Chinese horoscoop Aap

In deze Chinese horoscoop Aap lees je alles over dit Chinees sterrenbeeld, zoals eigenschappen van hun karakter, de invloeden van de elementen en hoe ze zijn in de liefde.

De Aap in het kort

Typische eigenschappen van het Chinese sterrenbeeld Aap:

Chinese horoscoop voor sterrenbeeld Aap

Fantasierijk
Verantwoordelijk
Humoristisch
Gevat
Slim

Maar ook…

Sluw
Te nieuwsgierig

Data voor de Aap

De exacte data voor het sterrenbeeld Aap volgens de Chinese kalender:

 • 1908:   2 feb 1908 – 21 jan 1909 Aarde Aap
 • 1920: 20 feb 1920 –   7 feb 1921 Metaal Aap
 • 1932:   6 feb 1932 – 25 jan 1933 Water Aap
 • 1944: 25 jan 1944 – 12 feb 1945 Hout Aap
 • 1956: 12 feb 1956 – 30 jan 1957 Vuur Aap
 • 1968: 30 jan 1968 – 16 feb 1969 Aarde Aap
 • 1980: 16 feb 1980 –   4 feb 1981 Metaal Aap
 • 1992:   4 feb 1992 – 22 jan 1993 Water Aap
 • 2004: 22 jan 2004 –   8 feb 2005 Hout Aap
 • 2016:   8 feb 2016 – 27 jan 2017 Vuur Aap
 • 2028: 26 jan 2028 – 12 feb 2029 Aarde Aap

Eigenschappen van de Chinese horoscoop Aap

De Chinese horoscoop Aap is het teken van de fantasie. Apen zijn intelligent, capabel, nieuwsgierig, actief en mentaal heel sterk. Ze leren graag nieuwe dingen en doen het goed op school en in intellectuele beroepen waarbij veel nieuwe kennis essentieel is.

Apen zijn vaak heel populair omdat ze een aantrekkelijke persoonlijkheid hebben en ontzettend grappig zijn. Apen staan graag in het middelpunt van de aandacht.

Mensen met als Chinese horoscoop Aap kunnen goed en veel praten over uiteenlopende onderwerpen: van het weer tot diepgaande filosofische gesprekken. Ze kunnen zich altijd goed aanpassen aan hun gesprekspartners. Een gesprek met een Aap is dan ook nooit saai, want ze kunnen grootse verhalen vertellen. Zelfs hun verhaal over een uitje naar de supermarkt kan dan met hun humor en inzichten uitgroeien tot een wild avontuur. Als ze voor een beroep als leraar of spreker kiezen, dan weten ze hun publiek altijd te boeien.

Mensen met als Chinees sterrenbeeld Aap staan bekend om hun creativiteit en inventieve geest. Ze kunnen overal een positieve draai aan geven. Apen hebben een heel sterk geheugen en ze zijn altijd op zoek naar nieuwe kennis en ervaringen. Apen zien elke situatie als een puzzel die ze kunnen oplossen.

Apen zijn dol op uitdagingen, en vooral dol op winnen. Ze nemen vaak een leidinggevende rol op binnen hun team of gemeenschap, en dit gaat ze goed af omdat ze heel geliefd zijn bij anderen en veel doorzettingsvermogen hebben. Ze kunnen uiteenlopende problemen op de meest creatieve manieren oplossen.

Apen zijn heel vriendelijk, eerlijk en meevoelend. Als een Aap lacht, lacht heel de wereld mee. Ze hebben dan ook veel vrienden en romantische bewonderaars. Maar kijk uit, want onder die glimlach kan een sluwe manipulator schuilen! Apen laten niet zo snel merken als ze iemand niet mogen en blijven liever beleefd en vriendelijk.

Chinese horoscoop Aap-man

De Aap-man is enthousiast en heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Hij is grappig en kan iedereen aan het lachem maken. Hij weet ook precies op welke knopjes hij moet drukken bij mensen om zijn zin te krijgen.

De Aap-man is koppig en vaak een beetje kinderlijk. Wel is hij heel tolerant. De Aap-man focust liever op iemands goede eigenschappen. Hij is dan ook heel vergevingsgezind. Sterker nog: hij vergeeft niet alleen, hij vergeet ook!

Het nadeel is dat hij ook wel eens zijn doelen vergeet. Hij vindt het moeilijk dingen op de lange termijn vol te houden. Hij is meer opportunistisch ingesteld en leeft erg in het moment. Duurzame relaties zijn daarom wat lastiger voor de Aap-man.

Chinese horoscoop Aap-vrouw

De Aap-vrouw is heel sociaal ingesteld en kan met iedereen wel overweg. Ze heeft een warme en magnetische uitstraling waar mensen zich sterk tot aangetrokken voelen.

De Aap-vrouw is heel krachtig en laat zich niet uit het veld slaan bij problemen. Ze barst van de creatieve oplossingen en wil veel bereiken in haar carrière. Ze heeft hoge verwachtingen van haarzelf en anderen. Ze kan dingen op eigen kracht doen en is niet afhankelijk van de hulp of goedkeuring van anderen.

Wel kan ze een tikkeltje té optimistisch zijn. Gelukkig heeft ze wel een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en kan ze zich makkelijk aanpassen, zelfs aan moeilijke situaties.