Gratis je geboortehoroscoop berekenen

Hier kun je gratis je persoonlijke geboortehoroscoop berekenen!

geboortehoroscoop berekenen

Je geboortehoroscoop berekenen

Je geboortehoroscoop is een momentopname van hoe de sterrenhemel eruit zag toen je werd geboren.

Met je exacte geboortetijdstip kun je de geboortehoroscoop zo precies mogelijk berekenen. Je kunt je geboortetijdstip vaak vinden op een geboortekaartje of in je babyboek. Ook kun je een uittreksel aanvragen bij de burgerlijke stand van je geboorteplaats waarop dit vermeld staat.

 

Geboortedag
Exacte geboortetijd

Vink dit vakje aan als je geboortetijd onbekend is.*

UTC time offset:

Zorg ervoor dat de wereldtijd correct is. Als het verkeerd is, kun je dit veranderen.

* LET OP: Als je geboortetijd onbekend is, genereert dit rapport geen posities of aspecten voor de Maan, ascendant, midhemel, Vertex of huisposities voor de planeten.

[printfriendly]

Wat is een geboortehoroscoop?

Je geboortehoroscoop is een momentopname van de energie van de kosmos.

Stel je voor dat je moeder je ter wereld bracht in een groots weiland onder een donkere sterrenhemel. Precies op die plek, op dat moment, sloeg je je ogen voor het eerst open en keek je naar de schitterende sterrenhemel. De sterren en planeten stonden in dat moment op een unieke positie. Een combinatie van tijdstip en locatie die voor jou alleen uniek is. Dit is als het ware jouw astrologische blauwdruk: een momentopname van de energie van het universum op dat unieke moment. Je kunt het gebruiken als een handleiding van je psyche en als inzicht in de kiem van waar je toe in staat bent.

Wat je hiermee doet, is natuurlijk volledig aan jou. Daar heb je een vrije wil voor!

Dit verklaart waarom je buurman misschien ook een Ram is, maar toch een heel andere persoonlijkheid lijkt te hebben dan jij. En waarom zelfs eeneiige tweelingen toch alletwee een totaal andere persoonlijkheid kunnen hebben. Ook al zijn ze op dezelfde plek geboren, kan er in die paar minuten verschil toch op astrologisch gebied al een hoop veranderd zijn.

En daarom kun je bijvoorbeeld een onthechte Waterman van sterrenbeeld zijn, maar toch heel intens je emoties ervaren omdat je Maan op het moment van je geboortehoroscoop in Vissen stond.

Je geboortehoroscoop geeft dus een veel completer beeld van hoe je bent, denkt en voelt.

Wat laat je in je geboortehoroscoop berekenen?

Je geboortehoroscoop wordt opgemaakt uit de stand van hemellichamen zoals de planeten, de sterrenbeelden, je ascendant, de huizen en ook de aspecten. Het geeft je meer inzicht in jezelf, wie je bent en waarom je dingen doet en op een bepaalde manier ervaart.

Wanneer je hieronder je geboortehoroscoop berekent, krijg je een horoscooptekening als visuele hulp en natuurlijk een uitgebreide uitleg van wat alles precies betekent.

Vuistregel voor je geboortehoroscoop

Ik ben een (Zon-teken) maar emotioneel ervaar ik de wereld als een (Maan-teken). Ik praat als een (Mercurius-teken), maar ik druk mijn energie uit als een (Mars-teken). In de liefde, wil ik graag een partner die (Venus-teken). Als mensen me nog niet kennen, zien ze me als een (Ascendant).

Je ascendant berekenen in je geboortehoroscoop

In je geboortehoroscoop kun je ook je ascendant berekenen. Dit teken kwam op aan de oostelijke horizon op het moment dat je wereld geboren.

Je ascendant zorgt voor de eerste indruk die je maakt: van je smaak in kleding tot je manieren en hoe mensen die interpreteren. Ben je gereserveerd of juist heel open? Durf je alleen boodschappen te doen als je helemaal opgedoft bent of vind je je simpele kloffie wel goed genoeg? Dat kun je allemaal terugvinden in je ascendant.

De Ascendant verandert ongeveer om de twee uur, dus het is ideaal als je je geboortetijdstip kunt achterhalen.

De hemellichamen van je geboortehoroscoop

De Zon

geboorte, ego, identiteit

De Zon geeft aan waar je straalt in het leven. Het is een indicatie van je potentieel en hoe of wat je later wilt zijn “als je groot bent”.

De Maan

emoties, herinneringen, persoonlijkheid

De Maan gaat over je emotionele behoeften en hoe je reageert in relaties. Je kunt je meer als je Maan-teken voelen dan je sterrenbeeld! De Maan geeft ook aan wat je nodig hebt in het leven om je vervuld te voelen.

Mercurius

communicatie, intellect, vaardigheden

Je gedachten, je intelligentie, je leerpotentieel en manier van communiceren vallen onder de planeet Mercurius. Dit teken laat zien hoe je communiceert met anderen, maar ook met jezelf, bijvoorbeeld door je innerlijke dialoog.

Venus

liefde, genot, schone kunsten

Venus is de planeet van liefde, genot en schoonheid. Uit de positie van Venus kun je afleiden hoe je verliefd wordt en wat je nodig hebt in relaties om gelukkig te zijn.

Mars

energie, uitdagingen, sport

Mars gaat over je energieniveau en wat je inspireert om tot het uiterste te gaan.

Jupiter

uitbreiding, religie, geluk

Jupiter is de planeet van groei en overvloed. De positie van deze planeet geeft aan op welk gebied van je leven je veel overvloed en geluk kunt verwachten.

Saturnus

verantwoordelijkheid, volwassenheid, realiteiten

Saturnus gaat over je verantwoordelijkheidsgevoel en hoe je tegen de werkelijkheid aankijkt. Wat geeft je stabiliteit in het leven? Ook discipline en de kracht om spiritueel volwassen te worden komen aan bod.

Uranus

originaliteit, wetenschap, vooruitgang

Deze planeet gaat over wat jou uniek maakt en hoe je staat tegenover nieuwe technologieën, innovaties en de veranderingen in de maatschappij.

Neptunus

dromen, spiritualiteit, inspiratie

Neptunus is de planeet van dromen, spiritualiteit en inspiratie. Het geeft aan hoe jij je spiritualiteit beleeft en vormgeeft.

Pluto

hergeboorte, vernieuwing, hulpbronnen

De planeet Pluto staat voor hergeboorte. Voor grote transformaties moet soms een deel van ons eerst sterven voor er iets nieuws uit kan groeien. Dit kan een beetje een eng proces zijn, maar hoort bij het leven.

De Huizen van je geboortehoroscoop

Je geboortehoroscoop heeft 12 huizen. Ze staan voor verschillende aspecten van het leven, zoals gezondheid, relaties en geld.

Op het moment dat je was geboren, stond elke planeet in specifieke huis. Het helpt om je meer inzicht te geven. Staat Jupiter, de planeet van het geluk, bijvoorbeeld in de 2e huis, dan is de kans groot dat je in dit leven makkelijk geld verdient.

1e huis

uiterlijk, imago, identiteit

Dit huis gaat over hoe je eruit ziet en hoe je bij anderen overkomt. Hieruit kun je aflezen wat voor eerste indruk je maakt bij mensen. Dit huis gaat ook over je instelling en identiteit in het leven en wat je normen en waarden zijn. De heerser van het eerste huis is het sterrenbeeld Ram.

2e huis

geld, bezittingen, hulpmiddelen

Dit huis gaat ook over wat je belangrijk vindt in het leven, maar dan op een meer praktische manier, zoals geld, en hoe je daar tegenover staat. Ook je zelfbeeld, dagelijkse routines, gewoontes en werkinstelling vallen hieronder. De heerser van het tweede huis is het sterrenbeeld Stier.

3e huis

communicatie, broers en zussen

Dit huis gaat over hoe je denkt en hoe je communiceert met de wereld. Maar ook de relaties met eventuele broers of zussen vallen hieronder en je hobby’s en interesses. De heerser van het derde huis is het sterrenbeeld Tweelingen.

4e huis

familie, huiselijkheid, veiligheid

Het vierde huis gaat over je huis en je familie. Het gaat zowel over het huis en de omstandigheden waarin je bent opgegroeid, als je huis nu of in de toekomst. Het gaat ook over wat je een veilig gevoel geeft in het leven. De heerser van het vierde huis is het sterrenbeeld Kreeft

5e huis

romantiek, creativiteit, kinderen

Het vijfde huis gaat over romantiek, creativiteit, kinderen en eigenlijk alles wat je plezier en inspiratie om te scheppen brengt in het leven. De heerser van het vijfde huis is het sterrenbeeld Leeuw.

6e huis

dagelijkse routine, dienstbaarheid, gezondheid

Het zesde huis gaat over je dagelijkse routine, van kleine dingen zoals de afwas als grotere dingen zoals je visie op gezondheid en sporten. De heerser van het zesde huis is het sterrenbeeld Maagd.

7e huis

huwelijk, partnerschap, relaties

Het zevende huis gaat over relaties. Dit geldt zowel voor liefdesrelaties als je relaties met je vrienden, vijanden en alles daartussenin. De heerser van het zevende huis is het sterrenbeeld Weegschaal.

8e huis

passie, dood, hergeboorte, ziel

Het achtste huis gaat over het leven in het algemeen: wat geeft jou passie om te leven? Hoe kijk je tegen de dood aan? De heerser van het achtste huis is het sterrenbeeld Schorpioen.

9e huis

reizen, filosofie, onderwijs

Het negende huis beschrijft hoe je tegen de wereld aankijkt. Wat zijn je opvattingen in dit leven? Vind je het leuk om te reizen? Nieuwe culturen, opvattingen, religies te verkennen? De heerser van het negende huis is het sterrenbeeld Boogschutter.

10e huis

roem, prestaties, kundigheid

Het tiende huis gaat over je reputatie, je prestaties en je carrièremogelijkheden. Dit is je doel in het leven en wat je als je roeping ziet in het leven. De heerser van het tiende huis is het sterrenbeeld Steenbok.

11e huis

doelen, vrienden, hoop

Het elfde huis gaat over je doelen in het leven, je vrienden en connecties, je positie in de maatschappij, technologie, evolutie, wat je hoop geeft voor de toekomst en wat je bereid bent om te doen om daaraan te werken. De heerser van het elfde huis is het sterrenbeeld Waterman.

12e huis

opoffering, eenzaamheid, privacy

Je twaalfde huis gaat over wat je in het leven hebt moeten opofferen, en dan met name in je jeugd. Het gaat ook over spiritualiteit, karma, de lessen van je onderbewustzijn en beperkende opvattingen. De heerser van het twaalfde huis is het sterrenbeeld Vissen.