Chinese jaarhoroscoop 2021 voor de Rat

In deze jaarhoroscoop voor het Chinese sterrenbeeld Rat lees je wat je te wachten staat in 2021, het jaar van de Metaal-Os!

De Chinese horoscoop Rat in 2021

Chinese jaarhoroscoop 2021 Rat
Chinese jaarhoroscoop 2021 Rat

De Rat en Os kunnen het goed met elkaar vinden, dus het wordt een gunstig jaar voor je. De Os-energie verwacht van je dat je hard werkt en je flink inzet. Als Rat ben je sowieso al een harde werker en altijd wel met een project of missie bezig, dus dit gaat je makkelijk af.

Wel zul je wat meer moeite hebben om je impulsiviteit onder controle te houden, want de Os houdt niet van onverwachte dingen. Ook vind je de gedwongen rust en regelmaat van alle maatregelen en lockdowns erg beperkend. Je wilt graag rondsnuffelen en dingen verkennen, altijd op zoek naar nieuwe kennis en ervaringen. In 2021 voel je je beperkt en ligt de focus meer op het thuisleven onder de Os-energie.

Wees niet bang om hulp te vragen als je dat nodig hebt. Dat vind je moeilijk en ligt niet in je aard, maar je zult er veel baat bij hebben.

Liefde voor de Rat in 2021

De Os is ook in de liefde trouw en conservatief en is wat dat betreft het tegenovergestelde van de Rat, die juist heel vrij is en zich snel verveelt in een relatie.

De kans is klein voor alleenstaande Ratten om een nieuwe liefde tegen te komen. In 2021 ligt de nadruk meer op behoud en de kans om te werken aan je zelfontwikkeling.

Voor bestaande relaties kan dat juist positief zijn. Alles blijft gewoon zoals het is. Er liggen geen scheidingen of breuken op de loer, of andere onverwachte tegenspoed.
2021 wordt dus een gunstig, maar geen avontuurlijk jaar.

Werk en geld jaarhoroscoop voor de Rat

De Os verwacht veel inzet en hard werk. Nu ben je als Rat sowieso een harde werker en niet bepaald lui, maar toch wordt het een pittig jaar waarin er veel van je verwacht wordt op de werkvloer. Je intuïtie is wat minder scherp in 2021, dus je vindt het soms moeilijk om beslissingen te maken. Vertrouw dit jaar meer op je observatievermogen.

Het is geen jaar voor een spannende carrièreswitch of riskante ondernemingen. Het is een jaar om geduldig en planmatig aan je doelen te werken, net zoals de Os langzaam maar zeker enorme stukken land omploegt.

Investeren en sparen zijn dit jaar belangrijk. Werk aan je professionele vaardigheden. Sparen en zuinig leven kun je sowieso al goed, maar normaal heb je wel af en toe een uitspatting waarbij je veel geld in één keer uitgeeft, en dat kun je dit jaar maar beter niet doen.

Gezondheid voor de Rat in 2021

Net als de Os houdt de Rat van veel en lekker eten. Ratten genieten graag van de geneugtes van het leven, maar in het jaar van de Os kun je beter uitkijken voor excessen. Natuurlijk mag je wel genieten, maar zorg ook voor balans met gezonde voeding en genoeg lichaamsbeweging. Andersom is het ook geen jaar voor extreme diëten. Je krijgt meer resultaat met balans in 2021.