Chinese horoscoop Geit / Schaap

In deze Chinese horoscoop Geit (ook wel Schaap genoemd) lees je alles over dit Chinees sterrenbeeld, zoals eigenschappen van hun karakter, de invloeden van de elementen en hoe ze zijn in de liefde.

De Geit in het kort

Typische eigenschappen van het Chinese sterrenbeeld Geit:

Chinese horoscoop voor sterrenbeeld Geit

Slim
Artistiek
Vriendelijk
Gelukkig
Aanpassingsvermogen
Gul
Fantasierijk
Onafhankelijk
Vredig
Beleefd
Gevoelig
Elegant
Meevoelend
Eerlijk
Romantisch

Maar ook…

Gereserveerd
Nerveus
Onzeker
Afhankelijk
Achteloos
Onlogisch
Impulsief
Besluiteloos
Lui
Ontevreden
Wraakzuchtig

Data voor Chinese horoscoop Geit

De exacte data voor het Chinees sterrenbeeld Geit volgens de Chinese horoscoop-kalender:

 • 1907: 13 feb 13 1907 –   1 feb 1908 Vuur Geit
 • 1919:   1 feb 1919 – 19 feb 1920 Aarde Geit
 • 1931: 17 feb 1931 –   5 feb 1932 Metaal Geit
 • 1943:   5 feb 1943 – 24 jan 1944 Water Geit
 • 1955: 24 jan 1955 – 11 feb 1956 Hout Geit
 • 1967:   9 feb 1967 – 29 jan 1968 Vuur Geit
 • 1979: 28 jan 1979 – 15 feb 1980 Aarde Geit
 • 1991: 15 feb 1991 –   3 feb 1992 Metaal Geit
 • 2003:   1 feb 2003 – 21 jan 2004 Water Geit
 • 2015: 19 feb 2015 –   7 feb 2016 Hout Geit
 • 2027:   6 feb 2027 – 25 jan 2028 Vuur Geit

Eigenschappen van de Chinese horoscoop Geit

Geiten zijn heel kunstzinnig ingesteld. Ze zijn gevoelig, creatief, elegant, charmant en heel getalenteerd. Ze kunnen met vrijwel iedereen wel overweg. Ze zijn heel rustig, charmant, beleefd en makkelijk in de omgang, dus dit maakt ze populair bij vrienden.

Geiten vallen niet zo snel op, zoals bijvoorbeeld de Tijger of De Draak. Geiten hoeven ook niet zo in het middelpunt van de aandacht te staan. Het liefst hebben ze gewoon rust aan hun hoofd. Toch zullen ze vroeg of laat uitblinken door hun talenten in de kunst of muziek.

Mensen met als Chinese horoscoop Geit zijn ontzettend gevoelig en meevoelend. Ze kunnen de emoties van anderen intuïtief aanvoelen, en dan is het bijna alsof ze dit zelf ook voelen. Ze gaan conflicten en confrontaties daarom ook het liefst zo veel mogelijk uit de weg. Een Geit zal niet zo snel vijanden maken, en houdt iedereen het liefst te vriend.

Maar ook al komt de Geit heel rustig en kalm over, diep van binnen ziedt een razende onzekerheid. Het enige wat dit kan stillen, is bevestiging van anderen dat ze liefde waard zijn. Ze willen het liefst beschermd en bewonderd worden, omdat dit ze zekerheid geeft.

Geiten maken zich veel te veel zorgen. Het is belangrijk dat ze leren ontspannen en op hun eigen innerlijke kracht vertrouwen.

Geiten kunnen behoorlijk pessimistisch zijn en ook een tikkeltje gemakzuchtig. Hierdoor nemen ze liever niet teveel verantwoordelijkheden op hun schouders. Maar soms pakt dit goed uit, want deze neiging zorgt ervoor dat de Geit altijd open staat voor de goede raad van anderen.

Geiten kunnen het moeilijk vinden om beslissingen te nemen. Ze kunnen dagenlang piekeren of ze nou wel of niet die leuke jas moeten kopen. Soms lopen ze hierdoor dingen of ervaringen mis in het leven. Het liefst nemen ze dan geen beslissing, en dit zorgt er ook voor dat ze soms weinig ambities hebben in het leven. Ze laten zich liever meevoeren door de stroming van het leven en zien wel waar het schip strandt.

Geiten zijn heel artistiek en dol op mooie dingen. Hun huis is dan ook smaakvol ingericht en vol met mooie schilderijen en andere kunstwerken. Het liefst wonen ze dichtbij de natuur met weids uitzicht. Maar de Geit kan wel een tikkeltje lui zijn, dus het mooie huis kan wel vaak rommelig zijn! De schoonmaak laten ze het liefst aan een ander over.

Geiten zijn gefascineerd door alles wat mysterieus en spiritueel is. Ze lezen graag over van alles en nog wat, maar ze zullen niet zo snel doorslaan naar religieus fanatisme. Daar houdt een Geit helemaal niet van.

Chinese horoscoop Geit-man

De Geit-man is een echte heer. Hij vindt zijn gezin heel belangrijk en heeft een zachte persoonlijkheid. Hij is heel sociaal ingesteld en kan met iedereen wel overweg. Hij kan makkelijk over koetjes en kalfjes praten en maakt snel nieuwe vrienden.

Hij biedt altijd wel een luisterend oor voor zijn vrienden. Als iemand iets nodig heeft, schiet hij zonder te denken meteen te hulp. Ook is hij altijd bereid zijn vrienden bij te staan met goed advies.

De Geit-man legt niet teveel druk op zichzelf of anderen. Hij zal een ander niet zo snel bekritiseren en houdt zijn mening liever voor zichzelf. Hij heeft een hekel aan conflicten en tijdens ruzies is hij meestal degene die de eerste stap zet om het weer bij te leggen.

Wel is de Geit-man nogal pessimistisch ingesteld. Hij focust snel op de negatieve kant van dingen en hier raakt hij gestrest van. Toch komt hij niet zo over, want hij verhult deze donkere kant met enthousiasme. Alleen mensen die hem goed kennen, kunnen hier doorheen prikken. Hij heeft veel steun en aandacht nodig om de positieve kant van het leven in te zien.

Chinese horoscoop Geit-vrouw

De Geit-vrouw is betrouwbaar en attent. Ze heeft oog voor de kleinste details. Ze is sociaal en kan de behoeften en stemmingen van anderen haarfijn aanvoelen.

Ze is heel gemotiveerd, maar raakt wel snel in de knel met zichzelf als ze tegen een probleem aanloopt dat ze niet kan oplossen. Ook is de Geit-vrouw heel koppig en luistert ze niet zo snel naar het advies of de waarschuwingen van anderen.

De Geit-vrouw is heel hard voor zichzelf en voelt zich niet snel tevreden. Ze wil veel bereiken in het leven, maar maakt zich wel veel zorgen en voelt zich snel onzeker. Ze houdt haar omgeving en leven graag georganiseerd en overzichtelijk, zodat ze toch een gevoel van stabiliteit krijgt.