 1970: 6 feb 1970 – 26 jan 1971 Metaal Hond
 • 1982: 25 jan 1982 – 12 feb 1983 Water Hond
 • 1994: 10 feb 1994 – 30 jan 1995 Hout Hond
 • 2006: 29 jan 2006 – 17 feb 2007 Vuur Hond
 • 2018: 16 feb 2018 – 4 feb 2019 Aarde Hond
 • 2030: 2 feb 2030 – 22 jan 2031 Metaal Hond

Karakter en eigenschappen van de Hond

De Hond is het teken van mededogen en Loyaliteit. Mensen die geboren zijn met Chinese horoscoop Hond zijn eerlijk, trouw en oprecht. Honden zijn in de Chinese astrologie het meest humanitair en vriendelijk van alle tekens.

Honden zijn oprecht en eerlijk en ze stralen veel zelfbewustzijn en zelfvertrouwen uit. Honden vinden tradities en eervol leven belangrijk, en ze proberen altijd zoveel mogelijk mensen te helpen.

Honden zijn aan de ene kant dus heel vriendelijk en menslievend, maar tegelijkertijd zijn ze niet zo sociaal. Ze hebben een hekel aan grote bijeenkomsten, zoals feestjes of bruiloften. Dan houden ze zich zoveel mogelijk schuil en gaan ze een beetje op in de menigte. Maar in één op één relaties of kleine groepjes, voelen Honden zich wel in hun element.

Mensen met als Chinese horoscoop Hond vinden rechtvaardigheid heel belangrijk. Ze zullen altijd opkomen voor de underdog en onrecht.

Honden staan ook altijd klaar om vrienden in nood te helpen. Dit doen ze in de vorm van advies of praktische hulp, maar ze zijn ook niet te beroerd hun scherpe observaties te delen. Ze weten dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken.

Honden zullen ook altijd in de bres springen als ze zien dat iemand verbaal of fysiek wordt aangevallen. Ze zijn heel gevoelig en beschermend en zullen zichzelf opofferen om een ander te kunnen redden.

Honden zijn bovendien heel trouw aan hun vrienden en geliefden. Als ze eenmaal iemand mogen, dan zijn het vrienden voor het leven. Honden zijn heel plichtstrouw. Ze zullen nooit iemand zomaar in de steek laten. Bovendien zijn ze heel betrouwbaar en kunnen ze makkelijk geheimen bewaren. Honden hebben een sterk moreel besef en houden sowieso niet van roddelen, dus ze zullen het nooit tegen je gebruiken.

Honden zijn eerlijk en direct. Ze draaien niet om dingen heen en gaan het liefst meteen naar de kern van een kwestie. Ze zijn wel een beetje pessimistisch en sarcastisch ingesteld, en met hun scherpe tong kunnen ze makkelijk anderen kwetsen.

Honden worden oud en wijs geboren en voelen zich jonger en onbezorgder naarmate ze ouder worden. Ze nemen het leven soms iets te serieus, maar met de leeftijd kunnen ze dit steeds meer loslaten en meer geniet van het leven zoals het is.

Honden vinden eerlijkheid en trouw heel belangrijk. Als iemand hen verraadt, zullen ze dit niet pikken. Vergeven doen ze wel, maar vergeten echt nooit.

Chinese horoscoop Hond-man

De Hond-man is oprecht en eerlijk. Hij heeft veel energie en komt heel positief over, maar diep van binnen is hij juist cynisch en pessimistisch.

De Hond-man heeft een sterke mening en zal die verdedigen ook. Hij is heel stellig in zijn overtuigingen. In discussies is hij heel gepassioneerd, niet omdat hij arrogant is, maar omdat hij oprecht overtuigd is van zijn geluk en zijn tegenstander wil helpen tot het juiste inzicht te komen.

De Hond-man geeft veel om zijn gezin. Hoe koppig en pessimistisch hij ook is, als hij is omringd door zijn geliefden is hij weer als een onschuldige en vrolijke puppy. Hij doet zijn best om zijn geliefden te begrijpen en is niet te beroerd om compromissen te sluiten, waardoor er thuis zelden een gespannen sfeer hangt.

Chinese horoscoop Hond-vrouw

De Hond-vrouw is heel voorzichtig ingesteld. Ze negeert mensen die ze niet mag zo veel mogelijk. Ze vertrouwt mensen niet zo snel, maar als iemand eenmaal haar vertrouwen heeft gewonnen, dan gaat ze voor diegene door het vuur. Ze beschermt haar vrienden en gezin met alles wat ze in zich heeft.

Ze is geniaal en onafhankelijk. Ze vindt het heerlijk om buiten in de natuur te zijn. Ze is een harde werker die niet opgeeft tot ze haar doel heeft bereikt. Veiligheid en een stabiel inkomen zijn voor haar de belangrijkste aspecten van een passende carrière.

Plaats een reactie